od IvanGS » 22 črc 2013, 10:03
Včera 300 km do Jeseníků a zpět. Tam přes Orlické hory podél polských hranic, zpět přes Šumperk, Červenohorské sedlo, Pastviny. Cestou tam cykloturisté na úzkých silnicích, zpátky po hlavní nedělní návratová klasika, nebylo to ale tak hrozné. Občas mi chyběl výkon, hlavně při předjíždění v kopcích, zčásti je to ale zaviněno mnou, stále neumím pořádně řadit a vytáčet motor. Blaho jsem ale zažíval v zatáčkách, nejel jsem extra rychle, vezl jsem dceru, na druhou stranu jsem si zatáčky užíval, MX-5 díky hmotnosti, podvozku a řízení a ve spojení se staženou střechou fakt nemá konkrenci a nebylo nic na silnici, co by Mazdě v zatáčkách stačilo (a že se o to pár lidí pokoušelo:-)). Ale ještě to stále neumím, včera se mi podařila série relativně rychlých zatáček projet nějakým způsobem tak, že jsem se až lekl, něco jako při slalomu - hop-hop-hop. Nevím jak jsem to udělal, určitě to mělo něco společného s přesunem těžiště, prostě to vyšlo, Mazda se jakoby odlehčila o dalších pár metráků a proskotačila zatáčkami, i řízení šlo najednou nějak lehce, jakoby to bylo v tu chvíli jiné, ještě hravější auto. Musím se ještě hodně učit...
Nejkrásnější NBFL na světě!