jardaj. píše:Pánové dneska jsem chytal rozumy od autočalouníka. Byl jsem u známého který má firmu na restaurování veteránů a byl tam autočalouník který dával soft top na starou Tatrovku. Poptal jsem se ho čím ošetřovat textilní střechy. On mě lakonicky odpověděl - ničím. Řekl mi a názorně předvedl že střechovice je 3 vrstvá s tím, že prostřední vrstva je guma. Vzal odstřižek té střechovice a ostrými čalounickými nůžkami přestřihl pásek po úhlem cca 30stupňů a na tom střihu bylo opravdu patrné že jsou to tři vrstvy přičemž uprostřed byla opravdu guma. Říkal že udržba střechy je jen když je špinavá nejlépe prý mýdlem, zkrátka něčím co není agresivní a nechat natažené vyschnout. Když jsem se ho ptal proč se prodávají speciální přípravky na čištění a impregnaci tak mě řekl že to je normální jako třeba mastička na růst vlasů a jiné prodejní triky. Mám Mazdu 7 rokem a ještě jsem se střechou nic nedělal, ale letos jsem ji chtěl preventivně ošetřit, ale takhle se na to asi vy.eru. Ten materiál který používá na střechy stojí asi 2tis./m2. Jen se svěřuji jak jsem koupil tak prodávám a trochu z toho mám v hlavě včelín.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 44 návštevníků