Co po miatě?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Co po miatě?

Příspěvekod dopr » 25 srp 2013, 15:33

No klasicka Alfa Spider (Duetto) by se mi lbila, ale to vazne neni auto na kazdodenni jezdeni, takze to neberu jako mozneho nastupce Mazdy.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Andre_fux » 25 srp 2013, 16:12

U mě to jsou v podstatě jen dvě možné cesty co po miatě.
Pokud chci auto na víkendy, tak pak Caterham ( či jiné klony lotusu 7) určo se s tím dá zvládnout i nějaká ta dovča.
Pokud chci auto na každodenní ježdění s nějakým tím zářitkem za volantek tak u mě vede boxster. Ale jak už tu bylo zmíněno mnohokrát, tak servisní náklady jsou mnohonásobně vyšší jak u miaty. Pak druhou levnější alternativou by mohl být Lotus Elise.

Miata má však z těchto všech aut nejlpší poměr cena/výkon/provozní náklady/praktičnost.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod jardaj. » 25 srp 2013, 16:52

Souhlas, proto se jí tolik prodalo
jardaj.

Příspěvekod riderhenry » 25 srp 2013, 18:19

Bohuzel nemam zkusenosti s dalsimi auty, ktera by se nabizela jako zajimava alternativa (S2000, Z4), ale takhle od stolu bych uvazoval jednoznacne nad Boxsterem (ja spis asi Caymanem :) ). Servisni naklady urcite nejsou mnohonasobne vyssi. Cena dilu, ktere jsem zjistoval, je cca dvojnasobna oproti NBcku. Ale myslim, ze srovnani s NC by mohlo vyjit jeste o dost jinak... Spis bych se bal pripadne opravy, nez udrzby jako takove. Resit auto jen na vikendy, asi bych koukal po Elise/Exige.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Mike » 25 srp 2013, 19:31

Těch nákladů bych se taky tolik nebál. destičky, kotouče, oleje, filtry, spojky budou stát možná o třetinu víc než na nc. Průser je, že mám strach z těch prvních motorů. A ty "druhý" motory jsou cenově vcelku vysoko. Podmínkou pro vlastnictví takovýho auta je bejt schopnej udělat si 99 procent servisu bez autorizovanýho servisu. Navíc jak už tu bylo zmíněno, pokud člověk nekoupí střep a někde nezanedbá nějakou údržbu, tak moc nebude co servisovat...jako u miaty.
Jinak dneska jsem absolvoval cca 400km během necelých šesti hodin v mém NBFL. Z toho půlka na suchu a půla v dešti k tomu mi nebylo úplně skvěle...takže jsem si ověřil, že opravdu už nedokážu žít s NBFL a starší miatou denně. Rád jezdim bokem, ale když chci, ne když musim :)
stárnu :lol:
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod LordJames » 25 srp 2013, 19:57

Nj, tak s tvojí těžkou nohou pojedeš bokem i s jinym zadohrabem :-D
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Mike » 25 srp 2013, 20:13

no já jinak jezdim jenom se zadohrabama. Máme doma ještě dvě BMW, ale ta miata jak je taková jankovitá, lehká a s vostrou reakcí na plyn, tak to je hned:) Potřebuju nějakýho křemíkovýho andělíčká strážníčka:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod seatik » 25 srp 2013, 20:52

Ještě by se to mělo rozdělit do podskupiny,co po miate koupit za podobne peníze z prodeje mazdy.... :)

Jak tak zjistuji,moc toho není,aby to splnovalo fun faktor,spolehlivost a takovou prima partu jako je tady ;)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod willy2.0 » 25 srp 2013, 21:49

Řeším stejný dilema, nakonec jsem si došel k tomu...že je pro mne prostě naprostej nesmysl a nerozum dávat -dvakrát tolik- ... -za to samý- ...

Kdyby si Miata držela cenu jako S2000 pak asi ok...Pokud máš love a neřešíš pak ok... Já mám auta rád, ale po tajpáru prostě vím o čem to je, když mě něco baví -clio- pak si chci polepšit a přidám si dvakrát tolik -270tisíc- a během týdne zjistím... že jsem vlastně vyhodil 130tisíc do luftu a žádnej progress a radost...Nehledě na to, že prostě pak myslíš i na to, že už jezdíš na čtvrt milionu a to ti tu púvodní zábavu trošku dehonestuje........no takhle to mám hozený já, mluvím za sebe.

Jinak jel jsem i v poface NC, určitě je to bezva auto na bilsteinech. Nemá smysl řešit co je lepší, mě se líbí NB,NBFl i NC...a určitě a nepochybně i NA má supr kouzlo a hodně zvažuju že si koupím i ji k tomu.

Pokud chceš roadster po Miatě, může to být zas jen Miata si myslím.
Boxter je kasička a slušnej kus a Sko...to je přes 300tis hodně a ten starej není ani hezkej, když už tak 998 a to je 500litrů ted....S2000 je fajn, ale je to opravdu kousavý auto...ikdyž teda spíše bych řekl zkrátka okruhový autí s větším gripem a divokým zadkem a následně tedy kousavý pro někoho.-)... není to hračka jako miata.. a spíš zkrátka skutečně auto pro někoho kdo rád jezdí na okruhy...Ten pak bude moc moc spokojený. Jel jsem v ní hodněkrát, řídil ,vím co píšu a Baworák...No sorry, myslel jsem, že jsem na stránkách lidí, kteří se rádi baví a nehrajou si na pozery -nadsázka, neberte doslovne-. ;) :P

Pokud se chceš občas sklouznout a mít auto, který tě nepodojí, který je kult...který máš zkrátka rád a který se ti neokouká...tak prostě nad MX5 není.......

Já právě taky chtěl neco do čtvrt mega, že si přidám...A nakonec jsem si došel k tomu, že ted jsou moc hezký NBFL v říši a věřte tomu nebo ne, vejdu se do půl ceny toho čtvrt milionu a mám i skvělýho budoucího youngtimera. Mě se líbí NC, ale až poface a to stojí nesmysl zatím......

Každá MX5 je fajn............Značku bych neměnil co se týče roadsteru ani za nic. Možná kdybych byl okruhovej...pak bych zvažoval tu S2000, ale na to rychlý ježdění mám prostě předohraby a S2000 JE SKUTEČNĚ hlavně na okruh, to mě řekl i kámoš, kterej ji má racing vymazlenou a jezdí s ní fakt moc hezky na okruhu,... shodli jsme se na tom oba dva.
Na okrsce je S2000 vyloženě pro kochací typy a když na to budeš tlačit...nebudeš se v tom nikdy cejtit úplně hezky, bezpečně...a problém je , že se v ní pomalu prostě jezdit moc nedá..

Na ten pocit svobody a radosti a občasný sklouznutí není nad Miatu, hawk a přes to vlak nejede... čus lidi :lol:
Naposledy upravil willy2.0 dne 25 srp 2013, 22:13, celkově upraveno 1
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod dopr » 25 srp 2013, 22:08

Dobre ty Willy. To je snad nejsmysluplnejsi prispevek, ktery jsem od tebe kdy cetl (nic ve zlem). Rekl jsi to hezky :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...