daily car

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: daily car

Příspěvekod PavelS » 06 čer 2012, 19:54

Vavris píše:no čtyřkolka... on to bude asi Hladex I a ten je dobrý vážně tak akorát na vyhrabání se ze zasněženého parkoviště :lol:

Ty si mi nějakej expert :) Hele, ty bys lítal možná s Imprezou bokem na suchu/mokru - já ne ;) Já jenom vim, že se nemusim bát na hory,že to má poměrně o dost lepší trakci na mokru (vyzkoušeno dnes - první den zžívání se) a akcelerace se obejde bez prohrabu, což je něco úžasnýho s těma víc jak 300Nm 8-)

Kousmen, winie, Pochtli, Petr, Vašek: Musim se přiznat, že mě to hodně baví, i když to pochopitelně nikdy Mazda nebude :oops: Každopádně je to pro mě momentálně ideální auto, nežere, jede to doslova jako kráva a vypadá podle mě super :) Právě ten výkon toho motoru je neskutečně návykovej :P Neplánuju se ho zbavovat v horizontu míň jak pěti let, tak je dost pravděpodobný, že nastane časem ideální kombinace s NA 1.6 :) :twisted:
PavelS

Příspěvekod riderhenry » 06 čer 2012, 21:46

Vim ze budu jen rejpat a omlouvam se za to predem, ale v cem muze byt vubec Golf zabavny? Teda mozna jeste GTI, i kdyz i tam oproti konkurenci... Jo a k te "ctyrkolce" - ne ze by to nebyla pouzitelna vec, ale rozhodne to autu neprida na zabavnosti, proste se ti jen pripoji prdel, kdyz uz predek ustreli. V kombinaci s nevypinatelnymi systemy proste ciste jen vec bezpecnosti - trikrat do roka se ti to zapne na snehu, kopec s mokrou travou s tim nevyjedes a tahas sebou 100kg navic, pak se to samozrejme jednou rozbije... :mrgreen: No kazdopadne at tedy slouzi ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod PavelS » 06 čer 2012, 21:54

Henry, to je právě o tom, že o tom víš kulový :) (nic ve zlým)
- na trávě jsme to s majitelem právě testovali a byla to prdel driftovat s hatchem ;)
- GIV není GTi - teda je a to moje auto má motor (brzdy, stabíky apod) co se dával do GTi (GTi TDi), ale výbava je Highline - GTi je u čtyřky jen výbava bohužel - což znamená dřevo a to já nechtěl :) to jen detail ;)

V čem může být zábavný? No...sem to psal ne? Je to takový naftový "hothatchomusclecar" :D :lol: Mě to baví ;)
PavelS

Příspěvekod riderhenry » 06 čer 2012, 22:27

O cem ze presne mam vedet kulove? Mozna vim kulove o zabavnosti dieslu, protoze k nim mam trochu odpor a zatim me teda zadny nebavil, vcetne BMW 335d, coz je trochu jina kategorie, nez tenhle zminovany. Ale jak se starsim haldexem tak i s nejnovejsi generaci mam najezdeno dost mozna vic nez ty, jelikoz mas auto prvni den, nepletu-li se :D Ale to je celkem jedno, nechci se ti tady obouvat v X prispevcich do tveho noveho auta... ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Winie » 06 čer 2012, 22:51

vis v cem je to TDi zabavny? v tom kroutaku na kterej pavel nebyl zdaleka z mx-5 zvyklej ;) a 4ka GTi je ludra kterou pojede i naftova octa.
PavelS: kombinace TDi a NA je stav ideal :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 06 čer 2012, 22:54

Henry: O GTi, haldexu... Když máš najeto s haldexem tolik, tak nepiš tak zjednodušený bludy, vážně ;) Taky bych to už ukončil 8-)

Však je fajn, že tě nebaví Dčko benzín to nenahradí - já si na tom něco našel (už na GIII v podstatě :D ) a sem za to rád ( ;) )- líbí se mi ten turbolag, to fičení turba, ten výkon, krouťák, spotřeba... Je to úplně jiný auto než MX-5, ale mám za to, že tu řešíme daily ;)

Winie: Tak nějak :))
S tou GIV GTi to je trochu jinak...ona sice není tak ultimativní jako jiný generace, ale motory 110/132kW (1.8T) nebo 110kW (TDi) co se do nich dávaly rozhodně pomalý nejsou ;) navíc...jaká Octa I. kromě RSa má silnější motor? ;)
PavelS

Příspěvekod bmxdave » 06 čer 2012, 23:02

To já si zase budu kupovat s tátou BMW 325i nebo 523i takže miatka asi půjde pryč !?!? :|
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 06 čer 2012, 23:04

Tak urcite, ja pisu bludy, ale nejak jsi zapomnel rict, co na tom bylo vlastne blud :D
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Ryba » 06 čer 2012, 23:13

jezdim 96kw tdičkem v oktě a že by to nějak lítalo mi teda nepřijde:D ale zase si můžu jet pohodičku 160 po okresce a vůbec mi nepřijde, že bych jel rychle...
Ryba
špion

Příspěvekod PavelS » 06 čer 2012, 23:15

riderhenry píše:Vim ze budu jen rejpat a omlouvam se za to predem, ale v cem muze byt vubec Golf zabavny? Teda mozna jeste GTI, i kdyz i tam oproti konkurenci... Jo a k te "ctyrkolce" - ne ze by to nebyla pouzitelna vec, ale rozhodne to autu neprida na zabavnosti, proste se ti jen pripoji prdel, kdyz uz predek ustreli. V kombinaci s nevypinatelnymi systemy proste ciste jen vec bezpecnosti - trikrat do roka se ti to zapne na snehu, kopec s mokrou travou s tim nevyjedes a tahas sebou 100kg navic, pak se to samozrejme jednou rozbije... :mrgreen: No kazdopadne at tedy slouzi ;)

Kdybys pořád nechápal, tak...: červeně je blud :)
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...