Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod IvanGS » 12 srp 2012, 11:44

Mám řidičák od r.1976, jezdil jsem motokáry, buginy, od r.1990 jsem měl několik aut s 200-300 koni a díky kamarádům mohu řídit auta i s 500 koni, ale na podobnou odbornou debatu nemám. Testy čtu s tím, že co novinář, to jiná zkušenost ale především ať se snaží být jakkoliv objektivní, přece jen do věci vnáší trochu svého osobného vnímání a emocí, protože sportovní auta prostě o emocích jsou a ani profík se jim nevyhne, proto mám rád testy, kdy se na autě střídá ve stejných podmínkách víc testovacích jedců. S Willim (který se mj. aspoň tady nečte zrovna lehce:-)) však souhlasím v tom, chybějící střecha u MX-5 je aspoň pro mne zásadním bonusem a být to kupé, asi bych ji nekoupil. Navíc i při stažené střeše, vyšší rychlosti a chladnu je uvnitř příjemně, což mne překvapilo. Má excelentní a zábavné jízdní vlastnosti (které zatím neumím zcela posoudit) a především díky jim a té střeše jsem ochotný tolerovat relativně malý výkon, což bych asi u 86 neuměl. Je dobré a pro běžného řidiče i bezpečné, když je podvozek "dál" než motor, ale zase nesmí být o moc dál, to má člověk pocit, že by to auto mohlo být ještě lepší, ale něco tomu chybí, což je možná případ 86, nevím, nejel jsem s ní. Nechci srovnávat Porsche 928, které jsem měl před MX-5 s 86, ale 300 koní/385 Nm v motoru 4,7 l/V8 a hodně dobrý podvozek mi přišlo skvělé a mít o 100 koní a 200 kilo míň, nevím nevím. Vím ale jistě, že se na každou jízdu s MX-5 těším podstatně víc a až doladím lehčí kola a pár koníků navíc, nebude mít to auto chybu:-).
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod willy2.0 » 12 srp 2012, 17:52

Podvozek nemůže bejt dvakrát lepší jak motor, je to tak...A new86 mi vlastně ukázala jen, zatím tedy...Že MX5 je fakt co se týče malejch lehkejch rwd aut nepřekonatelná a strašně vychytaná a bude se těžko překonávat. Možná měli udělat 86 spíše v roadsteru, pak by ten chybějící výkon -na suchu- dohnala absence střechy...a možnost jiných zážitků-pocitů zas zkrátka, MX5 je o pocitech, svobodě, plus zábava....fun factor ,vděčnost toho auta je dík tomu opravdu neuvěřitelná a mám to auto radši třeba jak EVO9................Kdyby měla 200ps...byla by už moc dokonalá...žádné auto není dokonalé ;)
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod IvanGS » 12 srp 2012, 17:56

100% souhlas :idea:. A mimochodem, MX-5 se dá na dostatečný výkon celkem jednoduše upravit a s podvozkem je to podobné, aspoň jak jsem četl. I proto ji mají asi mnozí majitelé tak rádi - "postaví" si dokonalé auto... :) .
IvanGS

Příspěvekod riderhenry » 21 srp 2012, 21:46

1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod widar » 22 srp 2012, 17:50

Jééé, to zas bude Willi zklamanej, Toyota usoudila, že ani závodní 86 nepotřebuje jeho vysněných 240 koní. :o
A dokonce udělali podvozek 2,5 krát lepší a brzdy 2 krát lepší než motor,... no to je tragédie :cry: Chudáci co si to pořídí, nebudou mít šanci ani v amatérských divizích a ještě se ukoušou nudou.
http://autofun.blesk.cz/toyota-gt86-cs- ... tmg-10563/
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod car2n » 22 srp 2012, 18:09

car2n

Příspěvekod car2n » 22 srp 2012, 18:09

Naposledy upravil car2n dne 22 srp 2012, 18:10, celkově upraveno 2
car2n

Příspěvekod IvanGS » 23 srp 2012, 09:37

Hmmm, tak to už vypadá hodně dobře...
IvanGS

Příspěvekod willy2.0 » 26 srp 2012, 18:23

widar píše:Jééé, to zas bude Willi zklamanej, Toyota usoudila, že ani závodní 86 nepotřebuje jeho vysněných 240 koní. :o
A dokonce udělali podvozek 2,5 krát lepší a brzdy 2 krát lepší než motor,... no to je tragédie :cry: Chudáci co si to pořídí, nebudou mít šanci ani v amatérských divizích a ještě se ukoušou nudou.
http://autofun.blesk.cz/toyota-gt86-cs- ... tmg-10563/

Prosím tě neber si mě do pusy zbytečně a snaž se psát radši k autům.

Pokud sis článek přečetl a máš nějaký povědomí o tom, že jsou v motorsportě u aut nějaké stadia úprav (v rally jsou to např.A a N skupiny, kde Nko je víceméně série auto) tak ti také došlo, že tahle závodnička za celkovou cenu něco málo přes 900tis. (kdy z toho jen sériové auto stojí okolo 800tis) si na žádný závodní speciál nehraje a ani nemá (jak i píšou v textu ... je to pro začínající jezdce), ale je to víceméně úplně očesaný enko jakoby. Prostě auto , který je základ a má to prostě něco vydržet a vychovávat mladochy, než přejdou na něco silnějšího.
Cena je proti sérii autu navýšená o něco málo přes 100tis.tedy, takže za to nečekej ještě snad nějaké zásahy do motoru a vyfikundace na podvozku větší.apod...Za to dostaneš pomalu fakt jen rám a sedačku, když to hodně přeženu.

A nevím co má společnýho jízda na grip a honění vteřin na okruhu s klouzáním a zábavou mimo okruh, zábavou kvůli které potřebuješ u 86 prostě ten vyšší výkon:-)

Mlčeti zlato Widare, ale díky za zbytečně ofensivní názor...Ten přetlak se dá řešit i jinak, radši pozvi nějakou dívku do kina a tyhle debaty vynech, protože si zřejmě mimo hru trochu. A nebo si to jen čti a snaž se to pochopit nějak...zbytečně ses ztrapnil akorát.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Pochtli » 26 srp 2012, 21:36

willy2.0 píše:...Opravdu objektivní může bejt jen někdo, kdo si prošel poslední top auta do míče za posledních řekněme 10let, umí to fakt řídit, ví co čekat, ví co chce a co má daný auto nabídnout...

Takže si počkáme na Topgear :lol:

Objektivní posouzení auta je podle mně stejný nesmysl, jako posouzení, zda je konkrétní žena krásná či nikoliv. Prostě kvality auta ukáže až čas a reálné ohlasy majitelů a ne "desetidenní" testovací ježdění autoredaktorů. ;)
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...