Pár věcí na ujasnění nováčkovi

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Pár věcí na ujasnění nováčkovi

Příspěvekod Bladzej » 06 pro 2012, 22:08

Hoši, s těma baworákama a čtyřma kruhama jsme už dost OT :lol:

Kdybych nevěděl co by, tak se ptám na AHC :))) ježe zde jsem na MX5, tak se ptám na MX5 ;)

Dneska jsem si ji osahal a okoukal, čímž děkuji Winiemu, a už bych se chtěl s někerou projet a porovnat s "MX-6." Myslím, že se toto fórum v budoucnu rozroste o dalšího člena.
Ten s "MX-6" KLDE
Bladzej

Příspěvekod Winie » 07 pro 2012, 00:01

to jsem rad. zda se ze to mas v hlave srovnany. ted uz jen najit tu pravou ;) po prvnich kilometrech si budes nadavat ze sis ji nekoupil driv
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 07 pro 2012, 01:03

takže je to vyřešený a můžeme věnovat OT naplno:D
bmxdave:
Mám E36 s m52 2.0 a ještě E39 a ani jedno není nákladama na díly nějak mimo. Takový ty věci jako brzdy, ramena, ložiska stojí asi podobně, možná o něco málo víc - taky jsou ty auta těžší než miata. Zatím jsem řešil jenom ložisko na zadním kole u E36 to stálo 1500,- a čepy řízení na E39 a ty byly asi za litr. Ale jinak ty auta fungujou podobně jako miata...leje se do toho benzin a občas se v tom vymění olej a ono to jezdí:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Vavris » 07 pro 2012, 08:57

Mike píše:Vavris:Ta S4 je těžká...to nepojede jako 1300kg těžká 325...

Nepojede... pojede totiž znatelně lépe od prvních metrů..

bmxdave píše:Škoda že tohle nemá tak hravý podvozek jako mxka :( 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=cH3w0fYZS9k
Mike: ty máš 2.5 šestiválec, jak to jezdí a je to o dost nákladnější na udržbu než mxka? nemyslím motor ten je super ale spíš podvozek atd. dík

Na E36 se dneska díly vyloženě "válejí v příkopě", takže údržba nebude nákladnější z důvodu ceny dílů, ale spíš z důvodu stavu aut. A s tím podvozkem, řekl bych, že hravý je dost, jen je auto větší, dospělejší, jistější, rychlejší...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Vavris » 07 pro 2012, 08:58

A bladzej: Kupuj co nejrychleji, dokud jsou ceny sražené zimou :)
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Mike » 07 pro 2012, 12:18

Vavris: asi máš recht. Těch sto koní navíc a skoro dvojnásobnej krouťák zamává i s tou váhou...a hlavně koukám, že to je těžší jenom o cca 300kg...myslel jsem, že ten rozdíl bude větší. Ad E36: Ty díly ani nový nestoje nesmysl, nemám ve zvyku opravovat auta z dílů v příkopě...ale je pravda, že z tohohle pohledu to dělá tu třicetšestku ještě dostupnější. Za to na miatu mě rozsekal panáček u náhradních dílů, když chtěl asi šest kil za žárovku:D
A rozdíl mezi těma podvozkama: tak psal Vavris: podvozek má E36 výtečnej, skvelej na blbnutí i na rychlý přesuny, je to jistější na nerovnostech - dospělejší. Miata je taková jankovitější, takže jako víc funny...ale představa, že v hnusným počasí na hnusný silnici vezu ve stresu někoho do nemocnice, mě docela děsí:)
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod bmxdave » 07 pro 2012, 19:23

Mike: díky za zkušenosti s E36. Nejvíc z těch bavoráků obdivuju ty klasické řadové šestiválce ty fakt nemají chybu a od té doby co sem je poprvé slyšel a trochu si zajel mi nějak nedávají spát :D jinak ve všem jinem se mi libí víc NAčka. (Od té doby co mám mxku už auto s předním náhonem nikdy nechci 8-) )
bmxdave

Příspěvekod Bladzej » 07 pro 2012, 22:08

bmxDave: nikdy neříkej nikdy. Časem přijdeš na to, že i předohrabem nebudeš opovrhovat ;)

Ale jinak RWD for fun. :twisted:
Ten s "MX-6" KLDE
Bladzej

Příspěvekod Winie » 08 pro 2012, 02:13

Přesne. Je poměrně slušná nabídka dobrých předokolek se kterýma je kolikrát větší zábava než s leckterou zadokolkou;-)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Mike » 10 pro 2012, 15:15

můžu potvrdit - nedávno jsem byl svezen obstarožním nissanem 100nx s 2,0 145hp z devadesátýho prvního...to auto je nechutně rychlý v zatáčkách. obuto do zimních 185. A to řííkám jako človek, kterej posledních pět let nebyl bez miaty:)
cena v německu v řádu stovek €
A ty R6 z mnichova od m20 po m54 jsou IMHO nejlepší agregáty, který kdy byly vyrobený
Obrázek
Mike

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...