kopac NA 1.6/r.v.95

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: kopac NA 1.6/r.v.95

Příspěvekod kopac » 20 lis 2012, 10:04

tak zadny hazeni do volantu se nekona,brzi to celkem dobre,nemam poravnani s ninou mx5.tak snad to je OK

jelikoz mam a asi dycky mit budu u jiny vetsi auto,tak mazdu planuju jen na leto a rozhodne ne na deni jezdeni po meste. spis na vykendovy radeni na okrskach,vylety s pritelkyni po CR mozna nekdy casem nejakej orkuh. a rad bych aby auto bylo nizko a dobre sedelo,na komfort si moc nepotrpim
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod MAXsport » 20 lis 2012, 10:06

Křivý kotouče kopou do všeho, když jsou mírně, tak jenom do pedálu.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod IvanGS » 20 lis 2012, 10:14

Gratuluji a smekám před Tvou odvahou. Píšeš že si akorát tak nafoukáš gumy, takže budeš auto asi renovovat u odborníků. Obávám se, aby Tě nakonec nestála víc než jiná v dobrém stavu bez starostí. Držím palce!
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod kopac » 20 lis 2012, 10:23

tak malinko prehanim,sem strojar,nejakej selskej rozum mam a manualni zrucnost taky mam,ale nikdy sem neaplikoval na auto,tak se sam necham prekvapit

jasne,ze sem moch koupit nejakou vonavku za 100000+,ale stejne bych do ni este minimalne 50 narval abych si ji upravil podle sebe a hlavne jeden problem,sem relativne mladej a pracuju zatim 2 mesice,tak jaksi nebyla moznost takovou sumu nasetrit. musim teda delat vsechno postupne,ale vyhodu to ma ze si to udelam k obrazu svemu.odbornikum budu sverovat plecharinu,ten spodek bych si rad udelal tak nejak sam,pripadne u kamarada v autodilne.

este se zeptam,shanim garaz v praze na pronajem.pokud mozno nekde na 10ce,nebo v okolo vlaku na ricany,nevedel by nekdo o necem?
kopac

Příspěvekod kousmen » 20 lis 2012, 11:07

Koukám, že jsi na tom podobně jako já a to i co se plánů týče. Já už mám naštěstí téměř splněno, takže vím do čeho jdeš. A jelikož jsem na tom byl stejně co se týče zkušeností a peněz, tak věřím že i ty to zvládneš. ;) Každopádně finančně se to nejspíš vážně moc nevyplatí, zato budeš vědět s čím jezdíš a budeš to mít podle sebe. Navíc ten pocit, že zachráníš NAčko je taky k nezaplacení. Jiní by s ní nejspíš jezdili do úplnýho zdevastování nebo rozprodali na díly, takže u mě máš taky respekt. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod kopac » 20 lis 2012, 11:29

kousmen píše:Koukám, že jsi na tom podobně jako já a to i co se plánů týče. Já už mám naštěstí téměř splněno, takže vím do čeho jdeš. A jelikož jsem na tom byl stejně co se týče zkušeností a peněz, tak věřím že i ty to zvládneš. ;) Každopádně finančně se to nejspíš vážně moc nevyplatí, zato budeš vědět s čím jezdíš a budeš to mít podle sebe. Navíc ten pocit, že zachráníš NAčko je taky k nezaplacení. Jiní by s ní nejspíš jezdili do úplnýho zdevastování nebo rozprodali na díly, takže u mě máš taky respekt. ;)

presne,z tebe si beru priklad,chtel bych udelat podvozek jako si to delal ty. financne to asi bude bude drazsi,ale zas to bude tak jak chci ja a vim ze tu bude poctive,nebo jak se mi povede a budu o tom aute vedet. tata mi taky rika ze to mam ojezdit dokud to nelehne a pak nasetrit na zanovni NC,ze to je jen utapeni penez...ale kdyz NA je NA,jinou bych nehchtel
kopac

Příspěvekod Andre_fux » 20 lis 2012, 11:41

Pripojuji se ke gratulacím.. Myslím, že za ty peníze to byla dobrá koupě. Každé auto má své problémy. A mazda trpí celkem dost korozí.
Jak psali někteří, tak je to jen otázka času kdy to vyleze. Když se to udělá pořádně, tak by to mohlo být na hodně dlouho.

Momentálně jsem taky ve stádiu odrezování. Renovace podvozku se konečně tuto zimu stane realitou. Jen bych byl opatrný při použití komaxitu či jiné práškové barvy, veteránisti jej moc nedoporučují. Údajně je lepší kombinace základní barvy s vysokým obsahem Zinku pak polyuretanovou vrchní vrstvu. U komaxit, protože je problém s tím, když se ti udělá trhlina, tak to začne reznout ze spodu barvy.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Příspěvekod kousmen » 20 lis 2012, 12:02

Tady bych si dovolil jednu připomínku. Názory na tyhle renovace se často liší a já jsem byl od zinkovýho základu odrazen sáhodlouhým proslovem člověka kterej se tím živí. Prý když už se venkovní vlivy k tomuhle základu dostanou, je jenom otázkou času kdy se to prožere zase na kov a zas tak dlouho to prý netrvá. Doporučil mi zinku se vyhnout a dát epoxidovej základ. Údajně se rez pod zinkem rozlízá jedna radost, zato epoxid (asi jak kterej) dokáže rez izolovat. To znamená, že když ti kamínek odkryje 1x1mm, tak zrezne jenom tahle odkrytá část. Naopak zinek tuhle vlastnost nemá a tak se bude šířit dál a dál... Otázka jestli práškovej lak, nebo gumu je věc druhá. Když jsem se ho ptal jestli se to neoprýská jak všichni říkají ukázal mi silničářský radlice, který se setkávají se solí a štěrkem celkem často a přesvědčil mě, že nebude hloupost dát do prášku i nápravy. Každopádně v praxi si to teprve ověřím...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Andre_fux » 20 lis 2012, 12:07

Kousmen: JJ to máš pravdu, že názory se dost často liší na tuto problematiku. Určitě nebudu dělat zinkování. Mám vybranou kombinaci průmyslových barev epoxidový dvousložkový základ a polyuretanový svrchní lak. Ještě se chci o tom pobavit s karosářem u kterého je ted auto. Před tím to půjde opískovat.. Jak se do toho pustím, tak budu informovat.

Sorry za zasírání vlákna.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Příspěvekod Pavel260 » 20 lis 2012, 12:35

no taky se pridam.. :D ja sel do zinku. "kolega" co renovuje minicoopery stavi mimochodem i rally auta a ten se zinkem a komexitem zadnej problem nema a presvedcilo me to ze napravy z rally auta (kde jsou trochu jine naroky na kaminky a podobne) vydrzi pry nezkutecny veci.
Ja sel do zinku s komaxem. ale jsem na tom jako kous. vyzkousene to nemam.
Z vlastni zkusenosti vim ze kdyz je dil odrezenej poradne tak zinek drzi a me staci.
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora