Řešení dopravni nehody

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Řešení dopravni nehody

Příspěvekod ADix » 05 zář 2012, 18:01

res to jednoduse pres nehodovku :) Jinak podle me ti proplati opravu blatniku a narazniku + dolakování kolo možná ýměnu jestli je kopnuté to je celkem dost peněz, pak geometrie muze byt rozhozena...vesměs se to dá rozleštit a jezdit...počítám že ti poslou tal 20 minimálně...
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod riderhenry » 06 zář 2012, 12:15

Nehodova sluzba "skube" pojistovnu (ve skutecnosti od ni jen vymaha to, na co mas pravo a co si platis). Jestli neduverujes jejich smluvnim servisum, tak by nemel byt problem resit nahradu rozpoctem (tzn. dostanes penize na ruku a delej si co chces) a opravu si resit sam, nebo to treba nechat, jak je...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod jarekcz » 06 zář 2012, 13:03

Vcera sem se stavil na pojistovne, nafotili si to a sepsali popis poskozeni. Rekl jsem ze to chci dat na fakturu do autorizovaneho servisu Mazdy (nesmluvniho), a ze pry to nebude problem -- tak se uvidi. Do servisu pojedu ale asi az v pondeli, at si jeste uziju vikend ;-)
2007 Mazda MX-5 NC1 PRHT 2.0 Fire Black-metal
jarekcz

Příspěvekod Jin » 14 zář 2012, 01:42

Rozpočtem to není moc výhodné, započítali by ti velkou amortizaci. Udělal jsem to jednou a asi bych to rešil příště taky už postavením do servisu, kde to komplet udělají, i když na tom určitě trhnou. V mém případě to smluvní servis odhadl na asi 105 tisíc ale když jsem řekl, že si to udělám sám a ať jen pošlou odhad na pojišťovnu, přišlo mi pak na konto jen 14,5 tisíce....a to jsem je ještě musel urgovat v servise aby to vůbec poslali. A slavné České pojišťovně to navíc trvalo více než dva měsíce, než peníze pŕišly na účet, také po urgencích a stížnosti
1,8 NB Black
Jin

Obrázky: 5

Příspěvekod riderhenry » 14 zář 2012, 09:17

Jak uz jsem myslim psal, pres asistencni sluzbu vytriskas z pojistovny i rozpoctem to, co bys dostal v servisu. Oni to tak delaji proto, ze se s nimi nikdo (krome techto firem) nesoudi a tim padem jim to projde ;) viz. treba www.nehoda.cz
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod ADix » 14 zář 2012, 09:23

Presne tak
ADix

Příspěvekod IvanGS » 14 zář 2012, 10:29

Názory se koukám dost liší :D . Já doporučuju řešit přes povinné ručení škůdce vzhledem ke spoluúčasti na Tvé havarijce. Už je to asi nahlášené a prohlédnuté, určitě se nevylučuje druhá prohlídka po rozebrání. Každá pojišťovna plní jinak a hraje v tom roli i stáří a najeté km, je třeba se ale zeptat i na detaily. Jsou 2 základní varianty - faktura a rozpočet, každá je v nějaké situaci výhodná a nevýhodná. Já mám teď shodou okolností taky rozbité auto. V pojišťovně mi řekli, že na "fakturu" proplatí fakturu s odečtením 20% z ceny originálních dílů, práci, lak atd. proplatí celé. Pokud se ale použijí např. replikové díly o 20 a více % levnější než originální, proplatí je celé. Tak jem si řekl, že to nechám opravit na rozpočet v "nějakém" servisu u známého z replik. Ale pak mi v menším autorizovaném servisu Ford řekli, že u nich mne to nebude stát ani korunu, bude to z originál dílů, dostanu zdarma náhradní auto a s pojišťovnou vše vyřídí. Tak jsem jim to včera odvezl, nebylo co řešit, je ale třeba vše si zjistit. Jak to udělají (je mi jasné jak) je mi fuk, pro mne je to zajímavý full servis.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod ADix » 15 zář 2012, 08:59

Ale řeknu, že mám havarijko u Koopy za cca 200 měsíčně a když sem loni pobouchal auto díky aqualpaningu, tak mi za přední nárazník (výměna) přední pravé světlo (výměna) zadní nárazník (oprava) a zadní levé světlo (výměna) poslali 58 000kč. Oprava nálepkama mě pak vysla na asi 2000, takže paráda...horší to byo letos, když to šlo pčes nehodovku z povky toho auta díky kterého sem měl totálku a i s vrakem mi to ohodnotili na 98 000 - 24 000 za vrak...
ADix

Příspěvekod Jin » 17 zář 2012, 17:58

Mate nekdo vlastni zkusenost se sluzbou - nehoda.cz-?
Pres vikend totiz nas soused nejak nezvladnul prijezd na parkoviste, kde mimo nej stalo jen moje auto a trosku jej pocuchal. Takze budu ted potrebovat resit vzniklou situaci a oni nabizeji komplet servis a udajne vse zdarma. Rano by si meli pro auto prijet. Napisu potom, jak vse dopadlo. Zatim je jiste, ze svetlo je na vymenu, asi i predni naraznik a i predni blatnik. Tak jsem zvedav na rychlost a kvalitu.
Naposledy upravil Jin dne 18 říj 2012, 07:01, celkově upraveno 1
1,8 NB Black
Jin

Obrázky: 5

Příspěvekod jarekcz » 23 zář 2012, 20:45

Tak nakonec vsechno probehlo bez problemu. V Mazde si rekli o 22,5k oprava + 7,5k pujceni nove Hyundai i30. Pojistovna vse zacalovala a auto vypada jeste lip jak predtim ;-)
Kazdopadne doufam, ze to bylo na dlouhou dobu naposled, co jsem musel neco takoveho resit...
2007 Mazda MX-5 NC1 PRHT 2.0 Fire Black-metal
jarekcz

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...