Jako nový řidič MX-5-ky zvažuju pořízení zavazadlového boxu na zadní nosič. Protože se obávám, aby mi nevhodně vybraný box příliš neomezil výhled dozadu , zajímají mě rady od zkušenějších kolegů Z motorek mám osvědčené zkušenosti s užíváním jak top-case na nosiči, tak -při delších zahraničních cestách i nepromokavého "motoválce" upevněného napříč na sedadle spolujezdce. S kabriem ještě žádnou zkušenost nemám, tak zkouším dotaz zde. Věřím, že někdo poradí. P.S.: nosič mám tenhle:
Jo, to vypadá dobře. Osobně se předokládám, že minimálně zpočátku budu užívat svůj moto-válec. Na motorce se mi osvědčíl skvěle
Obecně ale platí, že bag má oproti kufru: a) výhodu, že se dá splácnout podle toho jak je plný, a i mimo nosič je skladnější - to je významné zejména při přenocování ve stanu, b) nevýhodu přece jen nižší ochrany obsahu.
Jsem zvědav, zda odpoví i někdo, kdo má zkušenosti s kufrem.
Tak nosic na kufry znamena dalsi kilogramy. Navic (aspon podle me) si nosicem snadneji odres viko kufru. A ohledne toho vyhledu...nosic ti kufry zvedne cca 10 cm nad kufr, takze z vyhledu ti toho zabere vic a urcite bude mit vetsi vliv na aerodynamiku.
LordJames píše:Tak vyhled dozadu pres to mrnavy okno to urcite omezi. Kdyz zavazadlo na kufr, tak za me: http://www.boot-bag.com
Moje rec. Mam ho skoro 4 roky, odzkousen na 5 dovolenych a nekolika desitkach tisic kilometru. Sppokojenost. Jen ted mi uz sem tam nekde protece trocha vody, kdyz jedeme ve slejvaku. Jeste se nam na boky vlezou i spacaky, kdyz je potreba
Naposledy upravil dopr dne 29 pro 2012, 00:05, celkově upraveno 2
Dobry vedet takze ve vysledku se toho tam nasklada urcite o hodne vic nez do tech kufru a je to za zlomek ceny jestli nekdy budu neco takovyho potrebovat, tak pujdu urcite do bagu
Já když potřebuju, tak hodím na kufr 85L krosnu a chytnují dvěma kurtama ze stavebnin á 25Kč/ks. A teď jsem vezl krabici dárků o rozměrech 100x40x35 cm přes půl republiky (Brno-Ostrava) a vydržela i 130 km/h
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled... různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní http://www.legendysilnic.cz Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.