Nové auto-Jakou verzi mx5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nové auto-Jakou verzi mx5

Příspěvekod petr007 » 20 dub 2010, 20:58

Jestli správně chápu otázku u všech by se jednalo o funglovku, já bych bez váhání bral NA.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod Raduna MX5 » 20 dub 2010, 21:05

petr007 píše:Jestli správně chápu otázku u všech by se jednalo o funglovku, já bych bez váhání bral NA.

Já bych NC bral i vojetou :lol:
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod petr007 » 20 dub 2010, 21:25

Je jasný, že NC je nové lepší, plné elektroniky a dražší, ale asi jsem na klasiku, prostě jsem si představil úplně nové NA. V otázce bylo nové. Jinak se mi NC líbí, ale přijde mi, tak něják o něčem jiném a asi dost vzdáleném (osobně jsem v tom nejel).
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod seatik » 20 dub 2010, 21:28

Presne tak, v otazce bylo nove...zajima mi konkretne kdo si co na mx5 ceni. A je videt,ze kazdy ma ruzne preference,styl a vkus :-)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod Koby » 20 dub 2010, 21:59

petr007: najel jsem v NB na bilstein tlumičích a pružních coilover sada asi 300km a mužu říct, že nějaý zásadní rozdíl mezi NC a timle poladěným NB nevidim... ;) Fakt ani NC neni nic pohodlnýho a odtažitýho, kecá to pořád do řízení a řekl bych stejně, cejtíš v tom všechno, rachot je v tom stejnej... místa trošku víc... Jediný co, tak to má lepší sedačky, rádio, klimu a silnjší motor... rozhodně to neni jak píšeš o uplně něčem jiním ;)
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod petr007 » 20 dub 2010, 22:25

Když jsem prohlížel vaše NC a srovnával, tak mi to tak přišlo. Říkám, nikdy jsem v tom neseděl, a taky moc zkušeností v MX 5 nemám, jezdím v tom 14 dní a moc sportovních aut mi rukama taky neprošlo.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod PavelS » 20 dub 2010, 22:40

Péťo na dalším srazu se svezeš abys změnil ten svůj názor, ano?? :twisted: :twisted: :lol:
PavelS

Příspěvekod Dee #4 » 21 dub 2010, 01:47

hey tak tim si me dobre dostal seatiku... protoze ted resim koupi NB FL, v patek si pro ni jedu, ALE:

je mi pouhych 20, ted me prosim neberte jako mladyho chcapka co si chce poridit fesnej kockolap na predvadeni a ze v tom skoncim ve svodidlech prvni zatacku az me vypece zadokolka... tak to vazne neni, uz od mala jsem blazen do aut, naprostej milovnik, nedokazu si bez nich predstavit zit a moje nepredstavitelna touha mit svyho vlastniho milacka o kteryho se muzu starat a uzivat si s nim maximalni radost byla tak silna ze uz proste potrebovala byt ukojena :D ;) pripadam si jako tele to tady rikat takhle narovinu, ale verim ze vy vsichni me chapete =)

A mel sem prave nejvetsi dilema (NC pro me z financniho hlediska vubec neprichazela v uvahu) - NA nebo NB? NA - pro me klasika ktera to vse zacala, mrkacky sou legendarni a ucarovaly mi, ale jelikoz je tady velmi tezke sehnat NA 1.8 (potom cos mi ji vyfouk :lol: =P sranda ;-)) zacal jsem premyslet i nad NB... ze zacatku jsem nevidel rozdil mezi NB a NBFL, mx5 sem mel vzdy strasne rad ale nikdy jsem se o ni nezajimal nejak do hloubky, ale ted koukam ze normal NB bych si asi nekoupil, vazne neni tak pekna jako NBFL, FLko je podle me vylozene krasne auto. Co se tyce technicky stranky, ok ma sice samosvor coz beru jako plus ze bude jednodussi se na parkovisti naucit driftovat, ale jinak bych se bez toho asi obesel. A hlavne clovek musi na finance koukat ikdyz nechce, takze jsem hledal kus za ne zasadne nizkou cenu abych mel dobry kus, ale pres nejakych 150k sem se nechtel prehoupnout. Nakonec si myslim ze jsem udelal krasny kompromis mezi rozumem a srdcem, prevazuje podle meho vice srdce (fotky tu budou co nevidet, o vikendu bych chtel se svou novou pritelkyni Mazdickou neco nafotit =) - NBFL 1.8 cerna (bez urazky pro ostatni majitele NB, ale prijde mi ze v jedine cerne v ni chlap nevypada tak trochu priteplene, ale to je pouze muj osobni nazor, prosim berte to spise tak ze ja sam bych si v ni pripadal vzhledem ke svemu veku trosku spatne) kozeny bezove kremovy interier, s cernou palubkou, drevenym paketem NardiTorino, manualni klimatizace (presne jak rika PavelS, sice kila navic ale ta moznost je k nezaplaceni) a jinak asi nic co by stalo za zminku. Takze to je moje volba a jsem rad ze jsem vybral takto =)

Ale pokud bych mel odpovedet nezaujate primo na otazku - bral bych NA 1.8, srdcovka mrkacka, ktera za svymi nasledovniky nezaostava natolik aby o nich clovek musel premyslet, co se tyce jizdnich vlastnosti atd. Na bezpecnost kaslu, chci si auto uzit a ne se v nem zabit. Nejlepe v Velocity Red, cerna kola se stribrnymi limci a byl bych v osmem nebi :D
Obrázek
www.autobeky.cz - Prodej náhradních dílů, servis a úpravy, mytí a detailing
Dee #4

Příspěvekod Dee #4 » 21 dub 2010, 02:15

uplne jsem zapomnel dodat tu rozumnou cast pri me koupi - auto ma najeto 80tisic, rok 2001 a je v naprosto uzasnem technickem stavu, majitel stejny blazen jako ja, autu venoval maximalni peci, takze mam nerikam jistotu, ale velkou pravdepodobnost ze se o auto co se tyce oprav nebudu vubec muset starat, jen bezna udrzba a nove 16" (ted tam jsou 15")

jinak jeste jsem se nevyjadril k NC - souhlasim s jednim z vas ze ten jeji prinasranej vyraz je taky naprosto libovej :lol: ale furt je to pro me predstavitel modernich aut, sice zabavny roadster, co vic si prat, a ikdyz je pry stejne ziva, zabavna a prosta jako NA nebo NB, tak uz mi tak nehraje na srdicko. Proste mit penize na NC (novou!) tak si poridim uplne jine auto.
Obrázek
www.autobeky.cz - Prodej náhradních dílů, servis a úpravy, mytí a detailing
Dee #4

Příspěvekod PavelS » 21 dub 2010, 05:32

Dee: víceméně s tebou souhlasim (co jsem porozuměl, sloh máš dost špatnej :) :? ;) ), až na ten závěr - kdybys měl na novou NC tak si pořídíš úplně jiný auto? Čili kdybys měl nějakých 800tKč tak si pořídíš...třeba Golfa GTi? :)

S NC je právě ta potíž, spousta lidí co v ní nejela si myslí, že je to jiný auto - celkem by mě zajímalo proč, protože když si to vezmeš, tak kromě jiný zadní nápravy je to víceméně trochu vylepšený NBFL. Dobře, ne trochu - hodně vylepšený - ukrutně tužší karoserie, o dost silnější motor (ale ne zas tolik aby se z toho stala bestie - o tom prostě MX-5 neni), design který už není jen přiblížení se současný řadě ostatních Mazd, ale zároveň se vracející k NA...
Jaká jsou naproti tomu negativa? O pár kilo těžší auto. Tak a teď mi řekni, co je důvod do NC nejít kdyby všechny řady stály stejně (NA jako nový stálo taky kolem mega)...

Když jsem se nedávno svezl v NBFl, tak mi (a to mám nějakých 175cm) připadalo, že tam sedim jak vosa na bonbonu proti NA/NB/NC, jako kdybych nebyl součástí toho auta, ale seděl na něm - prostě ta sedačka byla nějak výš nebo co. Ale vim, že Tomáš kterej mi jí půjčil měří min o deset cm víc a naprosto mu vyhovuje. Tím chci říct, že každá MX-5 má svoje - všechno jsou naprosto jednoznačně MX-5 - ale každá je trochu jinde.

Úplně nejvíc se jejich úžasný vlastnosti ukazujou na srazech kde poznáš, že ani s NC se 160k nemáš moc navrch nad NA v klikatých zatáčkách - tak kam MX-5 patří nejvíc. To auto prostě už před dvaceti lety bylo na topu sportovních aut a NC s tím nemůže nějak zásadně hnout - ani se nesnaží, v tom je to perfektní. ;)
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...