Ahoj vespolek.
Protože mě zkušenost naučila, jak se vyplatí důkladná příprava, ještě než vyrazím někam dál než okolo komína, řeším problematiku navigace:
a/ optimální upevnění jak konstrukčně, tak umístění do zorného pole
b/ typ s čitelností i při slunci a jízdě bez střechy
Zpočátku počítám, že využiju stávající GARMIN Zumo, kterou mám z motorky, a se kterou mám velmi dobrou zkušenost. Je konstrukčně určená pro upevnění na řídítka, takže jí nevadí ani provoz v dešti, umožňuje ovládání i v rukavicích, a co hlavně, je čitelná i na sluníčku (pokud svítí přímo na displej, tak nic moc, ale přeci jen).
Protože má ale speciální upínací dok s konektory pro napájení a propojení s rádiem nebo připojení sluchátek, rád bych tuto část měl upevněnou na trvalo.
Kvůli viditelnosti optimálně buď na palubce, nebo na horním rámu okna. Tam by sice asi bylo složitější tahat kabely (když už, tak bych tam vytáhl i napájení pro kameru), ale zase by sklon displeje umožňoval lepší čtení při sluníčku.
Zase by mě zajímala vaše doporučení a zkušenosti.
P.S.: navigaci používám skoro při každé vyjíždce. Nejčastěji jezdím podle toho, jak se mi líbí krajina a silnice, tzn., že se hodně často dostanu někam, kde nevím kde jsem
. No a navigace mě pak dovede domů, kde se teprve po stažení trasy do počítače dozvím, kde jsem vlastně byl