Sedrik píše:Tak se pomalu blíží jaro (aspoň doufám), tak bych to tady chtěl otevřít znovu. Pročetl jsem cca polovinu tohoto vlákna a mám následující favority (řazeno dle preference)
Co vy na to?
rozměr: 205/45/16
Toyo Proxes T1-R RF
Hankook Z212
Yokohama s.drive
Pirelli Pzero Nero
Dunlop SP Maxx MFS
Bridgestone Turanza ER300
Některé pneumatiky o kterých se mluvilo před 2 lety jsem nenašel (např ty Hankooky jsme nenašel RS-2, ale Z212 - je to to stejné?)
Asi půjdu do těch Toy (???
) - líbí se mi, všichni je chválí a cenově jsou v pohodě.
Nějaké jiné návrhy?
T1-R za mě určitě ne z důvodů, které už popsal Henry. Pro mě byla T1R zatím nejhorší guma, kteoru jsem měl. A tu její dobrou pověst přisuzuji tomu, že si ji občas dopřáli kvůli nízké ceně lidé, kteří byli zvyklí na Matadory, Savy a podobné hrůzy...
Z212 (=R-S2) a ZeroNero z tvého výběru budou nejvíce sportovní. Z212 mi přijdou, že docela i vydrží - pokud je nebudeš týrat každý měsíc na okruhu, tak by přes 20 mohly zcela v klidu dát. Já měl loni nájezd 11tkm, v čemž byly 3 Miata Cupy, 2 Trackday a 2 slalomy + spousta ostrých kilometrů s Miatou a jeho NA po Beskydech. Vpředu mám ještě cca 3-4 mm, zadek KO: Na druhou stranu je třeba říct, že na vodě kloužou docela dost.
ER300 - z mého pohledu výborný allrounder, kterému není cizí žádný způsob jízdy. A pokud neplánuješ honit vteřiny na okruzích, tak j to dobrá volba za dobrou cenu. Myslím, že pro tvůj způsob užití super pneu.
No a Adrenaliny, pokud bude zájem o grip, bych asi zařadil na první místo... Sice bez zkušeností, ale něco mi říká, že ta guma bude super