Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod ZIZU » 15 zář 2012, 17:05

Hyundai? :D :D
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 16 zář 2012, 09:09

tak uz vim willi ze se neschodnem. pro me je hyundai jen neohrabanej kus lacině vyrobenej kus oceli. Rizeni je hrozny a převodovka taky nic moc. jediny co to ma za plus, tak ze je to takovy dalnicni GT pro chudý. Tvoje preference jsou jinde. Na toyotu se vubec nekoukej.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod willy2.0 » 16 zář 2012, 16:06

Winie kup třeba tajpára, rok ho pojezdi. Pak si sedni do té Toyoty a napiš mi v čem ti přijde dobrá, protože koně budou chybět najednou...a zábava taky. To je to o čem tu píšu...Tady nejde vůbec o nějaké preference.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod kousmen » 16 zář 2012, 20:10

No právě. Jsou i lidi, co jim koně nechybí. Takovým by u tajpáru chyběla celá koncepce a hravost tojoty...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Winie » 16 zář 2012, 20:45

kousmen píše:No právě. Jsou i lidi, co jim koně nechybí. Takovým by u tajpáru chyběla celá koncepce a hravost tojoty...

+1
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod Mike » 17 zář 2012, 08:15

kousmen píše:No právě. Jsou i lidi, co jim koně nechybí. Takovým by u tajpáru chyběla celá koncepce a hravost tojoty...

Mám kamaráda, kterej má E30 s 2,5l, pořád z níc vyhazuje všechno možný (aktuálně cca 900kg) a teď do toho cpe kompresor, aby to trochu jelo:) Finále bude něco pod 300hp Tedy cca 320hp/t
Na druhou stranu jak psal kousmen: Já o víc než 150-200hp v autě s váhou 1-1,2 tuny nestojim. Když chci adrenalin nebo opravdu nepěknou akceleraci, tak sednu na jednu stopu s 300-800hp/t :)
Teď právě budu měnit auto s 220hp/1,2t za jednu z variant 125hp/1,1t nebo 140hp/1,1 protože ten výkon mě prostě nezajímá - nechci říct, že bych nejradši nacpal do vejfuku drátěnky, aby to nejelo, ale já si auto užiju jinak, než že se nechávám tlačit do sedaček.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 17 zář 2012, 09:46

Já bych se neodvážil korejce odsuzovat, udělali šílený pokrok a do vývoje investují možná víc než kdokoliv jiný. Ale pro mne je to auto bez charismatu, ze kterého se v nejbližších desetiletích legenda nestane a protože se mi má auta musí líbit jak fyzicky, tak "duševně", Hyundai mi v garáži stát určitě nebude.
Nesouhlasím s Willym, resp. jeho kamarádem v otázce výkonu GT86 ale třeba to je jen o tom, že "když už to není tak zábavné jako MX-5, mohlo by to mít aspoň výkon". Kupce si to auto najde, 200 koní tak málo není a většina lidí nejsou driftéři a závodníci. Mimochodem by mne zajímalo, co ten kamarád říká na MX-5. Každý v životě někam postupujeme a je logické, že pokud jsme fandy sportovní jízdy, popř. dokonce závodíme, jdeme cestou stále výkonnějších, lehčích a komunikativnějších aut se stále lepším podvozkem a rozložením hmotnosti. Ale kombinace těchto vlastností může znamenat tak pestrou škálu aut, že co člověk, to názor.
Zjišťuju stále častěji, že mnoho lidí na tomto fóru berou MX-5 "jen" jako jedno z aut na jejich cestě. Mají ji rádi ale ví, že za pár let ji nahradí něco jiného. Já měl aut hodně a paradoxně má u mne MX-5 šanci zůstat napořád. Možná i proto jsem v něčem náročnější a pár koní mi chybí, i když o stáda, která jsem pod pár kapotami měl, už nestojím -ta životní etapa je za mnou, zjišťuji že jsou jiné vlastnosti, které hrubou sílu předčí a když si chci užít opravdové zrychlení, sednu jako jeden z diskutujících na motorku. Ale Mazda skýtá možnost zvednutí výkonu, není to nic složitého a motor je dostatečně předimenzován. Díky tomu je to ještě lepší auto a jakákoliv konkurence má o to těžší pozici.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Winie » 17 zář 2012, 13:34

Tak ono se tohle téma jmenuje konkurence mx5, což je koncepci podobná právě gt86. Ten kdo srovnáva s mx5 a obří a nemotorný genesis nechť zhyne v pekle krutou smrtí
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod Mike » 17 zář 2012, 13:51

On ten Genesis není úplně nesmyslný auto. Teda jako konkurence pro mx5 ano, miata má víc společnýho s motorkama než s tím korejcem. Ona je to takový amerika po korejsku - což už samo o sobě je absurdní, ale kolik zadokolek s tímhle výkonem se dá koupit za stejný prachy...co na tom, že po 20kkm na volantu nezbude ani cár plastu imitující koženku a celý to bude rozvrzaný:) Ale třeba ne - takovou i30 bych si koupil radši než všechny golfy a focuse
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod riderhenry » 17 zář 2012, 17:08

Mike píše:takovou i30 bych si koupil radši než všechny golfy a focuse

To ja taky, ale porad je tu jeste Mazda 3... :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...