Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod MAXsport » 01 lis 2012, 19:35

Objevila se u nás i GT86 na brzdě :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=m8MIueS2 ... zk0HwvNESw
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod MAXsport » 01 lis 2012, 22:23

Obrázek
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod JasteR » 02 lis 2012, 07:51

Diky za odkaz na moje video, zrovna sme ho sem chtel dat..
Jinak hodne povedeny sportacek, takovy mix mezi MX5 a STI :lol: ..akorat par koniku navic by si zaslouzilo, hlevne na okruh ;)
Za 799tis skoro v plny /Základní výbava:
Xenonové světlomety, vyhřívaná a elektricky sklopná zrcátka, zadní spojler, sada na opravu pneumatik, mlhovky spojler, automatická duální klimatizace, ABS, VSC, TRC, přední, bočná a hlavové airbagy, kolenní airbag, zadní diferenciál LSD, tempomat, volant a řadicí páka v kůži, systém smart entry, multimediální systém Toyota Touch (displej 6,1“, 6 reproduktorů), kožená vyhřívaná sedadla, imobilizér, centrální zamykání atd./
..je to hodne zajimavy auto.. jeste aby vyrabeli cabrio :mrgreen:

Obrázek
Video: Youtube
Obrázek
Obrázek
Přílohy
P1200786.JPG
P1200796.JPG
P1200792.JPG
P1200788.JPG
P1200781.JPG
Leon Cupra4 TDI 230HP@500Nm @ Octavia RS TDI 210HP@480Nm
JasteR

Příspěvekod Miata » 02 lis 2012, 11:21

Zajímavý je pokles krouťáku mezi 3-4.5tis a výkon taky v tomto rozpětí polevuje v gradaci. Zajímalo by mě jestli to je při jízdě poznat??
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod MAXsport » 02 lis 2012, 18:12

No, měření se provádělo 3x a vždycky tam ten pokles byl.
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod MXfanda » 02 lis 2012, 20:01

MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod MAXsport » 02 lis 2012, 20:17

To mnohé vysvětluje, osobně si myslim, že ten propad je z ECU..
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Vavris » 03 lis 2012, 17:34

většina EURO5 N/A motorů má takhle pičácký průběh :(
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod willy2.0 » 06 lis 2012, 12:52

MXfanda píše:http://www.autoforum.cz/testy-aut/test-toyota-gt-86-cas-nejde-vzit-zpatky/?2

Konečně objektivní test..
Mnohem větší smysl by mi vůz dával v „oholené” specifikaci za nějakých 500 až 600 tisíc Kč. Pak bych po něm snad zatoužil i já.......................No nápodobně, toto jsem zde psal a bojím se, že prodeje budou skutečně slabé, jak jsem taky avizoval..

Jinak, jak popisuje co mu vadí na motoru, převodovce...Zatímco to první mě moc ani nepřekvapilo to druhé docela ano. V Hondě dík ekopolitice museli taky lehce zprasit poslední i-Vtec v Tajpáru, dík tomu jde hůře naladit , ale jde-...........Jde to samozřejmě řešit i u téhle Toyoty.. jiná ecu, ideálně sání, výfuk.. řízená lambda apod...Průběh a výkon půjde změnit a věřím že s lepší průběhem a kapku vyšším výkonem a kroutákem, tahle negativa co píše autor v článku eliminuješ a naopak si pomůžeš trošku ještě...

Nicméně ty kvalty to mě překvapilo a neházel bych to zrovna na ekopolitiku v tomhle případě...Kort když věděli, že ten výkon není žádná hitparáda a bude tomu chtít zkrátka pomoct a převodovkou si můžeš pomoct hodně přeci...Nicméně nepochybuju, že aftermarket časem nabídne kratší stálý převod i kratší 4,5,šest.. jak je tomu např.i u toho Civicu Type-R ....
Celé je to odpověd pro některé rejpaly , co mě tu pořád dokola psali, jak je auto hotový a nemusíš do něj dát ani korunu....

Dokonalý auto neexistuje, je jen málo aut , který nepotřebujou nějak hned doladit, aby ti něco nevadilo hnedka zkrátka, nelimitovalo.....Z těch nových mě napadá skutečně např.jen Clio Sport nebo hlavně Megane Sport cup..pozn.pod čarou Megan stojí to co tahle Toyota, to je síla prostě...

Najednou zjištujem, že abys to auto naučil správně chodit, tak jak si zaslouží...-a nepochybuju, že to pak bude mnohem lepší, možná docela dokonalý pro mnohé- ...budeš muset nějakých min.100 a víc tisíc kč z kapsy vytáhnout.. a to mě přijde nepřijatelný.......Jak píše autor článku ale, jen výrobce za tohle nemůže...prostě tomu autu doba nepřeje. Ale řešit to lze...Jen cena za to je vysoká v tomhle případě... Jsem rád za tohle auto, ne že ne, jen přišlo skutečně a paradoxně ve špatnou dobu.................Jsem skutečně zvědav na ty prodeje................................

..........MX5 předběhla dobu pro mě neuvěřitelně a král je tu v malých rwd autech stále jen jeden, jasně i díky absenci střechy :lol: ;)
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod IvanGS » 06 lis 2012, 15:09

No já nevím... Nechci říkat "objektivní" jen něčemu co tvrdí to co já (myšleno obecně, o GT86 jsem jen četl a můj názor je povrchní). Testů GT86 je hodně, dost se liší, ale myslím, že každý řidič to vidí ze svého úhlu pohledu a snaží se své dojmy objektivně sdělit veřejnosti. Takže pro mne je jedinou objektivní věcí to, že až bude GT86 ve verzi kabrio, budu hloubat do jaké míry je konkurencí MX-5, do té doby je to úplně jiné auto... :D
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...