Názory se koukám dost liší
. Já doporučuju řešit přes povinné ručení škůdce vzhledem ke spoluúčasti na Tvé havarijce. Už je to asi nahlášené a prohlédnuté, určitě se nevylučuje druhá prohlídka po rozebrání. Každá pojišťovna plní jinak a hraje v tom roli i stáří a najeté km, je třeba se ale zeptat i na detaily. Jsou 2 základní varianty - faktura a rozpočet, každá je v nějaké situaci výhodná a nevýhodná. Já mám teď shodou okolností taky rozbité auto. V pojišťovně mi řekli, že na "fakturu" proplatí fakturu s odečtením 20% z ceny originálních dílů, práci, lak atd. proplatí celé. Pokud se ale použijí např. replikové díly o 20 a více % levnější než originální, proplatí je celé. Tak jem si řekl, že to nechám opravit na rozpočet v "nějakém" servisu u známého z replik. Ale pak mi v menším autorizovaném servisu Ford řekli, že u nich mne to nebude stát ani korunu, bude to z originál dílů, dostanu zdarma náhradní auto a s pojišťovnou vše vyřídí. Tak jsem jim to včera odvezl, nebylo co řešit, je ale třeba vše si zjistit. Jak to udělají (je mi jasné jak) je mi fuk, pro mne je to zajímavý full servis.