instalace nadrže LPG MX - 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: instalace nadrže LPG MX - 5

Příspěvekod ADix » 20 zář 2012, 23:31

Mě vždycky přes zimu jak jezdím daily na lpg zustava v penežence upe hodne penez...ted to tak mozna bude i přes leto :D
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod IvanGS » 21 zář 2012, 09:17

Škoda zabitýho kufru, jinak by to snad šlo a opravdu Ti to přeju. Ale pro mne je MX-5 auto pro radost, nebudu ho jezdit v zimě, kdy z něj nemusím platit povinné ručení a ušetřím i na servisu a údržbě. Pokud budu chudý student, koupím jako daily za 5000,- starou škodovku, za ty peníze bude ještě dlouho jezdit, díly jsou skoro zadarmo, do té dám plyn a ušetřené korunky za palivo dám do prasátka s nápisem "MX-5". A budu ji týrat v soli a když to bude zadokolka 105/120, ještě na sněhu bez rizika natrénuju smyky a drifty :D . Myslím, že tahle kombinace vyjde z dlouhodobého hlediska stejně draho jako MX-5 jako celoroční daily i přes vyšší povinné ručení.
A jak tady někdo zmínil LPG v Audi RS6 atd, to mi přijde trochu ujetý podle rčení "když chci mít opici, musím mít na banány", ale na druhou stranu jsem v Německu viděl nové Maserati Quattroporte na LPG, takže každý uvažuje jinak a ať dělá to co považuje za správné.
Tak mnoho šťastných a levných km s MX-5!
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod riderhenry » 21 zář 2012, 10:18

Tak ono zase automaticky neznamena, ze kdyz ma clovek penize, musi je zakonite rozhazovat. I kdyz samozrejme LPG v RS6 zni komicky a osobne mam nejak podvedome zazite, ze LPG je neco horsiho, i kdzy tomu nerozumim. Kazdopadne jiste je, ze je to cele jedna velka ptakovina, podobne jako E85, E10 a podobne vymysly. Jedina vyhoda je proste nizsi zdaneni/osvobozeni od dane. Kdyby na LPG byla dan stejna, jako na benzin, uz by to tak uzasne vyhodne nebylo. Nebo naopak - kdyby nebyl benzin tak nesmyslne zdaneny... A proc to pisu? Mate jistotu, ze za rok, dva se zvyhodneni LPG nezrusi? Dokonce jsem slysel, ze LPG ma byt zdaneno do budoucna jeste vic, nez benzin (neptejte se me proc) - oproti soucasnemu stavu by to byl petinasobek, zatimco oproti benzinu je to dnes jen tretina (+ DPH, ktere platime i ze spotrebni dane, i kdyz to moc nekoresponduje s nazvem "dan z PRIDANE HODNOTY" (ne z pridane hodnoty a spotrebni dane :mrgreen: )).
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Andre_fux » 21 zář 2012, 11:32

Plyn v RS6tce byl myšlen, tak že pro mě osobně přijde LPG jako rozumná alternativa u velkoobjemových motorů a aut s velkým kufrem. Tam instalace nepředstavuje omezení prostrou, či využitelnosti kufru a v neposlední řadě ani se zásadně nezvýší hmotnost.

Ve všem souhlasím s IvanemGS. Taky bych místo instalace plynu do mazdy koupil zimní auto, třeba i uvedenou š120 či felicii nebo dokonce jezdil jen MHD. Tím ušetříš nejvíce.

Pokud budeš jezdit mazdou celoročně nezapomeň si připočítát vyvaření auta co 2 až 3 roky. :D Každopádně je to hajdikovo auto, tak ať si s tím dělá co uzná za vhodné. My nad tím můžeme pouze kroutit hlavami, klepat si na čelo, napsat náš nesouhlas či nesouhlasit, ale to je tak asi vše co s tím můžeme dělat.

Jsem zvědavý na celkové provozdní náklady dejme tomu po 3zimách.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 21 zář 2012, 13:23

Ono uvalení spotřební daně na LPG, neboli Propan-butan je principielně nesmysl, páč se na tom i vaří a topí se tim. A s opicí a banánamaa souhlasim, ale pořád nevim proč cpát měsíčně cca 2K5 státu na spotřbení dani za benál, já s těma penězma naložim zcela určitě líp;)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod hajdik » 22 zář 2012, 15:06

děkuji všem za názory ;-)
hajdik

Příspěvekod Dad » 04 říj 2012, 02:58

no tak at slouzi, i kdyz jsem z toho v rozpacich. Plyn mam jako palivo rad, v beznejch autech jsem ho mel a mam uz leta, takze mam jistou predstavu o uspore, zkusenost ze to motoru nijak neublizuje, povedomi o tom co dela s vykonem a tak. Ale do mazdy jsem ho nedal. Ta zas tolik nezere, uz takhle nema zadnej kufr a zejmena se to proste nehodi, to je jak sbalit modelku a vzit si ji za zenu ...
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod ADix » 18 říj 2012, 19:10

Tak koncem týdne už bude i moje na LPG, tak pak dám foto:) sehnal sem i nádrž která vleze místo rezervy :)
ADix

Příspěvekod hajdik » 19 říj 2012, 14:14

a na kolik to vyjde? na kolik to je nadrž?
hajdik

Příspěvekod ADix » 04 lis 2012, 23:54

Tak nějaké rychlo fotky z mé zastavby LPG Nádrž místo rezervy přesahuje asi 5 cm nad dno kufru, takže pařáda je na +- 30 litrů, u expanzky jediná část ustrojí, která jde vidět a vpravo nahoře poté jednotka k plynu na které se dá nastavovat směs a podobně.
Přílohy
PB041525.JPG
PB041527.JPG
PB041529.JPG
ADix

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...