Poradíte s Navigací?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Poradíte s Navigací?

Příspěvekod cavan » 29 kvě 2013, 10:19

tak ked uvazujes uz aj nad navigaciou v telefone.. co takto trebars aj sygic?
a drziak na iphone? skus dx.com.. tam si snad vyberies.. uchytenie na sklo, na spatne zrkadlo, prieduch ventilacie.. s ohybnym krckom, pakovy.. a hlavne je to za par supiek.. ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Sedrik » 29 kvě 2013, 12:53

cavan píše:tak ked uvazujes uz aj nad navigaciou v telefone.. co takto trebars aj sygic?
a drziak na iphone? skus dx.com.. tam si snad vyberies.. uchytenie na sklo, na spatne zrkadlo, prieduch ventilacie.. s ohybnym krckom, pakovy.. a hlavne je to za par supiek.. ;)

V telefonu ne - ten Navigon bych bral jako tu jejich "bedýnku" - držák na telefon bych ale chtěl i tak - po čr navigaci vozit nehodlám - na to mi stačí google maps v telefonu a pro to ten držák.

Mrknu - díky za tip
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod petr007 » 29 kvě 2013, 14:07

No já na rozdíl od Ondry nedám na Tom Tom dopustit. Měl jsem dlouho TomToma tuším Go 910 naprostá spokojenost a to po celém světě (trochu problémy byly v Italii, kdy mě to několikrát nahnalo na nesjízdnou cestu). Platil jsem si vždy aktualizace map a radarů. Ale letos mi odešel a volba padla jednoznačně znovu na Tomtoma, asi jsem byl trochu ovlivněn spokojeností a zvykem na něj. Ale seriozně jsem se zabýval i jinými.
Já si koupil TomTom Start 25 s doživotní aktualizací v ceně, tusím za necelé 4 tis. Větší model Start 60 mi už přišel hodně velký. Hodně jsem přemýšlel nad Go live (umí řešit uzavírky silnic, kolony,info o počasí ...atd.), kdybych potřeboval navigaci každý den, tak bych šel do této řady, ale jako víkendovku jsem volil řadu Start.
Řada VIA pro tvoji informaci umí přijímat pokyny hlasem, ale něják jsem neměl k této funkci důvěru.
TomTom Start 25 mám 2-3 měsíce a jsem s ním spokojen, zatím jsem nebyl v zahraničí, tak nevím jak bude zvládat Italii :lol:
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod Marfil » 29 kvě 2013, 16:10

Já jen telegraficky - měl jsem MIO - nuda, uživatelské funkce nic moc.Slibovaná aktualizace map ani náhodou, v Itálii problémy. Tomtomy jsem slyšel spíš kritizovat, neměl jsem je.
Teď mám Garmin, mapy se připravují v Itálii, nemám ještě vyzkoušeno, jinak žádný problém, aktualizace ok. Cokoli dalšího bude zase jen Garmin.
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod IvanGS » 29 kvě 2013, 16:56

Já bych nezavrhoval nic, sice jsem garminový, prvního v letadle jsem měl před 20 lety. Prošlo mi rukama snad 20 navigací do letadla/auta/motorky včetně TomToma v PDA nebo teď bůhvíco to mám v mobilu a funguje to celkem slušně taky. Přítelkyně měla na motorce nějakého Beckera, naučila se s ním a měla ho ráda, v autě má obyčejného Garmina, který ji dovede všude. Člověk musí navigaci trochu porozumět, pochopit její způsob "myšlení" a jak ho přijme, na běžnou navigaci stačí skoro jakákoliv.
Doporučuju funkci řazení do jízdních pruhů, na motorce vyžaduju záznam prošlé trasy, vodotěsnost, nárazuvzdornost, viditelnost displeje na slunci (to v kabriu asi taky) a odolnost skla, protože na to chmatám v zaprášených rukavicích. Přes některé navigace se dá telefonovat, pouštět muziku, zobrazují detaily ve 3D, výběr je obrovský.
Jak jsem napsal, já kupuju Garminy. Uznávám, že v něčem je konkurence lepší, v něčem horší ale obecně mi Garminy vyhovují.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Richi » 29 kvě 2013, 19:28

Ciao 8-)
NAvigace (mimo telefon) jsem měl jen 3, ale 100% souhlasím s IvanemGS.
IvanGS píše:........ viditelnost displeje na slunci (to v kabriu asi taky) a odolnost skla, protože na to chmatám v zaprášených rukavicích.......

1) při stažené střeše, když trochu svítí sluníčko na standardní autonavigaci není nic vidět, ale na motonavigaci ano;
2) odolnost motonavigací nejen proti vlhkosti, ale zejména proti prachu spolu s odolností skla je pro kabria žádoucí předpoklad;
3) nevím jestli taky řídíš v rukavicích, ale pokud ano, zase to vyhrává motonavigace, která má speciální displeje + jinak konstruované ovládací prvky

Co se značek týče, za mě = GARMIN, konkrétní navigace = ZUMO. :mrgreen:
stribrna MX-5 1.9i 2004, Hardtop
Richi

Obrázky: 64

Příspěvekod Andre_fux » 29 kvě 2013, 19:40

S ivanem se nedá než nesouhlasit.. Určo by to chtělo něco co je viditelné na sluníčku....

Určo je vhodná málo ukecaná navigace. Taková ta co ti řekne co máš dělat, ale debilně ti do toho nekecá. Né něco jako, jednu dobu frčel Liška. To bylo zralé na vyhození navigace z okna...když ti to řekne tak a jsme v ...

Mapové podklady jsou pro většinu firem stejné.. Ty dodávají TeleAtlas a Navrteq. Pokud můžu radit, tak si zkus nainstalovat/půjčit jednotlivé navigace a porovnej, ta která ti více sedí. Ideální je, když se ti povede sehat vícero krabiček/mobilů a testovat je najednou na stejné trase.. Já jsem takto porovnával Navigona na mobilu (slabší citlivost GPS) a krabičku TomTom.

Určo chtěj, když budeš kupovat extra krabičku ať to umí RDS-TMC. V česku zatím k hovnu, ale za hranicema užitečná věc. (myslím tím civilizované země).

Garmin má výhodu, že se do něj dají nahrát turistické mapy. Což je dosti užitečné. Sám v autě vozím navigaci v mobilu (HTC Touch Pro II - poslední pořádný smartphone ) s vícero navigačními softwary ale používám jen Navigon.

Pak je tady ještě jedno řešení... Kup si krabičku z číny, která jeden na win CE 6.0 a nahraj si tam co ti bude sedět ... Pokud budeš chtít vědět cokoliv více, tak SZ.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Sedrik » 29 kvě 2013, 21:28

Ještě jednou díky všem za info - bohužel mě tlačí čas, tak budu muset vybrat něco na slepo - zatím vede ten TomTom, protože Navigon jsem jako krabičku v ČR nenašel (nebo našel nějaký starší model - asi blbě hledám. Ale koukal jsem na nějaká videa a vypadá libově). Pro TomTom hrají zadara update map po celou dobu životnosti přístroje a fakt, že jsme s ním byli v rakousku a spokojenost.

V nejhorším ho pak střelím na Aukru a koupím něco lepšího :)
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...