Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod willy2.0 » 12 říj 2012, 14:26

Seatik.. vím o Lukášovi, bydlí kousek ode mě a čtu jeho příspěvky stále..Snad motor a zbytek dlouho vydrží, přeju mu to.. už jen za to jeho úsilí , který tomu nepochybně dává a dal za ta léta...U Clia, tedy toho staršího 01-0 se musí jít...když chceš takovýhle výkon cestou čtyřklapky , to je bohužel vždy "bud a nebo" u tohodle motoru, fakt už závodní cesta a žádá si to hromadu zkušeností kterou fakt nemá každej...a já bych tuhle cestu nedoporučil nikomu takhle z ulice. Nehledě na to, že převodovka a poloosy to je strašná slabina u clia jak se nakonuje ..Takže další investice nemalé a stejně vím, že to nikdo nemá tolik vychytaný pokud nejde o sekvenci, vše se pak sere víceméně, kort když s tím neumíš řadit..myslím hewland, sadev apod... Ale když sežene sekvenci, říkám proč ne..Ta něco vydrží ....
A už s menším výkonem tuším 220ps... než odešla převodovka do věčných lovišť... zajel v Mostě neuvěřitelnej čas okolo 1,55min......Každopádně to auto je odsouzené na okruh no..Zatímco s takhle udělaným nakonovaným tajpárem najedeš klidně 100tis.km před další repasí......U toho Clia je to problém po stránce ladění motoru a následný výdrže, např.klika není vyvážená v sérii tak suprově jako je tomu u té Hondy apod...Nicméně nevím jak je ted daleko Lukáš...třeba řešil vše od základu úplně a něco to vydrží.........ale stejně nebude nájezd žádný terno.. hlavně se ví u clia, že výkon začne klesat po čase a chce to ty repase......Zkrátka ladit to jde, ale nejlepší je, když se o to stará a provozuje to někdo, kdo neřeší peníze, když chceš jít hodně přes... Pro běžnýho smrtelníka je strop u tohoto motoru dejme tomu 190ps, to je moc pěknej zlatej střed....Neoficiálně má totiž clio 172 ne 172... ale cca.okolo tak 162ps...Takže když dáš vačky, ecu, výfuk apod. dostaneš se na těch 190ps a to už jede hoodně pěkně a motor vydrží něco......200ps a víc..to už klesá výdrž motoru,musíš ho hlídat no. Každopádně 190ps clio jede dejme tomu jako 225ps tajpár...Ten taky nemá v sérii 200ps ale poctivě asi okolo 190ps....je to kus od kusu..

Vavris ...Fík mě tolik nevzal, R26 je víc pro mě a i provozně vychází mnohem lépe a pokrok nezastavíš zkrátka...U Fíka mě hodně vadí průběh motoru, dost turbodíra...A celkově tak prostě, podvozkově mě víc vzal Megan.. plus je tam moje srdce zkrátka, líbí se mi i náběh špéry, ta je mnohem lepší konstrukčně.. Ale neříkám že je ten Fík špatnej, jen je R26 srdcová záležitost...A ten kus co má kamarád, byl vůbec první v ČR a otiskli mi to i v Autocaru tehdy..Potřebuju ho.
Pro mě Renaultsport co se týče předokol nemá stále konkurenta dodnes, ač to zní jakkoliv nadneseně...testy to odjakživa i dokazujou, nejen moje cinty tedy:-)
Naposledy upravil willy2.0 dne 13 říj 2012, 14:01, celkově upraveno 2
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod MXfanda » 12 říj 2012, 19:09

Dneska jsem měl možnost se svézt v GT86. Jen krátký úsek Lelekovice - Vranov - Útěchov - Soběšice - Řečkovice cca 25km. Nic jsem nevypínal. Silnice nic moc, navíc autobus a dodávka zbrzdila 1/2 cesty. Moje pocity jsou smíšené. Dvakrát jsem lehce "přeskočil" mírný brdek a auto to dost rozhodilo :roll: Několikrát jsem to tady jel s MX5 možná i vyšší rychlostí a tohle jsem nezažil, řekl bych že to zvládne mnohem líp. Možná to chce fakt vytáhnout na okruh kde si člověk může dovolit víc než na běžné okrsce. Taky nebyl čas a prostor na nějaký ten "driftík" :lol: Ovšem takové auto se nepořizuje jen na ježdění na okruhu a na driftování.
Každopádně, ikdybych měl zbytečných 700k tak toto auto bych si nekoupil. Pokud bych si mohl vybrat mezi GT86 a NC 2013 Facelift, tak jasně "sáhnu" po NCéčku ;)

IMG_9320.jpg

IMG_9321.jpg

IMG_9322.jpg

IMG_9323.jpg
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod LordJames » 12 říj 2012, 19:17

Projizdka v GTcku mi proklouzla mezi prsty jen diky moji zapomnetlivosti...mel jsem ale moznost projet NC...mit ja zbytecnych 700k, tak je radsi nacpu do vsech moznych serepeticek do NA ;-) NCcko je pro me uz moc auto, NA je paradni motokara :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod MXfanda » 12 říj 2012, 21:36

Tady je ještě video z mé jízdy v GT86. Schválně jsem tam nechal na začátku toho debila s Fordem, který nejenom že když mně uviděl že jsem ho dojel tak abych ho nemohl předjet jel schválně po prostředku, ale ještě si do nepřehledných zatáček najížděl tak prasácky, že se málem srazil s protijedoucím autem :shock: Jinak je video vcelku nuda, protože nebyl čas na nějaké přemísťování kamery na blatník, kolo, dozadu, nějakej ten driftík apod., pak by se dali sestřihat zajímavější záběry .... tak aspoň tak 8-)

http://www.youtube.com/watch?v=hjNmblKFZiA
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod PavelV » 20 říj 2012, 22:08

Willíku opravdu nemám zapotřebí rozepisovat zde svůj vozový pakr (spíš parčík). Oba se známe (přes Dana), i když jen po telefonu. Clio jsem projel v Sosnové a abych řekl pravdu, je to na svou třídu dobré auto, ale jízda není zábavná moc ;) . Hlavně motor nemá ani špetku charakteru. Prostě slušný dvoulitr, hodně se podobá tomu co je v MX-5 NC. K tomu mizerný posaz, mizerný řazení a pořád tě něco tlačí při jízdě do nohy (výplň dveří), asi jsem od lídra třídy HH čekal moc. Motor v GT86 taky není tak dobrý jako 2,0 Vtec z CTR, ale ve všem ostatním je GTéčko lepší. Podvozkově je docela o dost lepší než MX-5 (na okruhu). Dojdi se svézt a neoháněj se názory kamarádů. Pak napiš svůj názor ;) .
PavelV

Příspěvekod George » 22 říj 2012, 13:11

o víkendu jsem mluvil s člověkem co zkoušel GT a BRZ. Z toho co říkal, mi přijde jako větší konkurence pro MX BRZ, jelikož je údajně lépe nastavené na grip, kdežto 86 je spíš na klouzání
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod riderhenry » 22 říj 2012, 15:27

Zajimave, me prekvapilo, ze vetsina novinaru vyzdvihuje GT86 prave na ukor BRZ, ktere se mi naopak libi vic, navic je to Subaru, coz je pro me prijemnejsi znacka :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod willy2.0 » 30 říj 2012, 10:35

Pavel V- Jo Plzenák? Už vím:-)
Hele o Cliu píšeš fakt nějaký svoje subjektivní nesmysly,neguješ to , ale já ti to brát nebudu...Lídr třídy to byl a je a kdo to umí docenit, docení. Nechápu proč ho srovnáváš s tím o čem se tady bavíme,píšeš furt o cliu.......Jabka hrušky, kraviny. Sorry, na toto nemám čas a chut reagovat ani už.

Každopádně k tématu tady..Pro mě bude Miata vždy víc jak nějaká podmotorovaná plechová náhrada za ní, prostě mi NABÍDNE víc a když budu chtít plechovku RWD... koupím si M3 E36 TŘEBA..ale nikomu to necpu...ani tobě. Mě je jasný, že když je zatím pro tebe tvoje 1.6 strop , že budeš z dvoulitru paff...v tomhle sem prostě trošku jinde no.A ano s Danym si voláme a jeho názory beru... zpravidla má totiž podobné jako já ...Vše to vychází z nějakejch zkušeností. Čabas draku a no ofense

jedno video
http://ifaster.tiscali.cz/zadokolky-ve-faster-magazine/
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod ZIZU » 31 říj 2012, 01:19

willy2.0 píše:Pavel V- Jo Plzenák? Už vím:-)
Hele o Cliu píšeš fakt nějaký svoje subjektivní nesmysly,neguješ to , ale já ti to brát nebudu...Lídr třídy to byl a je a kdo to umí docenit, docení. Nechápu proč ho srovnáváš s tím o čem se tady bavíme,píšeš furt o cliu.......Jabka hrušky, kraviny. Sorry, na toto nemám čas a chut reagovat ani už.

Každopádně k tématu tady..Pro mě bude Miata vždy víc jak nějaká podmotorovaná plechová náhrada za ní, prostě mi NABÍDNE víc a když budu chtít plechovku RWD... koupím si M3 E36 TŘEBA..ale nikomu to necpu...ani tobě. Mě je jasný, že když je zatím pro tebe tvoje 1.6 strop , že budeš z dvoulitru paff...v tomhle sem prostě trošku jinde no.A ano s Danym si voláme a jeho názory beru... zpravidla má totiž podobné jako já ...Vše to vychází z nějakejch zkušeností. Čabas draku a no ofense

jedno video
http://ifaster.tiscali.cz/zadokolky-ve-faster-magazine/

no a z toho videa víceméně vyplívá, že je brz/gt86 výborný auto ne? :)
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod Pavel260 » 31 říj 2012, 20:08

strasny moderatori :?
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...