MX-5, prosím poraďte s výběrem

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX-5, prosím poraďte s výběrem

Příspěvekod Miata » 17 čer 2012, 10:02

Ivane, hlavně by sis měl rozmyslet který model chceš. To je první věc. Pak můžeš začít s výběrem toho pravého kusu. Věř, že se to může i docela protáhnout, takže to, že nechceš kupovat teď neznamená, že by jsi neměl hledat. Zvlášť u NA 1.8 to může trvat půl roku, klidně i rok, než objevíš to co asi hledáš. Jinak tu oranžovou NB, pokud je to první majitel a on ji kupoval novou na slovensku a opravdu je v takovém stavu jak píše a může dokázat že nezažila ani jednu zimu a měla veškerou péči, tak si myslím, že cena je odpovídající. Ovšem bohužel v našich končinách za tyhle peníze neprodejné a to je smutné.

EDIT: když zadám na mobile.de NA 1.8 max 2 majitelé a nájezd do 150tis KM tak mi vyskočí 5 vozů např. http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... usOwners=2
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 17 čer 2012, 20:58

Zizu - díky, asi máš pravdu, i když pokud slovenský inzerát nelže a je to tak jak píše Miata, je to celkem unikát čímž neříkám, že se v Německu nesežene taky.
Miata - máš pravdu a já vím že si musím nejdřív ujasnit co vlastně chci. Ono je rozhodnuto - NB/NB FL, NA je nádherné auto ale dvě mít nemůžu:-). Ale nemám přehled o situaci na trhu s MX-5 celkově a tak se ptám, i když se zdá že trochu "nesystematicky".
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 18 čer 2012, 11:34

Zeptám se na další věc - tuning. Někdo to bere jako sprosté slovo a věřte, že jsem svoje veterány musel mít v originál stavu a přemýšlel jsem, jestli např. průměrně zachovalý interiér s patinou u Porsche 928 je lepší než ho nechat nádherně přečalounit ve stejném odstínu. Vyhrál originál...
Ale MX-5 bude pravděpodobně možná už z tohoto tisíciletí, chci ho hlavně pro radost a drobným úpravám se nebráním. Nebudu jezdit na okruhu a nechci snížený podvozek, sportovní tlumiče a 17" kola protože myslím že by tím trpěl nejen komfort ale i podvozek a celé auto (když tak mne z toho vyveďte, rád se počím). Čemu bych se nebránil by byly decentní úpravy exteréru, např. zadní spoiler, ochranné rámy za sedadly nebo nárazník, ale jde mi i o hmotnost, kterou nechci zvyšovat, tak nevím. K exteriéru patří i kola - tam bych uvažoval o výměně za jiné 15", popř. 16" (jen pokud by neměly větší negativní vliv na jízdní vlastnosti, prosím o názory) ale pokud, tak určitě lehčí než originál! Nebráním se kvalitnímu laku či polepům, mým kultovním filmem je Le Mans se Steve McQueenem a mám úchylku na modro-oranžovou kombinaci Gulf (Porsche 917, Ford GT40...), nesmějte se, samotného mne to netěší, snad je to nějaká nemoc ale jak vidím sportovní auto, hned se mi vybaví v těchhle barvách:-).
A nakonec výkon: nemám zájem neodborným zásahem a výrazným navýšením výkonu docílit poruchovosti motoru, spojky atd. Ale minimálně KN filtr a osvědčený laděný výfuk asi nic nezkazí (nevíte jak je to s hmotností laděných výfuků oproti originálu?). Máte ještě nějaký další osvědčený tip? Děkuji za názor.
IvanGS

Příspěvekod Vavris » 18 čer 2012, 14:37

Jenom v rychlosti reakcen a poslední post.

- barevná kombinace - proti gustu, žádný dišputát, ale bledě modrá MX s oranžovými pruhy by se mi asi zas tak moc nelíbila... ale to je fuk
- kola - připrav se, že pokud chceš něco lehčího a kvalitnějšího než originál, je značně omezen výběr a stojí to ranec, protože standardní kola MX-5 patří mezi ty nejlehčí.
- spojler - opět platí to o gustu, ale MX-5 s křídlem mi přijde stejně mimo jako Impreza STI položená úplně k zemi.
- výkon - K&N filtr ti přidá hovno, krom zvuku... Svody + komplet výfuk bez katu už ale efekt má, chvilku jsem na toto téma komunikoval s firmou a.m.a, což jsou machři na custom výfuky ze Slovenska, a reálný přírůstek je prý až 10 koní. Jenže je to o penězích --> 1000€. Takže pokud chceš výkon, je jedinou cestou jen varianta přeplňování, což je docela běžná a oblíbená úprava MX-5.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod IvanGS » 18 čer 2012, 14:49

Díky! Nebráním se ani turbu (teda až budu mít auto:-)), ale myslel jsem že by to mohlo mít neblahý vliv na životnost motoru, nebo ne? I když je fakt že se snad turboverze pro nějaké trhy dělala, někde jsem to četl, tak by to nemuselo být tak tragické. Jaká je cenová náročnost takové úpravy? Nebo prosím o odkaz, kde se o tom píše?
Nevím jak u MX-5, ale např. u několika mých motocyklů (malé pitbiky ale i BMW R1150GSA) KN filtr sice výkon nezvednul, ale zlepšil se zátah zespodu...
Barvy jsou o vkusu, mně se líbí od jednoduchých až po šílenosti, které by mne ani nenapadly a až když to vidím, smekám před návrhářem. A stejně tolik kombinací mi přijde nevkusných, přeplácaných a nevhodných. A každý to máme úplně jinak... ;) . Ale jak jsem řekl, barvy Gulf jsou mou slabostí, našel jsem v nich několik MX-5, nic moc, snad jen tahle je pěkná, bohužel ne a ne najít foto ve větším rozlišení :( .
Přílohy
miata-porsche-livery.jpg
miata-porsche-livery.jpg (3.47 KiB) Zobrazeno 6761 krát
IvanGS

Příspěvekod seatik » 18 čer 2012, 15:43

Tahle barevna kombinace neni spatna,mam pocit,ze nejvice sedi Fordu GT ;)
Co se tyce kridla,mam pocit,ze byla myslena ais odtrhova hrana nebo ducktail a to si myslim neurazi :-)
Jinak mas podobny vkus jako ja,taky preferuji original,ale u magdy bych casem podobne veci.Podvozek,kachni ocas,ram,spliter a udrzovat pak uz jen techniku v top kondici
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 18 čer 2012, 16:14

Ford GT40 a Porsche 917...:-). Ano, "křídlem" jsem myslel spíš odtrhovou hranu či ducktail, malý, decentní... Máš pravdu, pár věcí co podtrhnou charakter auta, neudělají z něj nic co není a pak už se o něj "jen" pořádně starat...
IvanGS

Příspěvekod riderhenry » 18 čer 2012, 19:37

A.M.A fakt nacenila vyfuk na 1000 ecek? Kamarad ho pred nedavnem nechaval delat na Integru TypeR a zaplatil zhruba polovinu, i kdyz teda bez mereni, ale to se da zajistit za 500 pred a 500 po...

Tim sanim urcite nic nezkazis, on ten zvuk je taky docela dulezity, jde-li ti o zazitky na silnici a ne honeni setin na okruhu. Prave MX-5 hodne trpi na takovy nijaky zvuk a projev, nakonec pak muze v cloveku i vyvolat pocit, ze jede jeste min, nez ve skutecnosti. Uprav podvozku bych se taky vubec nebal - ne ze by nebyl snad dobry, ale taky ma svoje mouchy a porad je to auto stavene i tak, aby s nim mohly jezdit i slecny na nakup s vetrem ve vlasech...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod LordJames » 18 čer 2012, 21:07

mám dotaz ohledně NAček. Někde sem tu četl, že prahy načerno=už to bylo opravovaný a pak to zaplácli černym pruhem. Je to tak, nebo některý s tim černym pruhem sjížděly z linky?
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Pet » 19 čer 2012, 08:17

Zdravím vás, jsem tu nový a uvažuji o koupi MX5 NB FL. Jednu mám vyhlídnutou, jen mě zarazil docela rezatý podvozek :shock: je to rok 2002 a má najeto 72tis. Takto rezatý podvozek nemám ani na své 323F BA 1995. Jinak mazda zvenku vypadá opravdu nádherně.
Fotky podvozku jsou zde https://picasaweb.google.com/103008702814880726768/Mx?authuser=0&feat=directlink Byl bych moc rád kdyby jste mi řekli své názory zda stav odpovídá a jestli to nebude prorezlé durch, kdybych to začal obrušovat. Mazdička stojí 150tis. Nerad bych udělal chybu.
MX5 NC 2.0 -3,5cm
323F BA r.v.94 - leštěnka
323F BA r.v.98 - zimák a pracant
Pet

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...