Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod Miata » 10 črc 2012, 17:17

IvanGS píše:Uměl by někdo porovnat MX-5 a např. BMW Z3 nebo Z4, Audi TT apod.?

Nechtěj porovnat neporovnatelné ;) TT je předokolka s Haldexem, tohle auto nemá nic společného se slovem zábava a sportovní...
Z3 jsem řídil 2.8 obsah a nijak mě to nenadchlo, až na motor, který BMW umí. Jinak zdaleka není tak návykové jak MX-5, do zatáček se
nevrhá s takovou chutí a komunikativnost je oproti NA velmi značně utlumena. Ve výsledku když sedneš z NA do Z3 a projedeš pár zatáček, tak jsi zklamaný. Jinak se mi Z3 vzhledem líbí. Z4 tuším prkenný podvozek, který to celé zabíjí...

EDIT: nezaměňovat přilnavost s komunikací a zábavou a odezvou 8-) většina lidí si tyhle věci spojí a špatně vyhodnotí. Třeba řazení a práce se spojkou je čirá radost u MX-5....
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 10 črc 2012, 21:33

Máš pravdu, TT sem nepatří, nedošlo mi to. Se Z3 jsem jel ale čekal jsem víc i když jako auto se mi líbí. Dík za názor.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Winie » 10 črc 2012, 22:19

Z3 me teda vubec nezaujalo. Ale ja nejsem celkove fanda novejsich baworaku. Ale kdyz uz si ivane narazil na ten morgan, tak to uz bych si radsi koupil MG, nebo triumph, nebo idealne lotus elan. To jsou vzory mx-5 a jeji chovani je jim nejpodobnejsi.
PavelS: Na tom vzhledu je par chybek, ale zas jsou tam drobnosti ktery potesi o to vic. Co tomu autu nejak nemuzu odpustit tak jsou zadni svetla, nicmene jejich vymena za svetla z BRZ bude hracka a za par mesicu jich bude plnej ebay. Naopak je uzasnej vyhled z auta, kde se ti do zornyho pole dostavaj dve boule(az tak vysoko vybíhaj blatniky) ktery hodne silne evokujou pohled pres mrkacky. Ale tohle vsechno vem cert. To chovani toho auta to naprosto vynahradí.
ale ja na ni treba v tomhle pripade nevidim vubec nic spatnyho:
Obrázek
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod seatik » 10 črc 2012, 23:40

A co treba takovy opel speedster nebo opel GT,mel uz nekdo tu moznost tyhle auta projet? Kdyz prisli na trh,hrozne sem po techto autech prahnul :oops:
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod PavelS » 11 črc 2012, 08:46

Proč kupovat Speedster když existoval Elise? :) I když ten turbenej Speedster neměl v Elise protipol...záměrně... :D

Willi: já neřikám, že je to vyloženě hnusný - naživo to třeba bude ok, ale prostě mi přijde moc koreovatej... :)

Já bych TT úplně nezatracoval - jasný, neni to takovej požitek jako u MX-5, ale podle mě o moc jinde než Z3 není... Každopádně ten vzhled i dnes je ubercool (tak nízký boční okna nemaj ani supersporty :D ), ve 4kolce s jediným pořádným motorem (225k) s tím určitá zábava je, tak jako třeba s Z3 2.8... Ale je fakt, že do preciznosti a vypiplanosti Mx-5 to má daleko.
PavelS

Příspěvekod IvanGS » 09 srp 2012, 13:09

Byla zde zmínka a ve vlákně o videích se porovnává MX-5 a GT-86. Toyota je především auto se střechou a pro mne tím postrádá jedno ze základních kouzel MX-5... Chápu, že si MX-5 koupí mladý kluk jako první auto a sporťáka, používá ho i na denní ježdění a GT-86, auto se sportovními geny, více sedadly, zadním náhonem, větším kufrem a podobnou cenou je lákavou alternativou. Ale myslím, že primárně jsou ta auta určena pro různé cílové skupiny zákazníků a tudíž neporovnatelná, ale třeba se pletu, jak to vidíte vy?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod PavelS » 09 srp 2012, 14:01

Taky si myslim, že nejsou úplně porovnávatelný - ale už míň, potom co sem viděl cenovku 86 a info k roadster verzi...
PavelS

Příspěvekod kousmen » 09 srp 2012, 14:13

Ve třídě automobilů, u kterých si musíš jízdní výkony vydobít vlastním úsilím a ne sešlápnutím plynu kontrolovaným elektronikou atd. jsou velice přímými konkurenty. Pokud někdo kupuje Mazdu na výlety bez střechy, potom pro něj logicky není Toyota konkurencí. Jde totiž jenom o škatulkování. Pro část populace konkurenty jsou a pro jinou už tolik ne a to právě podle způsobu užití. Tak to teda vidím já...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod LordJames » 09 srp 2012, 14:21

kousmen píše:Ve třídě automobilů, u kterých si musíš jízdní výkony vydobít vlastním úsilím a ne sešlápnutím plynu kontrolovaným elektronikou atd. jsou velice přímými konkurenty. Pokud někdo kupuje Mazdu na výlety bez střechy, potom pro něj logicky není Toyota konkurencí. Jde totiž jenom o škatulkování. Pro část populace konkurenty jsou a pro jinou už tolik ne a to právě podle způsobu užití. Tak to teda vidím já...
Moje řeč. Toyota se mi taky zamlouvá, ale MX-5 = cabrio...kolik z vás by si MX-5 koupilo bez možnosti stáhnout střechu...(něco podobnýho už psal Ivan)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod PavelS » 09 srp 2012, 14:42

No...ono doteď by MX-5 neměla konkurenci ani bez open top... Lehkej sporťák se zadním náhonem není...
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...