Oprava koroze

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Oprava koroze

Příspěvekod vojtiiisek » 30 kvě 2013, 18:58

Protoze moje NAcko zacina byt trosku rat style tak hledam co a jak obnasi oprava. Nahradni karosarske dily z ILu jsou drahy jako prase a nevim zda chci investovat desetitisice do opravy 20let staryho auta. Ale nasel jsem zajimavej odkaz, treba to bude nekoho zajimat: http://retrorides.proboards.com/thread/80533?page=1

PS: Moje odtokovy kanalky jsou nejspis zavareny takze predpokladam ze moje NAcko bude vypadat stejne :cry:
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod Pavel260 » 30 kvě 2013, 19:05

takovej srot.. :D auto je to hezky (barva, interier..)

jinak oprava dost neprofesionalni, ale jiste levnejsi a na dlouhou dobu dostacujici a navic pocit z odvedene prace, tzn palec nahoru :-D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod vojtiiisek » 31 kvě 2013, 09:56

Pavel260 píše:takovej srot.. :D auto je to hezky (barva, interier..)

jinak oprava dost neprofesionalni, ale jiste levnejsi a na dlouhou dobu dostacujici a navic pocit z odvedene prace, tzn palec nahoru :-D

Takovej šrot mám právě taky :D Ale jezdí a brzdí.. prozatím :roll:

Jenže pořád nevím zda jít do opravy :( Sežere spoustu peněz a času pokud by se to nedělalo jako v tom odkazu výše.
A já nemám jen zrezlou kastli.. Nápravy taky potřebují renovaci, nové siláče všude,novej podvozek, přetěsnit motor( kterej papá vodu jak kdyby na ní jezdil a olej dolívám pravidelně skoro s benzínem :D ), výfuk je zase prasklej a mohl bych pokračovat.
Toť otázka jestli jít do opravy nebo ne. Protože bych musel udělat všechno naráz protože dělat to po částech je nesmysl.
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod Andre_fux » 31 kvě 2013, 10:11

Možná, jsou karosářské díly u nich drahé, ale nepředpokládám, že si to budeš doma lepit sám z těch kousků plechů jako je tomu v odkazu. Když ti to někdo bude dělat, tak ony ty karosářské díly ve finále nebudou tak drahé. Je sakra rozdíl platit práci v případě, kde ti ten plech jen vymění a dovaří a nebo ti jej bude modelovat z plechu a zabere mu to mnohonásobně více času.

Kdyby jsi chtěl nějaké info kolem renovace, tak napiš SZ.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 31 kvě 2013, 11:56

a co je vzít od ACI? obrázku se nelekej, je to sekce pro NA

http://www.aci.cz/mazda-mazda-mx5-9-198 ... tml?deep=2
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Pavel260 » 31 kvě 2013, 13:52

sel bych na to postupne, za tyden zadni napravu musis mit zgeneralkovanou :)
Pavel260

Příspěvekod kousmen » 31 kvě 2013, 14:25

Vojtiiisek: No zatím máš na vybranou. Buď tuhle prodat a koupit jinou ve výborným stavu třeba za 150 000 a nebo do té tvojí těch 100 000 nasypat, tím ji zachráníš a máš možnost nějak si ji přizpůsobit. Pro mě je to úplná škola života. Díky těm opravám jsem si ujasnil pohled na svět a naučil se zařizovat si všechno sám, což se docela hodí. Zatímco když bys koupil rovnou auto ve vynikajícím stavu, tak tahle červená může upadat dál, třeba až na vrakáč a radost z auta v cajku ti nedá takovej pocit jako když si to sám postavíš. Pro mě je projekt majda součást života, na které se učím z chyb, který přirozeně dělám...
Pořád si tak v hlavě srovnávám jestli je lepší zachraňovat vraky nebo kupovat rovnou luxusky a názor jsem si utvrdil až teď. Auta co jsou v cajku jsou pro ty, co se tím nechtějí zabývat, ale mě ty radosti a strasti nejspíš v jistým smyslu naplňují, takže si prostě auto v pořádným stavu úmyslně nekoupím, pokud z toho teda nevyrostu...
Víceméně stejnej názor jsem měl před koupí, jenom jsem trošku znejistěl, když jsem zjistil, že ty opravy nejsou jenom tak. :D
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod MAXsport » 31 kvě 2013, 14:50

Naprosto souhlasím s kousmenem, ta radost, když si něco děláš sám a uděláš to tak, že to funguje, je k nezaplacení ;)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Andre_fux » 31 kvě 2013, 14:55

Zasadní věc co je třeba si ujasnit je: Chci to auto mít delší dobu? Ano/Ne Pokud se rozhodneš pro Ano, tak bych šel (teda šel jsem) do generálky. POkud koupíš auto v luxusním stavu jak psal Kousmen, tak za ni dáš 150 000, ale otázkou je kdy zašně kvést, co se ti na ní podělá... Takto budeš janě vědět co v jakém stavu je... Takže si to chce zodpovědět tu základní otázku.

Nápravy dělat postupně bych ti asi nedoporučoval, protože pokud budeš dělat totální GO kastle, tak to musí jít zase ven. Udělal bych to vše na jeden zátah přez zimu. Tak jsem to aspon dělal já. Je to teda pak ve finále slušná palba, ale výsledek stojí za to!
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Příspěvekod Pavel260 » 31 kvě 2013, 15:06

tak pokud bude delat go kastle tak sunda napravu, kolik to je sroubu ? :) 4 ke kastli a 4 kardan ? :D to jsem mu psal protoze z textu vyplynulo ze se mu nechce davat takova palba za celou GO najednou. aspon ja to tak pochopil ;)
Pavel260

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...