Kdo nechává otevřenou mx5?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Kdo nechává otevřenou mx5?

Příspěvekod MXfanda » 12 lis 2012, 14:50

Vlastní zkušenost: firemní auto zaparkované za bílého dne před firmou ( cca 20m od oken z kanceláří ), byl jsem na hodinu pryč, vrátím se a mám rozbitý okno u řidiče :cry: Nejprve jsem si myslel, že možná šutr od projíždějícího auta nebo pod., když jsem ale nahlídl dovnitř, zjišťuju, že to byli zloději a ukradli navigaci co byla na okně. Zaměstnanci slyšeli houkat alarm, ale když se vykoukli z okna nikoho neviděli. Podle mně šli na jisto, stačilo jen rozbít okno a natáhnout ruku, což je pár sekund. Než to spustilo alarm, byli pryč.
Škoda byla docela vysoká díky tomu, že i poškodili dveře, zpětné zrcátko, lak ...

No a proč o tom píšu ? Myslím si, že dávat do MX5 alarm je zbytečný a je lepší kabrio na krátkodobé parkování nezavírat střechu, ale nenechávat tam nic, co stojí za ukradení. Pokud bude na blízku zloděj, tak ten při zavřené střeše a zavřeném autě spíš nadělá větší škodu a páčidlem vyhne dveře nebo rozbije okno, v tom horším případě udělá díru do střechy :evil:
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod Mike » 12 lis 2012, 18:05

Právě proto bych měl rád ještě nějaký prozvánědlo na klíči...samotný houkání je opravdu na nic
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Miata » 12 lis 2012, 20:43

Osobně když parkuju někde v městě otevřu prázdný kastlík aby i debil pochopil že tam nic není, střecha dole a nezamykám, je to zbytečné, stačí natáhnout ruku a odjistit si na dveřích zámek. Náhodou by to někdo nevěděl a ještě by poničil dveře, tak to raději nezamykám.
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod MXfanda » 12 lis 2012, 21:45

Mike píše:Ale zajímaly by mě zkušenosti s použitím nějaký alarmu s čidlama pro použití v otevřeným autě. Ideálně v kombinaci s nějaým pagerem. Houkat to nemusí, stačí když mi to pošle smsku, mail nebo se mi rozpípá nějaká chytrá klíčenka. Na houkání auta stejně nikdo nereaguje a já panáčka radši chytnu a nechám ho na hrání nějakýmu vobrovkýmu chlupatýmu buzerantovi.
Nekdo tip na kup? (ne toho geje, ale alarmu)

Kamarád mně kdysi ukazoval GPS/GSM/GPRS Tracker Mini Lokátor, který měl v autě. V případě i sebemenšího pohybu auta pošle SMS na mobil. Je to malý tak se to dá dobře schovat a napájet z auta. Těch funkcí co to umí je hafo, stačí se mrknout po webu.
MXfanda

Příspěvekod seatik » 12 lis 2012, 23:11

Taky nezamykam,strechu jen pretahnu a neklapam ji zamkama
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod Henges » 13 lis 2012, 02:06

MXfanda píše:...ukradli navigaci co byla na okně...

...nenechávat tam nic, co stojí za ukradení...

Tak ted nevím jestli se tím teda řídíš? :lol: Jako nechat za oknem navi a čekat že tam zustane je trochu naivní :D Každopádně jak píšeš, základ je tam nic nenechat na očích ;)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod MXfanda » 13 lis 2012, 10:40

Jo chybama se clovek uci :D
Ale vydrzela dlouho, nekolik let jsem ji tam vozil :lol:
MXfanda

Příspěvekod Henges » 13 lis 2012, 12:25

No já sundávám i držák na navi. Už jsem slyšel že i díky tomu vykradli auto s tím že navi by mohla být v kastlíku když je držák na okně :?
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod Mike » 13 lis 2012, 12:36

Zatim se mi jako nejlepší navigace osvědčil(a) autoatlas český kartografie v měřítku 1:100k včetně vrstevnic. Takže taková turistická mapa celý repoubliky:) a když si vybírám kam se vydám z dalšího města na cestu, tak vidim, kde jsou kopce, zástavba...o hodně větší přehled oproti navigaci...akorát je velký jako prase a zvyšuje to hmotnost miaty vcelku citelně:)
A aby to nebylo jenom OT: napsal jsem jedný docela sympatický firmě, která se zabývá alarmama, aby zkusily, právě pro naše použití navrhnout řešení. Neboli hlídání pomyslný koule uvnitř auta. Když ti někdo šáhne třeba k čudlu na otevření nádže atd.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Tomik » 13 lis 2012, 13:13

já bych si dovolil trochu OT:
co, že jste to téma vytáhli v půlce listopadu? To chcete zimovat auto venku se střechou dole?

z5 k tématu :)
pokud jsem někde kde nebudu přes noc tak auto nezamykám a střechu nechám dole, nebo jen nahodím bez zámků pokud slunce hodně pere.
V autě stejně nic není co by se dalo ukrást, respektive to stálo zato.
K alarmům jsem dost skeptický, protože většinou to je planý poplach a pokud ti náhodou někdo auto vybírá, tak ho stejně nestihneš a i kdybys stihl tak co pak?
Pokud toho člověka přizabiješ což je asi první reakce na takové hajzly, tak tě budou tahat po soudech až tě sedřou z kůže a když ho předáš orgánům, tak ho stejně pustí a ty utřeš protože co si vezmeš z člověka které je vedený jako socka.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...