Letecká kukla jako pokrývka hlavy?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Letecká kukla jako pokrývka hlavy? 3

Příspěvekod PavelV » 01 led 2013, 00:35

Kukla je fajn, ale je v ní dost horko. Kšiltovku má každý, to je nuda. Ideální do roadsteru je klobouk. Nejen odstíní výhled, ale zachrání i spálený krk ;-) . Potisk na klobouku bude asi dost o ničem ;-).
Pár ukázek Mazďáků v kukle, snad se modelové nepohorší :) .
http://well.rajce.idnes.cz/MX-5_klub_CR ... GP8651.jpg
http://well.rajce.idnes.cz/MX-5_klub_CR ... GP1456.jpg
PavelV

Re: Klubové oblečení

Příspěvekod Pan Černý » 01 led 2013, 07:32

Nechtěl bych nikomu hanit kukly, ale jste si jistí, že se už narodil člověk, kterému by slušela? Jezdím na NAčku kdykoli není nasněženo a nikdy jsem ji nepotřeboval. A podotýkám, že jízda se střechou není jízda!
Jinak jsem pro cokoli.
Pan Černý

Re: Klubové oblečení

Příspěvekod martin_71 » 01 led 2013, 11:40

Vidim, ze kolem kukly se strhla debata, je to evidentne docela kontroverzni pokryvka:-) Respektuji rozdilne pohledy na vec, je jasne, ze co se tyce funkcnosti, kazdemu vyhovuje neco jineho, o vkusu nemluve. Mne osobne takova kapuce neprijde o nic moc slusivejsi nez kukla, ale samozrejme zase zalezi jaka.. Co se tyce funkcnosti, kuklu vozim jen kdyz je chladneji a na delsi cesty (v lete je to zbytecne). Mam na NA jen puvodni malicky vetrolam a jezdim zasadne se stazenymi okny jako asi vetsina z vas a to uz mi pak pri chladnejsim pocasi cepice nestaci. Kukla skvele chrani krk i usi a to je to, co potrebuji - co si o tom mysli okoli je mi celkem jedno, v tom aute sedim ja a vitr fouka na me. A ze mazda neni veteran a neni na ni treba kuklu z 2. svetove? tady asi opet zalezi na uhlu pohledu, pro me je mazda jistym zpusobem retro uz svou myslenkou (minimalne NA) a ty dnesni kukly jsou casto taktez retro variace na ty puvodni, nikdo asi nebude vozit na hlave kus z roku 1920, takze podle me si to zas az tak neodporuje.. Ale co je na hlave, neni nakonec vubec dulezite, hlavne to mit srovnane v ni - a to preji do noveho roku Vam vsem:-)
Přílohy
cabriocap-sand2.jpg
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Re: Letecká kukla jako pokrývka hlavy?

Příspěvekod dopr » 01 led 2013, 13:51

Souhlasim s Hengesem. Mne se ta kukla taky nelibi. Jo, mit Morgana, tak bych o ni mozna uvazoval, tedy jen na podzim nebo zimu. Ale do MX-5? Chlapci, mame auta z 90 a pozdejsich let. Ano, mozna jsou inspriovany klasickymi britskymi roadstery, ale rozhodne ne co se tyce designu a tim padem do toho sedat v kukle a vypadat jako prezervativ, mne fakt moc nelaka. Jezdim s tim autem uz 4. rokem a kdyz jsem vyjel v zime, stacila cepice na usi se salou na krk, nebo kapuce + samozrejme vetsi vetrna clona. V tomhle bych vypadal jak blb, nedejboze to nosit v teplotach nad 10°C, to by ze mne lilo jako z prasete.
Naposledy upravil dopr dne 01 led 2013, 14:40, celkově upraveno 1
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod whisper » 01 led 2013, 14:00

Osobne sa mi to do Mazdy tiež vôbec nehodí, pre mňa MX-5 nie je anglické retro ako Morgan alebo Cobra, ale japonské 90-te roky... Každému podľa jeho gusta, komu sa to páči, nech to nosí - ja ostávam pri čiapke so šálom, veď klubové nám stačia mikiny a tričká, ale to už sa rieši v separátnej téme :)
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

kukla

Příspěvekod Mike » 01 led 2013, 14:11

Jak píše Martin, dojmy na nikoho dělat nepotřebuju:)
Když si uvědomim co jsem nosil v šestnácti...zlatá kukla:D
A to co jsi zmiňoval, že Miata, kor NA je retro už svoji podstatou...ono tim designem tak trochu taky, bejt na níc víc chromu...to jsem přesně chtěl zmínit, ale nedokázal jsem to tak pěkně formulovat, tak jsem se o to ve finálě nějak ani nepokoušel:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Henges » 01 led 2013, 14:12

Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod MAXsport » 01 led 2013, 20:24

Já jezdim v beranici :lol: ale já jí nosim všude :)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Richi » 01 led 2013, 22:32

Podle mě je to o prioritách.
Protož už toho na hlavě taky moc nemám potřebuju čepici. Protože mám v háji 2 krční obratle (proto jsem musel zanechat ježdění na motorce) musím si krk držet v teple, tzn. potřebuju šálu, nebo límec.
Takže kukla mi prostě přijde jako geniální řešení obou potřeb. Toho, že mě kvůli kukle bude někdo považovat za exota se nebojím. Stejně tak jsem nezačal kouřit jen pro to, abych zapadl a neodlišoval se.
Co řeším je, materiál kukly, aby byla prodyšná ven a neprofukovala dovnitř (Windstopper, soft shell, ...?) + byla dobře pratelná. No a samo, barvu budu chtít kvůli sluníčku co nejsvětlejší. Optimální by byla bílá. Jde ke všem barvám, tzn. k laku MX-ky.

A logo si představuju malé, decentní někde nad spánkem ;)
stribrna MX-5 1.9i 2004, Hardtop
Richi

Obrázky: 64

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...