instalace nadrže LPG MX - 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: instalace nadrže LPG MX - 5

Příspěvekod Andre_fux » 18 zář 2012, 14:06

WTF! :o :o
U 5 a více litrového motoru bych to pochopil, ale v mx-5tce s pidi kufrem. Toto je fakt naprostý úlet. Z dvou místného auta se ti stalo jednomístné ..

Fakt jsem to musel napsat...
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 18 zář 2012, 14:24

S nosičem na kufru odveze víc věcí než ten kdo nemá lpg a nemá nosič:) A já vůbe nevim co všichni maji na tom vozit tolik věcí. Když někam jedu s přítelkyní, tak máme jeden bágl 28litrů a jden cca 30l a to bych řekl, že by tam i kolega plynař nasoukal:) Aspoň mě zůstane půlka kufru pořád volná.
ad smysl instalace: k tomu rozdílu v ceně paliv: jestli uštetří tak 1,2/km a najede 20 000 za rok, tak má za tři čtvrtě roku zaplecenej plyn a za další 3 roky ušetří na NA s 1,6;)
kolik znáš pětilitrů a více, kam bys to instaloval?:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Andre_fux » 18 zář 2012, 14:35

Když dáš něco na nosič a jedeš někam dál, tak ti to zvedne spotřebu o cca 0.5l/100km. K tomu si připočítej střechu dole to je taky +0.5l/100km. V zimě jsem jezdil s HT a spotřeba vycházela o cca 0.5 až 0.7l nižší než přes léto se střechou dole.

Za rok s mazdou jsem najel cca 27 000 km. Mx-5 je auto pro radost a u takovéhoto auta se zase tak na spotřebu nehledí. No jsem zvědavý na dlouhodobější zkušenosti ...

Když někdo chce jezdit levně, tak si nekoupí MX-5tku. To je můj názor.

Tak třeba v takovém mercedesu E 63AMG, audi RS6 případně M-B S 600 bych si plyn dovedl představit. Tam je případná hmotnost instalace LPG v řádech jednotek procent.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 18 zář 2012, 14:56

To je jasný s tou spotřebou s nosičem, spíš jsem to myslel, tak, že převoz těch zavazadel se dá řešit jinak a že to hned není jednomístný auto. A nebo se teb bordel prostě nevozí. Trenky, kartáček na zuby a platebk a hurá na vejlet:) A ta střecha to asi nesouvisí s palivem, že jo?:)
Ono hledí, nehledí. Nemusí jít hned jenom o přímý nákldy Já třeba když jsem se rozhodoval, jestli budu kupovat auto na najížděný kýblu kilometrů naftu nebo benzin s plynem, tak mimo jiné jsem se rozhodl pro plyn kvůli tomu, že nechci v týhle zemi odvádět spotřební daň když nemusim. A to bych cenu řešit skoro nemusel majíc firemní kartu na paliva. Spíš jsem si to ještě zkomplikoval, protože tankovat se nedá na tolika místech jako natural95.
ad hmotnost, jak jsem se už ptal na hmotnost toho plynu, ono to právě vyjde dost podobně jako rezerva, takže celková hmostno bude cca stejná.
a ty velký motory: Do Tebou zmíněných bys ten plyn dal do toho éčka. Nad V8 je to dost problém. Poukazoval jsem na to kvůlu tomu, že mám plyn ve čtyřaněcolitru a to je pod pět litrů, tak jestli jsem neudělal chybu...take it easy;) A nad pět litrů už to jsou většinou V10-12.
No je mi jasný, žes to myslel s nadhledem těch pět litrů, ale dnes kdy rozdíl v těch palivech je cca 16kč proti 38kč tak ty náklady jsou skutečně poloviční...na dlouhý vzdálenosti i pod tou půlkou. A jezdit kilometr za 3 kačky nebo kačku pade... mě to nepřijde jako nesmysl bez ohledu na přijem a bez ohledu na zábavu. takže pokud něco žere přes pět, tak mi tam ten plyn smysl dává. Nemyslim teda podtlak, kterej už dneska většina lidí zná jenom z tátovejch šáde stodvacet:)
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod ADix » 18 zář 2012, 15:48

Chuj s předsudkama zatím sem měl plyn v každým autě...nepočítám ty na olej xD kolikátka to je nádrž? vím že do rezervy se dělají min 2 rozměry malej a velkej...ve felicii mám tu nejmenší vleze se tam +- 25 litrů a v peugeotu v rezerve tusím že na 40 litrů a tu malinkou z filety sem provizorne přikládal do kufru v MX5 a vlezla se tam jen asi 10 cm přečuhovala...kolik si za to dával? já uvažuju o polsku kde by to vyslo na nějakých 12 i se zápisem do techničáku a bya by to sekvence...

Pro rejpaly...ve felicii mám starej jednobos směšovač...po měste to člověk nepozná jen fakt nahoře v otáčkách na LPG jedu tachometrových 160 a na benzin 175...v peugeotu žádný rozdíl tam máme sekvenci a jede to stejně jak nahoře, tak dole.
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod hajdik » 19 zář 2012, 16:32

ADix píše:Chuj s předsudkama zatím sem měl plyn v každým autě...nepočítám ty na olej xD kolikátka to je nádrž? vím že do rezervy se dělají min 2 rozměry malej a velkej...ve felicii mám tu nejmenší vleze se tam +- 25 litrů a v peugeotu v rezerve tusím že na 40 litrů a tu malinkou z filety sem provizorne přikládal do kufru v MX5 a vlezla se tam jen asi 10 cm přečuhovala...kolik si za to dával? já uvažuju o polsku kde by to vyslo na nějakých 12 i se zápisem do techničáku a bya by to sekvence...

Pro rejpaly...ve felicii mám starej jednobos směšovač...po měste to člověk nepozná jen fakt nahoře v otáčkách na LPG jedu tachometrových 160 a na benzin 175...v peugeotu žádný rozdíl tam máme sekvenci a jede to stejně jak nahoře, tak dole.

je to 44 L rozměrů se dělá spoustu, ale nikdo ty malé nedováží do čr. cena 20 tis je to sekvence + flashlube

jezdím s tím druhý den a rozdíl mezi ben. a plyn úplně minimální, je to vážně pecka, nechtěl bych nic jiného !!!

nikomu to nechci cpát, ale je to vážně úžasná věc, chtěl jsem se jen podělit o informace.
hajdik

Příspěvekod Mike » 19 zář 2012, 16:54

No tak ať to slouží;)
A dej pak vědět na kolik vyjde kilometr. A nezapoměň do tho započítat benál, na kterej to startuje...
Obrázek
Mike

Příspěvekod ADix » 19 zář 2012, 19:44

já přemýšlím o téhle http://autodily.lkauto.cz/nadrz-lpg-ztw56618033-interni jen mám mazdu tedka daleko na to abych změřil průměr díry na rezervu...ale vím že ve felicii mám 25L a ta se tam vleze to sem zkoušel...jen sem ji nikde na netu nenašel...
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod hajdik » 20 zář 2012, 08:07

ADix píše:já přemýšlím o téhle http://autodily.lkauto.cz/nadrz-lpg-ztw56618033-interni jen mám mazdu tedka daleko na to abych změřil průměr díry na rezervu...ale vím že ve felicii mám 25L a ta se tam vleze to sem zkoušel...jen sem ji nikde na netu nenašel...

tuhle nádrž jsem tam zkoušel taky, ale bohužel se mi tak nevešla. Nevím jestli to mají všechny mazdy stejné, ale jediný rozměr co by se tam možná vešel je 520/180, ale tahle nádrž je nedostupná :-(
hajdik

Příspěvekod hajdik » 20 zář 2012, 08:10

Mike píše:No tak ať to slouží;)
A dej pak vědět na kolik vyjde kilometr. A nezapoměň do tho započítat benál, na kterej to startuje...

děkuju ;-)
jezdím s tím den a už teď vidím, že jsem udělal dobře ;-) výkon bych řekl, že nepoznáš rozdíl. Fakt úžasný. Teď budou výlety ještě krásnější ;-) ;-) :-P
hajdik

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...