překročení rychlosti v obci mimo zástavbu

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: překročení rychlosti v obci mimo zástavbu

Příspěvekod Pochtli » 10 říj 2012, 20:45

Kdyby ty semafory aspoň fungovali na tu padesátku :roll: Dost často se musíš okolo nich plížit čtyřicet, aby prevít nesepnul

Sedrik: Krajnice na silnici - bez debat. Co se týče středových čar - víc prasečin jsem viděl, když na silnici čára byla než když nebyla. Když není, lidi podle mně při předjíždění víc přemýšlejí. Navíc je poslední dobou bohužel móda na mnohých (a často i přehledných) místech zamalovávat přerušovanou čáru na plnou. Zas na některých místech, kde je čára přerušovaná bych v životě nepředjížděl.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Dad » 10 říj 2012, 20:48

IvanGS píše: vjedeš do obce, někde na jejím začátku, klidně mimo zástavbu v místě kde není ani noha, je značka a čidlo radaru. Když pojedeš 51 km/h, uprostřed obce Tě zastaví červená na semaforu, nechá Tě minutu vztekat (později pochopíš že sám na sebe) a jedeš zase dál. Nepotřebují policajty a lidi jezdí jak mají.

Buzeracni semafory tady zacinaj bejt docela bezny a ja je osobne povazuju za jedno z nejhorsich zverstev. Protoze bejvaj umisteny docela nesmyslne (treba jez z jedny strany), ucej lidi pomalu ze ani cervena nema smysl a neni nutny ji respektovat. To si nevymejslim, znam osobne nekolik jinak normalnich panu z predmesti, ktery proste tyhle cerveny projizdej schovany za slunecni clonou. Pricemz semafory byvaly jednou z tech respektovanejch veci.
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod Mike » 10 říj 2012, 20:50

nn, tudy cesta opravu nevede. Ale to je to jednoduchý. Někdo potřebuje extrémní "pořádek", je konzervativec a tak to bude dodržovat, donucovat ostatní, aby se tak chovali taky. A pak jsou lidi, který jsou liberálové, raději se rozhodují a jak psal Ivan, ta pravidla chápu jako orientační normu, ale rozhodující se hlavou. A k tomu obrovský šedý pásmo mezi těma extrémama a i nezaškatulkovatelný případy. A stejně tak státy mají různý zákony a různou praxi v jejich vynucování. A každej si může vybrat kde bude žít. A tady je to v tomhle ohledu z mýho pohledu liberála extra na pytel. A s tou nocí: byli časy, kdy rychost byla omezená jenom přes den. Ale to teď nejde. Protože aut je moc. A to je proto, že lidí je jako sraček. No...zlatý hory, švajc, skandinávie, zéland, kanada...ještě není nutnej úprk z planety;)
Ale ještě je šance i tady: Už jsem přesvedčil úřady, aby na několika místech v okolí mýho bydliště vypínaly semafory po půlnoci...někde dokonce i po jednáctý;) Ale třeba to nebyla jenom moje práce, bůhví...Ale jako taková vlaštovka, že bude prostor k používání hlavy to je pěkný, ne?:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Sedrik » 11 říj 2012, 09:29

2Pochtli: Jasný - cpát všude plnou je nesmysl. Vztahoval jsem to opravdu k bezpečnosti jízdy za zhoršených podmínek - když v noci prší a jedeš po silnici bez čar, je to hazard.

2Semafory: moje první seznamení s "rychlostním semaforem":
- projíždím městem, kde to neznám, ale po široké a prázdné silnici - na tachometru 60Km/h (dle navigace 53 Km/h), takže žádný pirátění. Silnice se stáčí doprava. Za zatáčkou tak, že byl vidět až na poslední chvíli - semafor, na kterém naskakuje žlutá. Lekl jsem se, protože jsem si myslel, že tam je přechod (nebyl) a dupl jsem na brzdy - člověk co jel za mnou měl fakt co dělat, aby mi z MaXe neudělal hatchback. Jestli tohle má přispět k bezpečnosti a plynulosti provozu, tak nevím.
Souhlasím s názorem, že to jen naučí lidi nerespektovat červenou.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod IvanGS » 11 říj 2012, 09:59

U nás možná, tam to respektují a při vší úctě považuji jejich silniční provoz včetně řidičů za kultivovanější než u nás. Mimochodem obec, resp. zastupitelé (= volení zástupci obyvatel obce = sami obyvatelé obce) odsouhlasí jakou variantu zvolí a pokud semafor, kde bude. Řidiči se holt naučí jet pár set metrů předepsanou rychlostí (tam jim to na rozdíl od nás probém nedělá) a obyvatelé obce se cítí bezpečněji a nemají takový strach o děti. Mluvil jsem o tom s majitelem venkovského hotýlku poté, co jsem stál párkrát na červenou na nesmyslném místě a nechápal proč. Stejně jako vy jsem to úplně nechápal a napadaly mne protiargumenty, ale to je asi rozdíl našich způsobů myšlení a přestože s tím jejich nemusím vždy souhlasit, nemám důvod pochybovat že pro ně je ten nejlepší... Je to asi jako známá příhoda o přerušeném telefonním hovoru v Americe, kdy operátor vrátí volajícímu peníze a Čech co je na návštěvě se ptá hostitele, proč nenahlásí hovor jako přerušený aby ho měl zadarmo a Američan nechápe o čem to mluví, když hovor přerušený nebyl. Nebo když po celé západní Evropě narážíte na opuštěné stolky s novinami, mlékem atd. a u něj je plechovka na peníze a cedulka s požadovanou cenou - prostě jiný způsob myšlení, máte pravdu, mnoho věcí by u nás nefungovalo... ;)
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Pavel260 » 11 říj 2012, 10:09

jen technicka, jakej problem je jet v te obci 50? :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 11 říj 2012, 10:31

Vůbec to není o tom, jestli je problém je takovou rychlostí. Ale já raději jedu s očima na silnici dejme tomu 40-60 než s očima na tachometru při 45 sundám prcka bežícího pro balon. Peace
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod riderhenry » 11 říj 2012, 11:49

Pro me to teda problem je, nepotrebuju se nechat okradat o svobodu jen proto, ze je nekde nejaka neopodstatnena znacka. Strasne me tohle bavi. Zkuste si nekdo jezdit treba jenom jeden den 100% podle predpisu. Pravdepodobne budete nejvic nebezpecni v celem proovzu a s jistotou budete nejpomalejsi a verim, ze na nalade to taky nikomu neprida. Ale budete prece jezdit podle zakona, ze jo... :roll: Bylo by dobre si uvedomit, pro koho tu zakony jsou.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod George » 11 říj 2012, 12:15

tohle ber spíš jako popíchnutí, ale já jsem většinou na trasách kde jezdim nejrychlejší i když jedu podle předpisů :D nicméně s dodržováním předpisů problémy nemám a když je někdo má, musí taky čekat, že ponese následky, ať už to tu je nastavené dobře nebo špatně.
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod riderhenry » 11 říj 2012, 12:29

Jo no, a kdyby s tebou jezdil neviditelny policajt, kazdy dne prijdes o papiry :D Jinak ze jsi ovce uz vim, o otm me presvedcovat nemusis :mrgreen:
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...