Koby - NC

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Koby - NC

Příspěvekod Koby » 10 úno 2010, 22:05

Tak i já představuji svoje drandítko :-) Doufám, že mě nepřestane bavit tak brzo jako autíčka předešlá - BMW...

Z důvodu víceméně běžnýho používání jsem zvolil NC. Asi se mi nelíbí tolik jako NB, i když... :oops: Spíše jde o to, že NC mi přijde daleko dospělejší auto vhodnější pro každodenní používání a nějaká ta zábava za volantem tam pořád je :-) Mám rád auta ve výbavě a aspon trochu s motorem, takže jsem byl od začátku pesimistický k 1.8 a měl jsem jasně rozhodnotu, že chci 2.0 160koní. Dále bylo jasno, že když už, tak 6kvalt a nějakou výbavčku, přičemž rádio Bose, xenony, podvozek Bilstein, kožený sedačky s výhřevem atd byly podmínkou :-) Na čemž jsem uplně netrval byl bezkolíčový vstup a start, ale nakonec se zadařil i ten :)
DSC_0186.jpg
Strahov Stadium

Takže je to :

MX-5 2006, mephistograu metallic, najeto 52 000km, 1. majitel, kupováno jako nové, servisováno a prodáno na protiučet ve stejném autohausu Mazdy v Kamen u Dortmundu ( majitel zakládal rodinu a pořídil CX-9 ), nebouráno, nekuřák, bez škrábanců atd. prostě skoro nové auto ! :geek: a výbava asi plná, tzn. xenony, Bose, kuže + výhřev, vzpěra v motoru, keyless system, 6kvalt atd... Jediný co mi ted v zimě vadí je, že to nemá ani venkovní teploměr... Kus drátu a 5gramový čidlo už by je taky nezabilo... Ale budiž.. V létě mi to ale sházet nebude, takže jsem v klidu. Spíš mě zaskočilo, že to nemá BC...
DSC_0253b.jpg

Zatím mi auto dělá jenom radost a prakticky za 1000km co jsem s ním zatím najel jsem si nevšiml jediný chyby. Akorát mi přijde, že na hrbolech něco bouchá v kufru nebo pod střecho a bouchá to stylem jako brašna s nářádím - neví někdo čim by to mohlo být? Dělá to jenom na obr dírách, např. štvanickej most v Praze, všeho všudy mi to udělalo asi 4x, až bude teplo pořádně prohlédám, jestli tam neni něco zapadnutýho, případně uvolněnýho..

Jinak samá radost a to hlavně z řízení, nedá se to popsat. I největší lama a bezcitnej řidič by po 10metrech poznal, že to auto dává něco víc než jiný auta :)

Na přání některých přikládám pár prozatím nic moc fotografií ještě na převozkách. Neumyté auto u garáže.. :mrgreen: Až naleštím a udělá se hezky, tak to hned napravím!!!

Na konec ještě zmíním, že se nechystám do žádných tunningů. Mám rád auta tak jak vyjedou z fabriky a nemám potřebu nic měnit ;)
DSC_0252b.jpg
Přílohy
DSC_0201b.jpg
Underground v Tróji
Naposledy upravil Koby dne 03 zář 2010, 17:01, celkově upraveno 6
Free willy2.0
Koby

Re: Koby - NC

Příspěvekod dopr » 10 úno 2010, 22:19

No konecne vidim fotky uz od hrdeho pana majitele a ne jen z autohausu :) Gretulace jeste jednou, je nadherna !
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Alessio » 11 úno 2010, 00:29

Moc pěkná...tu prostě nejde nepochválit! :D
Alessio

Příspěvekod PavelS » 11 úno 2010, 00:39

Koby píše:Tak i já představuji svoje drandítko :-) Doufám, že mě nepřestane bavit tak brzo jako autíčka předešlá - BMW...

Z důvodu víceméně běžnýho používání jsem zvolil NC. Asi se mi nelíbí tolik jako NB, i když... :oops: Spíše jde o to, že NC mi přijde daleko dospělejší auto vhodnější pro každodenní používání a nějaká ta zábava za volantem tam pořád je :-)

No počkat, aby se majitelé NC neurazili! :evil: :twisted: :lol:

Bavit tě podle mě nepřestane..Já vyzkoušel dost aut mmj co měl brácha (x BMW od starých sedmiček po E46 330Ci, X3, X5...) a žádný bych za MX-5tku nevyměnil - to auto je čistá radost z jízdy a necituju jen reklamní leták... Popravdě, brácha potom co sem mu poslal fotky NCčka tak nechápal (v dobrým) mojí věrnost MX-5tce, že si nechci koupit i něco jinýho - jenže pro mě prostě jiný auto neexistuje :) Na běžný ježdění mám vždycky něco dieselovýho, ale co bydlim v Praze, tak to ani nepotřebuju...
PavelS

Příspěvekod Koby » 20 úno 2010, 18:19

Tak bouchání alá brašna s nářadím je vyřešeno... :D Puvidní majitel měl dodatečnou brašničku s vercajkem na místě u zadního podběhu, na místě heveru - tak pod ním... :-))
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod PavelS » 20 úno 2010, 23:14

:lol:

Já s výměnou pružin budu řešit nějakej plastovej zvuk co mi to dělá od přední nápravy na retardéreh...Takový jakoby kola o něco šoupaly... :?
PavelS

Příspěvekod Koby » 20 úno 2010, 23:34

To mi dělá akorát když je auto ještě nerozjetý, pár km.. takový hvízdnutí jak se auto zhoupne.. to je podle mě horní uložení tlumiču nebo tak něco... neřešim, dělají to všechny auta po pul roce stáří... jestli teda myslíš tohle.. :-)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod PavelS » 20 úno 2010, 23:44

?? to nevim co myslíš, tohle je i po půl hodině jízdy... takovej šoupavej zvuk, jako "vššch" jak to propéruje...

Nevim jistě jestli to dělala po tom co jsem jí koupil...
PavelS

Příspěvekod Koby » 21 úno 2010, 00:26

mě v tom když to dýl stojí a ted v zimě - jsem si jistej, že to v létě přejde - jakoby na těch krátkých retardérech vrzne... Ale po pár kilometrech je to ok a je ticho... :-)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Koby » 01 bře 2010, 18:22

Tak jsem včera zjistil, že mám kousek antény ulomenej... :-( Upozornil mě na to allesio, ale nevěřil jsem tomu, že by byl kousek uloemenj, jako proč by to tak bylo, že...:-(

Tak mě čeká nová... Přemejšlim bud novou origo stejnou nebo nějakou třeba kratší, ale bojim se toho, jak to bude hrát..:-(
Free willy2.0
Koby

Další

Zpět na Krásky členů fora