Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod dopr » 26 úno 2013, 23:41

Koukal jsi na ty nove Adrenaliny od Bridgestone - RE002? Nevim jak v 16" ale 195/50 R15 maji cenu velice priznivou a budu je pristi mesic brat .
T1-R jsem mel a ty hrany se sjizdeji fakt hodne. Nicmene jsem mel 2 sady a byl jsem spokojeny. Na kazde jsem najel okolo 25000 km. Loni/predloni jsem najel stejne na Dunlop SP Sport Fastresponse, ktere ale podle mne drzely hur, jen se teda sjizdely rovnomerne :)
Rekl bych, ze takovou fakt sazkou na jistotu a solidni overall gumou jsou ER300. Kdyby se neobjevily ty RE002, tak jsem sel do nich.

edit: Do prcic henry! Ty jsi me ale sproste predbehl behem toho, co jsem tohle psal :mrgreen:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod ZIZU » 27 úno 2013, 01:24

Js jezdim ty turanzi a jsem spokojenej...nejsou prehnane tvrdy, ale nejake to sportovani snesou :)
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod Sedrik » 27 úno 2013, 10:50

Hmmm - ty RE002 vypadají dobře.
Díky za tip

Jinak mj styl jízdy - převážně cestování (chci aby byly v pohodě i na vodě) a příležitostně track day :)
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Vavris » 27 úno 2013, 11:08

Sedrik píše:Tak se pomalu blíží jaro (aspoň doufám), tak bych to tady chtěl otevřít znovu. Pročetl jsem cca polovinu tohoto vlákna a mám následující favority (řazeno dle preference)

Co vy na to?

rozměr: 205/45/16

Toyo Proxes T1-R RF
Hankook Z212
Yokohama s.drive
Pirelli Pzero Nero
Dunlop SP Maxx MFS
Bridgestone Turanza ER300

Některé pneumatiky o kterých se mluvilo před 2 lety jsem nenašel (např ty Hankooky jsme nenašel RS-2, ale Z212 - je to to stejné?)

Asi půjdu do těch Toy (??? :)) - líbí se mi, všichni je chválí a cenově jsou v pohodě.
Nějaké jiné návrhy?

T1-R za mě určitě ne z důvodů, které už popsal Henry. Pro mě byla T1R zatím nejhorší guma, kteoru jsem měl. A tu její dobrou pověst přisuzuji tomu, že si ji občas dopřáli kvůli nízké ceně lidé, kteří byli zvyklí na Matadory, Savy a podobné hrůzy...
Z212 (=R-S2) a ZeroNero z tvého výběru budou nejvíce sportovní. Z212 mi přijdou, že docela i vydrží - pokud je nebudeš týrat každý měsíc na okruhu, tak by přes 20 mohly zcela v klidu dát. Já měl loni nájezd 11tkm, v čemž byly 3 Miata Cupy, 2 Trackday a 2 slalomy + spousta ostrých kilometrů s Miatou a jeho NA po Beskydech. Vpředu mám ještě cca 3-4 mm, zadek KO: Na druhou stranu je třeba říct, že na vodě kloužou docela dost.
ER300 - z mého pohledu výborný allrounder, kterému není cizí žádný způsob jízdy. A pokud neplánuješ honit vteřiny na okruzích, tak j to dobrá volba za dobrou cenu. Myslím, že pro tvůj způsob užití super pneu.

No a Adrenaliny, pokud bude zájem o grip, bych asi zařadil na první místo... Sice bez zkušeností, ale něco mi říká, že ta guma bude super :)
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Sedrik » 27 úno 2013, 20:46

Díky za shrnutí - přesně to jsem potřeboval... :)

Určitě to tedy budou BS - jen nevím které. Asi zkusím ty Adrenaliny. Podle vzorku vypadají, že budou lepivější než ER300 a jsou snad o trošičku míň hlučnější (i když to je u roadsteru irelevantní údaj :))

Díky všem
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod willy2.0 » 28 úno 2013, 11:37

[quote="Sedrik"]Tak se pomalu blíží jaro (aspoň doufám), tak bych to tady chtěl otevřít znovu. Pročetl jsem cca polovinu tohoto vlákna a mám následující favority (řazeno dle preference)

Co vy na to?

rozměr: 205/45/16

Toyo Proxes T1-R RF
Hankook Z212
Yokohama s.drive
Pirelli Pzero Nero
Dunlop SP Maxx MFS
Bridgestone Turanza ER300

Některé pneumatiky o kterých se mluvilo před 2 lety jsem nenašel (např ty Hankooky jsme nenašel RS-2, ale Z212 - je to to stejné?)

Otoč úplně pořadí celý a bude to good ... a ty poslední tři značky klidně umaž ;) Už jsem to psal několikrát, na naše silnice jsou jedny z nejvhodnějších gum v poměru cena výkon Bridge a Dunlopy.....A vydrží i sportovnější zacházení hlavně. Konkrétně třeba na Turanzách a docela sjetých jsem onehdy vyhrál závod do vrchu ve třídě a byl celkově 24tej ze 150ti lidí a nalítal jsem na nich nesmysly, neodcházej tak rychle na lehkým autě...a předvídatelná guma v neposlední řadě. A nebo Potenzy, o třídu vejš a taky nejsou drahý...Ale na Miatu je zbytečný kupovat lepší , tedy rozuměj sportovnější gumy...s Miatou to většina lidí nebude nikdy dávat z rohu do rohu, auto na to ostatně ani není stavěné, jde hlavně o klouzačku a srandu (vyjma teda lidí, co jezdí třeba asi Miata cup, nebo lidí kteří to kuchnou a kroužej s tím na okruhu, ale u obojího se honí ideálně vteřiny už slickama..).

ps: když jsem tady onehdy nějak psal , že guma T1-R je největší shit, tak mě tu někteří vyhlásili , ale na moje slova většinou dojde ... :lol:
Naposledy upravil willy2.0 dne 28 úno 2013, 15:05, celkově upraveno 2
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Winie » 28 úno 2013, 11:46

podle me jsou v soucasny dobe nejlepsi streetový gumy yokohama parada spec 2. na vikendovku urcite
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Krenstik » 28 úno 2013, 23:43

Nechapu proc mazat P ZERA, jsou lehce tvrdci v bocnici, prilnavosti maji ale na suchu na rozdavani, musi byt ale nad 15°

Jinak mě teď na nich čeká třetí sezona a spokojenost....
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod Oliff » 01 bře 2013, 00:34

Já osobně mám skvělou zkušenost s Bridgestonama, jezdím na Potenzách 205/40 R17 RE 050A a jak na silnici tak na okruhu k neutahání. Jedinou slabinou se při vzorku pod 4mm stává jízda na vodě, ale to se při váze auta není čemu divit. Příští měsíc beru Adrenaliny 205/45 R16 a myslím, že to nebude špatná volba :D http://www.youtube.com/watch?v=SPtGrlA_2oM
MX-5 NC 2,0i Revolution 7/2008, dříve Mazda MX-5 NBFL Sportive 107kW/146k 10/2002
Oliff

Obrázky: 8

Příspěvekod PavelV » 01 bře 2013, 12:58

Jezdil jsem Toyo T1R a byl jsem mile překvapen. Na vodě výborná guma (na úrovni ER300) Na suchu to samé. Jen životnost je horší než u třístovek (a to výrazně). Když se sjede něco z vzorku, tak ta guma narozdíl od ER300 přestává fungovat. Hodně jsem četl pochvalných i zatracujících recenzí od uživatelů. Asi Toyo nedokáže udržet stejnou kvalitu. Nevím.
Já bych určitě volil na běžný ježdění ER300. Je to výborná guma, která nezklame. Když má guma ještě víc přilnavosti, tak už to nejde utrhnout a je s tím občas nuda.
PavelV

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie