daily car

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: daily car

Příspěvekod Mike » 12 zář 2012, 10:09

U toho BMW záleží na variantě podvozku a kolech...pokud to není na gigantickejch kolech, tak je to OK. Za famozní považuju m-paket podvozek. Auto je s nim velice stabilní a schopný a zároveň je o řád pohodlnější než třeba passat nebo A6. A takový EDC tlumiče...to žehlí všechno. Ale pětky to nemaj skoro žádný.
Ale to se těžko srovnává, když dobře vybavená a motorizovaná E39 stála přes 2mio.
A ještě by v rámci těch posledních auto s gulema, bylo fér zmínit Scorpio...
Tu omegu jsi měl A, B nebo Céčkovou?
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 12 zář 2012, 14:31

Měl jsem postupně 4: 2x A (2litr benzín a Omega 3000 - super kára!) a 2x B (obě kombi s 2.5 naftou BMW, 1x automat a 1x manuál). Céčko už je na mně uvnitř moc plastový, třeba výplně dveří jsou tak do Dacie. Původně jsem chtěl po posledním béčku céčko, krásná 2003 by se dala dovézt za pár korun, ale interiér mne odradil, už bych ji neměl tak rád...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Mike » 12 zář 2012, 14:44

Tak to krom tý sehnatelnosti u nás, byl druhej největší důvod proč jsem do ní nešel...ten interiér je v ní opravdu strašidelnej.
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod Winie » 20 bře 2013, 22:48

tak dneska jsem si vyzkousel novou octu. A uprimne musim rict, ze je to nejlepsi auto od skodovky v jeji novodoby historii. Teda ne ze by to bylo neco super tezkyho, ale je to opravdu dobry auto. Kvalitne vyrobeny z kvalitnich materialu, u vyvoje premejsleli hlavou a je oproti dvojkovy pomerne podstatne lehci a az je mi to trosku blby rict, tak je s tim autem docela sranda. Ja teda jel ve 180ti konovym benzinu se zadni viceprvkovou napravou, ale to auto na me pusobi daleko lehci nez jeji predchudkyne. Co me otravovalo byli vsudepritomny pomocnici pro dnesni zdegenerovany ridice a ekofanatickej stop and start. Ovsem co to auto dost kazí je cenová politika VW. Temer vsechno je za priplatek a na tom aute je to strasne moc videt. At uz je to jinej interier, jiny lampy, spodek narazniku, casti auta v laku, ale za priplatek je i ta viceprvkova zadni naprava. Takze je to pekny auto, ale je potreba koukat nekam dal, nez na nejlevnejsi model.
BTW: odehcili ji hlinikovejma castma kastle a pri svizny jizde po okresce si tenhle motor rekl o 7,5 dle pc a pri poskakovani po meste o 8,5.
Muj verdikt: doporucuju :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod MAXsport » 21 bře 2013, 16:57

Jenže aby ta oktavka měla nějakou výbavu, multiprvek vzadu atd..tak za to už bude taky jiný auto :)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Winie » 21 bře 2013, 17:27

to jo, ale co. je fakt ze jsem si ji vcera prohnal konfiguratorem a takova ktera by vyhovovala me by vysla na 750 :lol: nejhorsi je ta jejich propojitelnost výbav. Ale zas za ty prachy mas auto v plny nalozi, velky a kvalitni. Jediny co bych si asi radsi za ty penize koupil by byl outback, ale ten by byl v zakladu.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 21 bře 2013, 17:43

A co komfort? Nedrcá to tak moc jako Octa II ? To je věc, která mi na služebním DD a obecně skoro všech kompaktech dneška, vadí njevíc - udrcaný podvozek.

Vždycky mě fascinuje, když z Octy přesednu do E36, kterou jsem koupil ve stavu -> na dojetí -> a to auto žehlí nerovnosti o řád lépe.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod martin_71 » 21 bře 2013, 17:58

Vavris píše:Vždycky mě fascinuje, když z Octy přesednu do E36, kterou jsem koupil ve stavu -> na dojetí -> a to auto žehlí nerovnosti o řád lépe.

stejna zkusenost po presedlani z E91 na o 4 roky mladsi superb II...
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod MAXsport » 21 bře 2013, 17:59

E39 s B6 podvozkem taky pecka ;)

winie: o té kvalitě bych byl trochu zdrženlivý, doba je zlá a šetří se všude..navíc z dojče jim přicházejí dost omezení kvality, přece nemůže bejt pochcávka lepší jak golf :D
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Mike » 21 bře 2013, 18:08

Máš na mysli ty aktivní tlumiče? - zkratku teď nevim...
Jestli jo, tak je výborná záležitost, ale bohužel najít E39, která to má, není úplně snadný:/
Obrázek
Mike

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...