jaké motory do mx5

Re: jaké motory do mx5

Příspěvekod jiri.l » 15 pro 2012, 15:41

jardaj. píše:když točí 11 tis

No a prave proto jdou ty motory do kopru, protoze je clovek nema vytacet vice, nez je predepsano. V 8500 ti zacne pipat, ze mas preradit a v 9000 mas redline, kde by jsi mel nejpozdeji zaradit. Klidne muzes tocit dal az do prdele, ale pak se clovek nesmi divit, ze mu to nejak nejede, nejak nestartuje a ejhle, musim na rebuild.

Motory v rx7 pri dobrem zachazeni, podle firem v uk (nevim to z vlastni zkusenosti, takze klidne do me, ze jsem ten co furt cte veci na internetu), snesou az 100 tisic km bez GO. Renesis z rx8 je na tom mnohem lepe, pry klidne dvakrat tolik, kdyz se s nim spravne zachazi - tzn. spravne menit a dolivat olej, spravne motor zahrat a nechat vychladnout atp. Tehdy jsem na pistonheads potkal rx8 s 80 000 milema (tzn. necelych 130 tis km) - prilozil k inzeratu printout z mereni kompresi, motor skoro jako novy, protoze se k nemu umel ten clovek chovat.

Jestli se toho doziju, tak pod kapotou moji babicky jednou renesis bude, co muze byt lepsiho nez atmosferickych trojuhelnikovych 240 koni v mx5? :mrgreen:
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Obrázky: 3

Příspěvekod jiri.l » 15 pro 2012, 15:44

Shodou okolnosti jsem nasel jeste neco jineho, to se bude libit jardovi urcite :lol:

http://www.mx5nutz.com/forum/index.php?showtopic=109294
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Příspěvekod MAXsport » 15 pro 2012, 15:45

ta řadička je dobrej retro rat styl :lol:
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod George » 15 pro 2012, 16:33

jiri.l píše:

No a prave proto jdou ty motory do kopru, protoze je clovek nema vytacet vice, nez je predepsano. V 8500 ti zacne pipat, ze mas preradit a v 9000 mas redline, kde by jsi mel nejpozdeji zaradit. Klidne muzes tocit dal az do prdele, ale pak se clovek nesmi divit, ze mu to nejak nejede, nejak nestartuje a ejhle, musim na rebuild.

Motory v rx7 pri dobrem zachazeni, podle firem v uk (nevim to z vlastni zkusenosti, takze klidne do me, ze jsem ten co furt cte veci na internetu), snesou az 100 tisic km bez GO. Renesis z rx8 je na tom mnohem lepe, pry klidne dvakrat tolik, kdyz se s nim spravne zachazi - tzn. spravne menit a dolivat olej, spravne motor zahrat a nechat vychladnout atp. Tehdy jsem na pistonheads potkal rx8 s 80 000 milema (tzn. necelych 130 tis km) - prilozil k inzeratu printout z mereni kompresi, motor skoro jako novy, protoze se k nemu umel ten clovek chovat.

Jestli se toho doziju, tak pod kapotou moji babicky jednou renesis bude, co muze byt lepsiho nez atmosferickych trojuhelnikovych 240 koni v mx5? :mrgreen:

vždyť u wankelů je snad i v návodu, že minimálně jednou za každou jízdu bys ho měl vytočit do omezovače, ne? :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Mike » 15 pro 2012, 17:36

Vojta: FE3 je k nesehnání, ale když se objeví, tak asi bude vcelku za pár korun a ten swap by měl bejt vcelku easy...
a ten renesis motor...je fakt, že to morální dilema s tim dávat do Mazdy jinej než Mazda motor je docela silný...takže mi to dává, čim dál větší smysl...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod jiri.l » 15 pro 2012, 19:50

George píše:
jiri.l píše:

vždyť u wankelů je snad i v návodu, že minimálně jednou za každou jízdu bys ho měl vytočit do omezovače, ne? :D

Jj rika se, ze rx8s like to beep, so make them beep every day :lol: jenze ten beep je pred redlinem a zacina prave v 8500 (u te silnejsi 6port verze), 4port to ma o 1000 otacek nize jestli si to dobre pamatuju. Tzn clovek s tim nema jezdit jako baba, ale to neznamena, ze z nej ma vytacet prdel ;)

Mike: Jen do toho, jen do toho! Kdyz bys potreboval pomoci s dilama z uk, tak mi dej vedet! Prece jen bude dobre si to vsechno osahat, nez do toho pak vletim sam (nekdy...) :lol: ale je dost mozne, ze by se daly i dobre poridit z nemecka, kde rx8 je taky hodne, takze by se tak dalo usetrit na shippingu... holt je za tim spousta veceru stravenych po internetu a mailu, dni stravenych na telefonu... ale to je toho soucasti a ja to zacal milovat, shaneni dilu je sranda :mrgreen:
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

jiri.l

Příspěvekod jardaj. » 15 pro 2012, 19:55

Dobře si vybavuji dobu konce šedesátých let kdy v Brně na 6ti hodinovce jezdila mazda Cosmo sport s Wanklem. Ten zvuk motoru byl úplně něco jiného než klasika. To byla taková paráda že se stavěly i chlupy do pozoru. V roce 92 vyhrála Mazda s Wanklem 24 hodinovku v Le Mans. Ten motor má něco do sebe, ale něco v tom musí být že jejich výroba skončila. Když jsem se o tom bavil s technikem v Mazdě tak mi říkal, že je citlivý na mazání. Na př. před vypnutím zásadně vždycky vytočit na 4tis. a vypnout aby skříň rotačního pístu byla dobře "vymaštěná" což prý má zásadní vliv na životnost. No a pochopitelně je výhoda vyváženost a žádný převod přímočarého pohybu na točivý. Hmotnost bude taky asi o dost nižší, stavebně je menší, nižší a do MX by adaptovat šel. Co by bylo finančně výhodnější jestli Wankel nebo turbo s plnou parádou, t.zn. vč. kovaných pístů a ojnic to by musel rozhodnout někdo kompetentní což já nejsem. Myslím že spotřeba obou druhů motorů je srovnatelná když vezmu v potaz výkon.
jardaj.

Příspěvekod riderhenry » 15 pro 2012, 20:38

Delate, jako by RX-8 nemela v tech 9000 i omezovac. Docela by me zajimalo, komu se ho podarilo "prekonat" a dostat se do tech 11000, bavime-li se o seriovem motoru :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod jiri.l » 15 pro 2012, 20:47

riderhenry píše:Delate, jako by RX-8 nemela v tech 9000 i omezovac. Docela by me zajimalo, komu se ho podarilo "prekonat" a dostat se do tech 11000, bavime-li se o seriovem motoru :D

Pokud se nemylim, tak je nekde pred 9500, tudiz za hranici. A prekonas ho tak, ze udelas reflash rj a omezovac budto posunes ci odstranis (nerikam, ze je to rozumne, ale je to tak)

EDIT: viz tady, neco pres 10k http://www.youtube.com/watch?v=Q-0BjrIq0ws
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

jiri.l

Příspěvekod jardaj. » 15 pro 2012, 21:47

RX8 má omezovač něco nad 9tis. otáček. Subjektivní pocit mám jen z projížďky a zdá se mi že motor s rotačním pístem jde daleko ochotněji za plynem.
jardaj.

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5