od willy2.0 » 31 srp 2012, 11:49
Winie
Srovnáváš jabka s hruškama. Nemíhej rwd s fwd. Nepochopil si mě, vysvětlím znova stručně teda:
U předokoly je to jiné, to je potřeba pochopit, uvědomit si to, zažít si to prostě má jinej styl jak pobavit a vychází to s koncepce...S předokolou jedeš prostě "jen"rychle, kvůli adrenalinu...Dáváš to tam a baví tě to, je to velmi uspokojující pokud to chceš, umíš udržet na cestě i na hraně. A i slabší předokolu (dejme tomu nějakou 1.6 správnou, třeba Vti nebo Swift) rozjedeš na nějakou rychlost vyšší a bavíš se tím, jak to ustojí i protahováky ve větší rychlosti (nebudu psát v kolika, protože by se našel zas někdo kdo bude moralizovat a spamovat. Clio má dostatečný výkon, až až na některý, rozhodně to není nic pomalýho na to zapomen...Jsou předokoly který dělaj kilo za šest sekund taky...ale to se rychle smaže dík tomu jak funguje a kam až tě pustí. Je velmi user friendly a hravý čitelný prostě, proto patří mezi ty nej, když se chceš naučit s touhle koncepcí. Další level je Megan. Vše ostatní nemá smysl řešit, prostě RS je top tak to je.
Naproti tomu rwd je trošku o něčem jiném na okrsce úplně. Nebo to tak mám aspon já, k tomu sem si došel po letech: Slabší rwd na žádný rychlý svezení není prostě, proto vždy nechápu když někdo napíše jak kroutí s Miatou okrsky, kdybych ho svezl třeba v tom Cliu,nebo jen Vti asi by svůj názor rychle přehodnotil....
-Miata není a nikdy nebude třeba jako M3 a ta Toyota to je to samý, prostě nebude to věc, kterou můžeš vzít v klidu hned na ZAV a porvat se s Stičkem EVEM...nebo to vzít na okruh a prát se se silnýma autama klidně prostě, ject palici, to je jasný snad všem- ....a na okrsce třeba ani ta M3 neujede zas těm top předokolkám z určitejch důvodů.
Ale se slabší rwd se dá pobavit zas JINAK úplně a není to špatný vůbec...Můžeš si hrát s přenosem váhy, rozvlnit to, klouzat se bokem...A když to má adekvátní koně i na suchu slušně, nejen na mokru, sněhu...A nejdeš ani do takovýho risku jak u předokoly a bavíš se taky, ale jinak zas ... a má to určitě taky svoje kouzlo.
Ta 86ka by měla mít víc koní, ne že ne a řada novinářů se na tom už shodla, protože ona nebude a nemá bejt ani zbran na M3 a Clio...Ona má bejt odkaz na starou AE Toyotu....Prostě má bejt relativně svižná, má bejt user friendly , čitelná, má umět bokovat, to vše za malý náklady...Má mít narozdíl od Miaty opravdu adekvátní koně, aby to uměla a to nemá....BOHUŽEL, zatím. Takže Willy nevyřknul něco new, závratnýho, jen to předeslal již dříve protože tak nějak má povědomí jak auta fungujou co nabídnou a nechcete si tomu věřit ... a mě je to jedno, napsal jsem jen názor a čas ukáže o čem to bude.
Naposledy upravil
willy2.0 dne 31 srp 2012, 13:32, celkově upraveno 1
Maximum Atack"