Pár věcí na ujasnění nováčkovi

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Pár věcí na ujasnění nováčkovi

Příspěvekod Bladzej » 04 pro 2012, 18:24

Všem moc děkuji za odpovědi.
Stále více ve mě vrtá brouček, nebo spíš pořádnej chrobák, o pořízení Miatky.

Můj styl jízdy je někdy, "Pane doktore jsete se kochal..." jindy zase jedu pilu. Někdy mě vyprovokuje nějaká mánička, tak sešlápnu plyn a on potom nechápe a visí buhví kde.
Nejhorší jsou "rovinní jezdci" na rovince to drtí co můžue, ale jakmile má přijít zatáčka ta už půl kilometru před ní jede jak z hnojem a v zatáčce skoro vystupuje... :evil:

Ale jak pravím, mé auto má 120kW/1330kg. Kdežto Mazdice řekněme 97kW/1000kg

Btw viděl jsem pěknou nasíračku Fágořiť :): http://www.youtube.com/watch?v=B9E8XPEMjc4
Tady je vidět lehkost v praxi :)

Buteo: kde si objevil tabulku převodů hmotnosti a výkonu? Zajmavé a celkem by se šiklo o pro zajímavost u jiných vozů.
Ten s "MX-6" KLDE
Bladzej

Příspěvekod IvanGS » 04 pro 2012, 20:21

Vyjímečně budu stručný :D . Několik posledních let jsem jezdil s autem o výkonu 300 koní, hmotností 1575 kg, krouťákem 385 Nm a atmosférickým 4,8l/V8. Letos jsem přešel na NBFL 1.8 a výkon mi chybí čím dál míň...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod bmxdave » 04 pro 2012, 21:43

Mám NA 1.6 85kw+ nějaké drobnosti typu -výfuk atd. :) a pár měsíců po koupi mi chyběl výkon čím dál víc až jsem ji chtěl skoro prodat jen kvůli výkonu ale když sem se s ní svezl na okruhu v Mýtě a několikrát na pořádně klikatých okreskách kde se jezdí třeba vrchy tak mi nějak vůbec nevadilo že to "nejede" protože v zatáčkách je to taková radost s ní jezdit!Samozřejmě že bych uvítal kdyby měla aspon o 20-30koní víc ale prostě něco za něco, má to malý výkon ale zase je to nejzábavnější auto do zatáček takže kdybych se tohoto auta chtěl někdy zbavovat tak to bude jen kvuli tomu že bych dal přednost výkonu před neuvěřitelnou zábavou nebo že bych už chtěl něco pohodlnějšího a ne motokáru 8-)

Jinak nedávno sme zkoušeli s tatíkem co pojede líp jestli moje mxka nebo jeho Ochcávka 2.0 150k v benzínu (0-100 9.3s) a samo že sem mu já ujížděl!! a to se ještě nesmí zapomínat že můj motor má 22 let a skoro 200tis. km a jeho 5let a 70tis. !! ;) takže si myslím že to není tak zlé :P
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod Dad » 05 pro 2012, 04:07

ja bych jen dodal ze tech 115 koni co ma 1.6 NA by dokazalo jet vyrazne rychlejc nez si nekdo jako ja na malejch silnicich troufne. A jezdit s tim na velkejch silnicich nema smysl, je tam provoz, to auto v rychlosti dela hroznej kraval, je najednou nepohodlny ... Takze ten udajnej nedostatek vykonu se da hrave eliminovat vhodnym vyberem trasy.

Ovsem pro zavody ve zrychleni a kourivosti s otunenejma golfama se moc nehodi, mj. proto, ze cepici je v nem treba nosit ksiltem dopredu kvuli slunicku.
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod Bladzej » 05 pro 2012, 07:58

Dad: čepici ve tvaru kastrolu nenosim, celkově čepice nenosim...
- Vítr ve vlasech shajících až po lopatky ;)

Beztak votuzený golfy umí jezdit jenom rovně...

Řekněme, že s "MX-6" jsem byl velmi rychlé vozidlo na trati Mělník - Dubá - Jestřebí. Kdejaký tuzéři v oktávkách audinách nestíhali...

Ono i s korejskym kadettem 1.5 jsem celkem obstojně stíhal O2, která v zatáčkách nestíhala, respective pilot už nejel rychleji. Na rovině mi samo ujížděla...
Ten s "MX-6" KLDE
Bladzej

Příspěvekod birda » 05 pro 2012, 09:14

Mě dává Miatka pocit radosti tím, jak krásně krouží zatáčky, jak je v nich čitelná a s neuvěřitelnou lehkostí to zvládá. Asi mi to příde z nezvyku oproti předchozímu koncernovému TDi.
Ale to hlavní, hlavní myšlenka konstruktérů asi nebyla postavit auto ze kterýho by lidem stojícím u silnice spadla čelist, který by dávalo 0-100 pod 5 vteřin.
Proto mě udivuje že tady až tolik pořád počítáte kilowaty, i když tabulka kterou psal Buteo je zajímavá. Mě příde trochu směšný porovnávat to stylem že sem předjel oktávku a ona mi v zatáčce nestíhala.
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod Sedrik » 05 pro 2012, 10:09

Bladzej píše:Dad: čepici ve tvaru kastrolu nenosim, celkově čepice nenosim...

Řekněme, že s "MX-6" jsem byl velmi rychlé vozidlo na trati Mělník - Dubá - Jestřebí. Kdejaký tuzéři v oktávkách audinách nestíhali...

Ono i s korejskym kadettem 1.5 jsem celkem obstojně stíhal O2, která v zatáčkách nestíhala, respective pilot už nejel rychleji. Na rovině mi samo ujížděla...

že čepici nenosíš? To tě rychle přejde - až pojedeš 2 hodiny na přímým slunku a budou se ti dělat barevný kolečka před očima, ještě rád nějakou nasadíš :p

A co se týče sportování s dieslama - potkali jsme se s kamarádem na letišti, on se služební Yeti 2.0 TDI s chipem cca 103-105 Kw, já 107 Kw (možná :))
Výsledek vždy stejnej - neměl šanci.

ALE jak tady zaznělo - na silničkách je to o tom, na co si troufneš, protože to auto (MX-5) je schopnější, jak většina majitelů (a mnohem schopnější, než já), takže jsem mu neujel (je to větší blázen a zkušenější řidič :))

Celkově bych u MX-5 výkon neřešil - jakmile do ní sedneš, zamiluješ se (nebo ne, pak je to rychlý) a výkon ti bude chybět jen občas, zato radost ti bude dělat pořád :p
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Winie » 06 pro 2012, 10:49

Dawe: tvuj motor ma sice podle budiku najeto 200tis, ale je po kompletni generalce ;)
U mx5 nechybi ani tak vykon, ale je spatna vykonova krivka a motor trpi tezkou absenci krouticiho momentu. Je to opravdu motokara na okresky, nic vic, nic min.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 06 pro 2012, 12:58

Bladzej píše:Dad: čepici ve tvaru kastrolu nenosim, celkově čepice nenosim...

počkej až je pak budeš chtít rozčesat, rychle si takový ježdění rozmyslíš (vlastní zkušenost :D )
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Mike » 06 pro 2012, 14:08

Já budu možná trochu vostrej, ale neber to zle - pokud potřebuješ ostatním dokazovat, že jim to nejede, tak si miatu nekupuj, kup E36 325 z prvních roků výroby za 30k a dostaneš asi nejlepší poměr akcelerace/kč. Miata je totiž nejlepší na prázdný silnici, kde není koho předjíždět a je jedno jestli je to devadesátiklokanový NA nebo stošedesáti NC. Pokud se chceš parádně povozit, zlepšovat svoje řidičský schopnosti, a užívat si jízdu autem z dob, kdy chlapy neměli koule jenom na vozdobu, neboli lehká nepřemotorovaná zadokolka, kterou MUSÍŠ řídit. A zároveň auto se kterým se budeš moct svézt jenom tak pohodu, kup miatu a neřeš kde koho ztrestáš...
Take it easy:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...