Radepova 1.8 NB (ex Postert)

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Radepova 1.8 NB Postert

Příspěvekod LordJames » 12 kvě 2013, 21:02

tak ne vylozene chladici funkci, ale chladnejsi vzduch tam bude i tak :) a jestli se ti to povede udelat, tak kvuli vzhledu bych si od tebe jeden asi taky nechal vyrobit :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod radep » 12 kvě 2013, 21:10

Šlo mi spíš o vzhled, než o funkci.. pravda :-) Ta komora tam určitě bude i kvůli rezonancím...
To JacksonRacing sání považuju za nejlepší sání co existuje (+stejná kopie od IL, dělají ji taky, chtěl bych ji, ale je to moc peněz). Problém je v tom, že tohle už doma fakt asi nevyrobím :-) uvažoval jsem nad tím dlouho, jak by se to dalo pořešit, ale nevím no... možná udělat kostru z překližky a pak to nalaminátovat, nebo udělat formu z ní... nevím no.... To ARC jsem si vybral protože je to bezproblémová přímočará výroba.
Něco podobného tomu JR si vyrábí týpek tady:
http://www.youtube.com/watch?v=bnsPjdJ0dn0
Možná by se to dalo :)

E: když na to tak koukám... posilněn alkoholem :) ono by se to dalo vyrobit... hm hm asi nad tím budu uvažovat a zkusím vyrobit model z balsy.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod George » 13 kvě 2013, 08:37

jen tak mimochodem, to ARC od Chrise (HMT na nutz) je jen potažené a co jsem slyšel, lidi ho moc nechválí kvuli problémům s tim jak pasuje (nebo spíš nepasuje) a kvuli tomu, že to neni zas tak účiný, jak si většina lidí myslí
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod hroche » 13 kvě 2013, 09:32

kousmen píše:To původní sání ARC je z hliníku tenkýho jako vlas kvůli tomu, že chladnej vzduch proudí právě v těch místech kde ARC má rozšířený banděro a tak se chladí vzduch přiváděnej do motoru. Tím karbonem to získá krásnej vzhled a určitě to bude i fungovat, jenom to nebude splňovat tu chladící funkci, což je škoda. Já sám mám podobnou kreaci taky v plánu, ale spíš chci něco na způsob JacksonRacing sání - http://carphotos.cardomain.com/ride_ima ... _large.jpg
Ať už se pustíš do čehokoliv, tak držím palce. To karbonový ARC-look sání je sexy. ;)

stím moc nesouhlasím jak se to tam může chladit studeným vzduchem když je to umístěný v prostoru mezi chladičem a motorem :?:
hroche

Příspěvekod kousmen » 13 kvě 2013, 10:02

Ne, že bych byl znalec, ale ty bachory ARC nejsou z tenkýho hliníku jen tak pro nic za nic. ARC byla snad nejlepší firma vyrábějící chladiče (dokud ji nezničily kopie) a tak předpokládám, že se právě u těch bachorů snažili o chlazení vzduchu. Právě těmi místy proudí chladnej vzduch, což lze usoudit už podle toho jak sání řeší tolik uznávaný JR... Přívod vzduchu má totiž nad chladičem. Těžko by se hledalo lepší místo pro umístění takovýho bachoru. Toť moje úvaha. Pravda je třeba jinde, ale přijde mi to celkem logický a se všema okolnostma to do sebe zapadá. Ale to už aby se založilo nový téma v technice na flame. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 13 kvě 2013, 12:41

1) ARC už zase funguje (jestli už nekrachli podruhé)
2) rozdíl je v tom, že JR bere vzduch před chladičem a vede ho nad nim do airboxu, kdežto tohle je napojený na seriovej airbox a minimálně 1.6 verze jde tak za chladičem, že přes něj jde veškerej ohřátej vzduch z chladiče
George
rádce

Příspěvekod kousmen » 13 kvě 2013, 13:15

1) podruhé ještě nekrachli, ale kdo ví jak to s něma po obnově vůbec je... jestli se o to starají stejní lidi se stejným přístupem atd.
2) a právě tam, kde JR nabírá vzduch právě prochází vzduch i na to ARC nebo ne? Takže ten složitě vyráběnej bachůrek je tam jenom kvůli umravnění proudu vzduchu? Připadá mi (i vzhledem k tenkostěnnýmu hliníku), že je to celý stavěný za účelem chlazení, tak jsem v tom domění žil docela dlouho. :D Jestli tomu tak není, tak si dám minutu ticha za doměnku umírající v mojí palici. :)

Ještě když ARC v hliníku funguje a v karbonu z výsledku nikdo nadšením neoplývá, tak mi to spíš potvrzuje, že to tu chladící funkci má. Jestli se dneska nedozvím pravdu, tak nejdu spát. :lol:
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod George » 13 kvě 2013, 13:21

nadšením neoplývaj lidi z tý obyč verze :) tam, kde vzduch nabírá JR proudí tak maximálně na 1.8 verzi, která je ale tak debilně vyvinutá, že jí při prvnim zavření kapoty promačkneš :D Ten "bachůrek" bude pravděpodobně nahrazovat originál Heimholzův rezonátor
George
rádce

Příspěvekod radep » 13 kvě 2013, 13:22

Já si vždycky myslel, že to je dutina která funguje jako Helmholtzův rezonátor... a zvyšuje kroutivý moment v nizkých otáčkách... tzn je přesně tak naladěná aby docházelo k odrazu vln od ventilů a lépe se dostával vzduch do motoru při určité frekvenci. Chlazení mě nikdy nenapadlo, ale tak jako tak stejně bude účinnost minimální... daleko efektivnější bude odstínit sání od motoru. Což zrovna u toho ARC nevím nevím.
E: George mě předběhnul :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod kousmen » 13 kvě 2013, 13:25

Aha. Tak to děkuju za klidnější spaní. ;) To je pro mě docela zklamání, zatím jsem postřehl jenom, že ty ARCčka lidi chválí a věci se přitom mají jinak. :(
Pardon, že kvůli mé neznalosti máš o stránku navíc, ale jsem rád, že jsem se něco přiučil. ;) Ještě musím nastudovat ten helmholtzův rezonátor, protože ten zase nenapadl mě, což dokazuje, že jste v automobilovým světě zainteresovanější a já se snažím hledat smysl jinde (v chlazení). :oops:
Invisible Ride
kousmen

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora