MX-5, prosím poraďte s výběrem

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX-5, prosím poraďte s výběrem

Příspěvekod martin_71 » 10 črc 2012, 13:02

Naprosto souhlasim s LordJamesem.. Ja jsem sice hledal NA, kterych je tady zoufale malo, ale presto. S tim rozpoctem (vlastne s jakymkoliv rozpoctem) zpravidla koupis v D lepsi auto. Moje NA z roku 96, kterou jsem koupil v D od soukromeho majitele mela napr. komplet zdokumentovanou servisni historii, original navod k obsluze, doklady od provedenych oprav... coz nevim, jestli tady byva pravidlem;-) Samotny dovoz osobne jako opruz nevidim, odhlaseni a prevozky s pojistenim jsem vyridil s majitelem behem hodiny a u nas jsem mel auto na ceskych RZ behem 3 dnu od navratu. Opruz bylo spise ono hledani a fakt, ze par aut mi "uteklo pred nosem", s jednim majitelem jsem si zase dlouho dopisoval a on se nakonec rozhodl, ze neproda... Celkove jsem na autoscoutu24 a mobile.de stravil asi 3 mesice, manzelka uz me ke konci prosila, at konecne neco koupim:-))) Ono taky zalezi, jakou mas predstavu o aute, ja chtel co mozna nejpuvodnejsi stav a to byl tak trochu kamen urazu... preji hodne stesti s vyberem.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod Edis » 10 črc 2012, 18:00

No ja si myslím,že pokud si už nějaký Čech koupí novou MX 5,tak se o ní určitě dobře stará.Přinejmenším jezdí do značkového servisu.
A pokud má najeto opravdu jen 17tis.km,tak není co řešit. Ten tuning jde určitě odstranit. Taky se dá určitě snadněji ověřit minulost auta.
V Německu nová MX 5 asi není žádná pecka jsou na tom pořád finančně líp,ale kdo dá u nás min.700 tis.kč za absolutně nepraktický auto.Ta červená je super a jezdí určitě líp než NC.
To je jen můj názor.
Edis

Obrázky: 0

Příspěvekod Pavel260 » 10 črc 2012, 18:51

cervenou bych bral. pokud ji koupis tak ti dam 3500,- za ten predni spoiler :D ty zasterky jsou k autu prilepene, jsou jen dve male dirky zespodu narazniku coz neni videt. ovsem o tom kridle nevim to asi prisroubovany bude
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Miata » 10 črc 2012, 20:07

Jen taková úvaha nevěřícího Tomáše: proč má značky nového formátu, když je to první majitel a koupil ji v roce 2003?? Že by menší kolize?? Nebo to tak není úplně první majitel?? Jinak pokud má opravdu jen 17000km a opravdu sedí vše jak píše, tak bych za ní těch 200tis dal. Vlastně nedal, není to NA :lol:
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod Pavel260 » 10 črc 2012, 20:15

Miata píše:Jen taková úvaha nevěřícího Tomáše: proč má značky nového formátu, když je to první majitel a koupil ji v roce 2003?? Že by menší kolize?? Nebo to tak není úplně první majitel?? Jinak pokud má opravdu jen 17000km a opravdu sedí vše jak píše, tak bych za ní těch 200tis dal. Vlastně nedal, není to NA :lol:

no tak v technicaku je CSOB leasing a pak nekdo. a od zacatku je tam ta "nova" SPZ ;)

jinak to kridlo je origo mazda a kdyz jsem si koupil mazdu tak stalo cca 23000,- :D
Pavel260

Příspěvekod Miata » 10 črc 2012, 20:39

Pavel260 píše:
Miata píše:Jen taková úvaha nevěřícího Tomáše: proč má značky nového formátu, když je to první majitel a koupil ji v roce 2003?? Že by menší kolize?? Nebo to tak není úplně první majitel?? Jinak pokud má opravdu jen 17000km a opravdu sedí vše jak píše, tak bych za ní těch 200tis dal. Vlastně nedal, není to NA :lol:

no tak v technicaku je CSOB leasing a pak nekdo. a od zacatku je tam ta "nova" SPZ ;)

jinak to kridlo je origo mazda a kdyz jsem si koupil mazdu tak stalo cca 23000,- :D

No vidíš, fotku techničáku jsem nezkoumal :oops: . Každopádně bych neřekl že v roce 2003 už byly nové značky, ale čas letí a máš pravdu. Tím pádem platí že to je zajímavý kousek!!
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Příspěvekod Pavel260 » 10 črc 2012, 20:48

taky me ty znacky matou ale technicak asi nelze a jestli sedi najezd tak bych nevahal :)
Pavel260

Příspěvekod IvanGS » 14 črc 2012, 22:23

Dnes jsem se ujistil o MX-5 jako správné volbě a to jsem v ní ani neseděl. Byl jsem se ve Vysokém Mýtě kouknout na Miata Cup. Trochu jsem byl zklamán malým počtem aut, asi to tak je běžné, ale byly tam Mazdy všech generací. Poslední NC je opravdu moderní a pěkné auto. Ale opravdu krásné auto s charizmatem je NA, trochu mi zepředu připomíná moje staré dobré Porsche 924. Ale pro mne bude správnou rozumovou volbou NB, popř. NBFL. MX-5 je větší než kamarádův Morgan, v interiéru je dost místa, skvělá je řadička velikosti joysticku:-). Na okruhu vypadá MX-5 jako mnohem výkonnější auto, v zatáčkách z ní čiší úžasná vyváženost a je zřejmá malá hmotnost, Lotus Elise šel hned v prvním kole 2x do hodin (možná jen studené pneumatiky), Mitsubishi Lancer (snad) sedělo skvěle, na rovinkách mohutný zátah, ale v zatáčkách bylo snad i díky hmotnosti pomalé, třeba jel ale jezdec s rezervou. MX-5 působily jednoznačně nejvyváženějším dojmem...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Vavris » 15 črc 2012, 00:29

S čím jsi přijel?

Jen poopravím, Elise tam nejel, teda vlastně jel, ale v reinkarnaci z Německa jako Opel Speedster :) A taky si myslím, že při závodní jízdě nezahřál pneu, protože mu to klouzalo zcela enormně. Speedster se v mýtu bohužel nedokáže projevit - není tam žádný rychlá nebo středně rychlá zatáčka, kde by využil přítlak z difuzoru. A ještě bych teda dodal, že nejvyváženěji působily ty Caterhamy, které se stádem Mazd prokousávaly jak žralok tuleněma... :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod ZIZU » 15 črc 2012, 01:29

NBfl super volba! :)
ZIZU

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...