Nová generace ND...?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nová generace ND...?

Příspěvekod spooon » 23 kvě 2012, 23:39

Alfa minimálně uměla pořádný motory...takovej 3.2l co byl v 147GTA, to je nádhernej zvuk. Chápu že tenhle by se zrovna do MX5 nehodil(váha), ale co třeba dvoulitr twinspark? I když taky nemá zrovna nejvyšší výkon, ale alespoň má ten zvuk :)
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Winie » 23 kvě 2012, 23:48

to uz jsou ale docela stary motory koncepcne. Bud tam pujde nejakej preplnovanej prcek (1,4 multiair - 170koni), nebo alfa dostoji svoji povesti chovancu psychiatricke lecebny a narvou tam nejakej 6ti valec jako byl treba GTA
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod spooon » 24 kvě 2012, 00:57

ta 1.4 turbo se jeví docela reálně, i svou hmotností by asi byla dobrá. Ale pořád se nemůžu smířit s tím, že by v MX5 bylo přeplňování.

6 válec by se mi tam líbil, ale zas ta hmotnost...ať tam dá Mazda svůj Skyactiv, jen naladěnej na výkon, ne na spotřebu a budu spokojenej. 2.0 4 válec a mohl by mít kolem 200koní a co víc si přát :)
spooon

Příspěvekod kousmen » 24 kvě 2012, 11:09

Ono právě nepůjde o mx-5, to si pojede dál svoje. Oni jenom nechají naskládat na mazdakastli svoje věci včetně motoru. Teda aspoň podle toho co píšou. K tomu budou společně vyvíjet technologie což bude jedině přínos.
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Vavris » 24 kvě 2012, 13:45

Myslím, že Alfa na bázi MX-5 bude jen rebrand :(

Vývoj ND už nějakou dobu trvá - tzn., že Alfa maximálně dodá design a nějaký motor. Ale spíš se bojím, že to skončí podobně jako Lancia / Chrysler. No, možná to nedopadne vůbec nijak - je to nezávazné memorandum - a na to sázím nejvíc.
Čekal bych, že Alfa použije platformu z KTM, když už je (byla?) tak daleko s 4C. Nějak mi to nedává smysl... Jakože 4C zařezali? Anebo je příliš drahé a chtějí roadster s poloviční cenou?

O motor bych se nebál. Multiairy prý patří ke špičce a troufám si říct, že jsou lepší, než motory Mazda. 1750TBi je prý skvělý. V6 tam určitě nedají, ale Fiat má teoreticky k dispozici V6 Pentastar původem od Chrysleru, ale ten si určitě nechá pro Maserati a možná nějaké výkonné verze nástupce 159.

Když už jsme u těch motorů - jezdi ljsem teď v 208 a i30 a EURO5 motory v obyč autech jsou vážně tragédie :(
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod riderhenry » 24 kvě 2012, 19:21

Ja bych rekl, ze je uz ted prave celkem jedno, co tam bude za motor - vsechno to bude mrtve. Jak psal Vavris, emisni normy to zabiji.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod spooon » 24 kvě 2012, 20:47

furt je šance, že někdo vyrobí výfukový potrubí a přeprogramování řidící jednotky na nový motor a ten se pak bude chovat jako bez těch serepetiček...
spooon

Příspěvekod Winie » 25 kvě 2012, 00:16

to sice jo, ale tyhle upravy budou aktualni az po vyprseni zaruky. jinak o ni prijdes.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod PavelS » 25 kvě 2012, 07:45

Henges píše:Fiat a alfa je v podtatě to samé ne? Zvláštní je, že fiat bych si nikdy nekoupil, ale o alfě jsem několikrát hodně uvažoval :D

To proto, že jsi jí nikdy neměl :D :D

spooon píše:Alfa minimálně uměla pořádný motory...takovej 3.2l co byl v 147GTA, to je nádhernej zvuk. Chápu že tenhle by se zrovna do MX5 nehodil(váha), ale co třeba dvoulitr twinspark? I když taky nemá zrovna nejvyšší výkon, ale alespoň má ten zvuk :)

Co znamená pořádnej motor? Nejsem milionář, takže u mě je to spolehlivej bezproblémovej, na údržbu nenáročnej motor - něco co Alfisti neznaj...

Winie píše:to sice jo, ale tyhle upravy budou aktualni az po vyprseni zaruky. jinak o ni prijdes.

Po vypršení záruky je tu čím dál náročnější STK, už ti pookřálo?? :D

Sem skeptik - Alfa Mazdě podle mě kromě financí za technologie nic nepřinese... I když se mi Alfy líběj a uznávám je, tak pořád je to pro mě ne zrovna laciný auto se spoustou neduhama - nic co by stálo za koupi :)
PavelS

Příspěvekod riderhenry » 25 kvě 2012, 19:31

PavelS: teda ty jsi musel mit tech Alf uz hodne, ze jsi takovy znalec, ze? :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...