překročení rychlosti v obci mimo zástavbu

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: překročení rychlosti v obci mimo zástavbu

Příspěvekod Sedrik » 11 říj 2012, 12:48

Celá tahle debata je pouze potvrzením toho, že provoz je u nás omezován nesystémově a v rozporu se zdravým rozumem. Kdyby tomu tak nebylo, nikdo by neměl problém předpisy dodržovat.

Uvedu další příklad z dneška:
- když jedu do práce, jedu po silnici, kde se mění svodidla - z důvodu práce na silnici je tam 70/50/30 (omezení před začátkem práce na silnici) - tj úsekem, kde se mění svodidla mám projíždět 30 (cca 500 metrů). Jezdím tudy ráno (cca 7:30) a večer (cca 17:30) - nikdy jsem tam neviděl dělníka. Co jsem tam taky nikdy neviděl je auto, které by jelo 30 - všichni tam jezdí 90.

Porovnání s Rakouskem:
- omezení rychlosti tam je také (měnilo se tam zábradlí na mostě), ale PŘES NOC TU ZNAČKU ZAKRYJÍ! Prostě poslední dělník hodí přes značku hadr a je vyřešeno.

Proč je tam ta omezená rychlost? Proč bych ji měl dodržovat, když je tam večer naprosto k ničemu? Jsem pirát, když tam jedu 90? (překračuji rychlost o 60 km/h - to je na papíry) - jak to teda je? Nestačila by jako u sousedů značka "pozor" a "práce na silnici" aby řidiči věděli, že se něco blíží a pak nechat zbytek na nich?

Nemám problém jezdit podle předpisů (většinou stejně jezdím), ale mám problém dodržovat zjevně zbytečná omezení (zdůrazňuji "zjevně").
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod dopr » 11 říj 2012, 12:51

Pravda. Nestacil jsem se divit, kdyz jsme se vratili z dovolene a jeli z Brna na Blansko :o
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod spooon » 11 říj 2012, 13:09

já si klidně následky ponesu, jen chci mít tu svobodu. Jenže teď to jde jaksi špatně, když je plošný limit v obci 50 a je jedno jestli jedete po rozbitý nepřehledný silnici někde v zástavbě a nebo po 2 proudý rovný výpadovce z města kdesi mezi polema. Neberu následky že dostanu pokutu, jako následek beru, že se vybourám, což se mi zatím nestalo a to jezdím podle hlavy. Nějak mi to neštimuje se zákonama, když je porušuju a nic se neděje, tak kdepak je asi chyba ;)

Kdyby místo stále nesmyslnějších zákonů učili řidiče přemýšlet hlavou a ne jen tupě dodržovat pravidla, ovoce by to jistě přineslo.
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod George » 11 říj 2012, 13:27

bohužel tady v čechách většina lidí nemyslí a ani to, že je stát vede za ručičku nepomáhá... Aby se myslet naučili, musela by se nejspíš změnit komplet i výuka v autoškole nebo nevim. Jako příklad, pravidelně několikrát týdně jezdím serpentýnami kolem berounky (srbsko-beroun). Je to tam přecijen dost nepřehledné a kolem jsou pole a lesy, takže se musí počítat se zvěří. Jel jsem za transitem, na můj vkus s tou krabicí jel dost rychle a to se i potvrdilo, když za poslední zatáčkou srazil koloucha... jenom přibrzdil a jel dál, aniž by cokoliv udělal. Já jsem zastavil 100m za nim, dal jsem výstražný, vzal si z kufru rukavice, že toho koloucha dám alespoň do příkopu. Než jsem si vzal tu rukavici z kufru a došel k němu, přejelo ho dalších 4 nebo 5 aut, protože letěli jak dementi a nepřemýšlej, že by za zatáčkou něco mohlo být. Než jsem k němu došel, začal jsem sám přemýšlet, jestli se na to nevysrat, abych taky neskončil nečemu pod kolama
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Mike » 11 říj 2012, 17:49

Když ono to vedení za ručičku nepovede a ani nemůže vést k tomu aby lidi mysleli...a to nejen za volantem
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Pochtli » 11 říj 2012, 22:38

Tak cílem každého vládce (vláda, monarcha, diktátor a spol.) je pokud možno nemyslící stádečko oveček, které diriguje příkazama a zákazama. Kdokoliv byť jen trochu myslící je pro ně škodná, která by jim mohla pořádně zatopit, proto se je snaží okatě/plíživě zlikvidovat či alespoň znechutit tak, aby nekladli odpor.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod spooon » 11 říj 2012, 23:23

Mike, Pochtli: souhlasím, ale než tohle pochopí všichni, tak to ještě hodně vody proteče.

A jo, samozřejmě že by to chtěla kompletně překopat autoškolu, to co se tam děje dnes je hrůza. Nebo snad někdo měl pocit, když vylezl z autoškoly, že je řidič? Já teda určitě ne, autoškolu sem dělal před 4 lety a tak první 3 měsíce sem se opravdu učil a zažíval provoz na vlastní kůži. On je taky trošku problém v tom, že by pak autoškola nestála 8tisíc ale třeba 30 000. Což by se asi většině lidem nelíbilo, ale alespoň něco by se tam člověk naučil. A já bych si i za ty peníze řidičák udělal, prostě kdo by chtěl, tak by ho měl. (jen pro upřesnění, na autoškolu sem si dával peníze z brikád, vyšla na 12 i s motorkou a Bčkem, a i kdyby stála 30 000, tak si na ni taky vydělám - to jen kdyby se někdo oháněl, že mi na to dali rodiče). A na řízení není právo, to je naopak výsada...
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Mike » 12 říj 2012, 00:40

Dnes jeden příklad toho, jak regulace z člověka dělaj nemyslící hovado. Jel jsem po půlnoci jednou ulici v Praze a zastavil jsem na semaforu na prázdný křižovatce s přehodem. Civim na semafor, padne žlutá, zařadim, padne zelená jedu. Ani mě nenapadlo se podívat, jestli tam někdo nevlez na červenou. Jasně, je to moje "blbost". Ale kdyby tam ten semafor nebyl, tak koukám kolem silnice, jedu 40-60 (přesně nevim, protože mě zajímá dění kolem mýho auta, ne jak rychle jedu) A jsem nesrovnatelně míň nebezpečnej element.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Dad » 12 říj 2012, 01:36

ony se sem tam objevujou "experimenty" se zdravym rozumem http://dvice.com/archives/2007/09/a-town-with-no-traffic-signs.php a ukazujou, ze by to slo. Coz konecne vi kazdej, kdo kdy ridil nekde ve tretim svete.

Jenze holt spousta lidi radeji jede tupe predepsanou rychlosti prostrednim pruhem a s pocitem, ze jsou "v pravu". Asi je to i pohodlnejsi nez davat pozor. Takze ted budem jezdit vsichni tricet http://praha.idnes.cz/tricitka-v-praze-0kd-/praha-zpravy.aspx?c=A121010_1838915_praha-zpravy_ab#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod Sedrik » 12 říj 2012, 09:45

Dad píše:ony se sem tam objevujou "experimenty" se zdravym rozumem http://dvice.com/archives/2007/09/a-town-with-no-traffic-signs.php a ukazujou, ze by to slo. Coz konecne vi kazdej, kdo kdy ridil nekde ve tretim svete.

Jenze holt spousta lidi radeji jede tupe predepsanou rychlosti prostrednim pruhem a s pocitem, ze jsou "v pravu". Asi je to i pohodlnejsi nez davat pozor. Takze ted budem jezdit vsichni tricet http://praha.idnes.cz/tricitka-v-praze-0kd-/praha-zpravy.aspx?c=A121010_1838915_praha-zpravy_ab#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main

To mi připomíná můj poznatek z D1, který jsem si bolestně připoměl při cestě do a z Prahy tento týden. Obvzláště ve světle chystaných úprav D1 je to pikantní.

Moje základní teze zní - je jedno, kolik pruhů bude D1 mít - i kdyby jich měla 30, pokud budou všichni jezdit v druhým pruhu zleva tak je to prostě šumák. Po cestě z Prahy jsem udělal takový experiment (i když jsem tím několikrát porušil předpisy) - zajel jsem do "nejpomalejšího" pruhu a jel 110 km/h - zhruba v tomto úseku - musel jsem objet 2 (slovy DVA) kamiony, jinak v tom pruhu nikdo nejel - podjel jsem cca 40 - 50 aut a na konci jsem se zařadil do pravého pruhu hned vedle Audi A4, před kterou jsem odbočil do toho nejpomalejšího pruhu.
Výsledek:¨
- časová ztráta - 0 minut - auto (oooo A4), které jelo celou dobu v nejrychlejším pruhu jelo stejně rychle.
- nasranost - 100 procent - v prostředním pruhu jelo odhadem 40-50 aut, která mohla naprosto s klidem jet úplně vpravo a výsledek by pro ně byl úplně stejný.

Takže úprava D1 mě tímto přestala zajímat, protože ve výsledku nebude k ničemu.

Teze 2: Pokud by policie věnovala polovinu svého úsilí, věnovaného výběru pokut za rychlost, pokutování bezduvodné jízdy v levém pruhu, bylo by na dálnicích bezpečněji a hlavně klidněji. Mám se zlobit na řidiče A8, který podjel kolonu asi 15 aut, která jela v levém pruhu? Jistě že ne, protože já se mu nedivím. Každý občas spěchá a ne vždy je to jen z plezíru - třeba mu rodí žena, umírá dítě, hoří dům....nikdy nevíš. A zbytečně takovému člověku blokovat jízdní pruh, je bezohlednost - donutíš ho pak k riskantnímu manévru, kterým ohrozí sebe i ostatní. A to nemluvím o tom, že tito lidé, kteří se ohání tím, že "jedu 130 Km/h takže narozdíl od něj nic neporušuju" nemají pravdu - jízda v levém pruhu je také přestupek. Levý pruh je k předjíždění.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...