Různé

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Různé

Příspěvekod Winie » 15 bře 2012, 21:47

a proc to prosimte nedas do lakovny? dva dily to bude maximalne 5000. pokud si to pripravis sam, tak i min
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod bmxdave » 16 bře 2012, 08:22

Tolik se mi ted teda nechce dávat, kupuju ted svody atd. takže asi s tím počkám chvílu ale díky
bmxdave

Příspěvekod Sedrik » 28 bře 2012, 11:13

Možná už to tady někde bylo, ale zajímavé měření výkonu všech možných aut - jde o měření na náboji kola - MX-5 tam je v několika vydáních :)
http://www.rri.se/index.php?DN=29&List=M-N
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod jardaj. » 23 dub 2012, 18:36

Brňaci a okolí. Mám takovej nápad. Vesměs jste šikovní kluci kteří si dělají na svých miláčcích hodně práce sami což je mě sympatické protože nesnáším lidi bez zájmu a záliby. Někteří nemáte možnost si některé práce udělat sami, protože nemáte vybavení nebo prostor. Já vybavení vcelku mám obstojné i když s prostorem je to horší. Když něco dělám na autě na spodku tak to dělám před garáží kterou mám pod barákem a dávám si na sjezd ke garáži nájezdy takže můžu dělat vcelku pohodlně i pod autem. Auto je asi metr vysoko. Kdybyste chtěli třeba stříkat spodek nebo dutiny případně nějaké jiné opravy tak je to možno u mě udělat. Takové ty jednodenní akce. Případně i něco zavařit protože mám i CO2 a samozřejmě všechno ruční nářadí. Samozřejmě bych nekoukal a taky dělal, ale v mým věku už nejsem taková lasička jak jsem býval. Pochopitelně mám i kompresor, stříkací pistoli i pistoli na stříkání spodku a dutin.
jardaj.

Příspěvekod Pavel260 » 23 dub 2012, 18:41

to je nabidka :!: myslim ze ted se u tebe vrata nezavrou :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod kousmen » 23 dub 2012, 18:54

Ahoj Jardo. :D Vaření ovládáš jako běžnej automechanik nebo automechanik zemědělec? :lol: Že bys té mojí vyvařil spodek a hned by se to stříklo. Jde hlavně o to, že já svářet neumím a potřebuju někoho, kdo to zvládne s nějakou úrovní. Vím o jednom servise, ale ten je zbytečně daleko. Samozřejmě ne zadarmo. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Pochtli » 23 dub 2012, 19:16

To zní super, zrovna řeším kde, jak a za kolik odrbat a ošetřit spodek auta.. Auto mám, ruce mám, jen ty prostory a znalosti "jak na to" nemám :D
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod jardaj. » 23 dub 2012, 19:17

Zdar tak bych byl rád abych se z toho neposral, ale snad se domluvíme. Nevyvařoval jsem jedno auto. Koupil jsem výhodně nějakou "rakovinu" vyvařil a prodal. Prahy neflikuju to nemá cenu protože to je podkorodovaný celý a bylo by to jen na chvilku nehledě na to že se to blbě vaří. Prahy pokud jsou rovný tak jsem si nechal naohýbat u známého z plechu 1,2-1,5 a natřený heftl na auto. Záleží o co by šlo. Časově na tom jsem asi tak že chodím ještě do práce, ale dělám tak 10-12 dvanáctek do měsíce. Po nočních jsem vždycky na šrot tak dva dni. K strojařině mám blízko protože jsem dělal šéfa vývojové dílny 22 roků pak jsem dělal do důchodového věku exekutora. Takže představuju si to asi tak. Pokud jsi manuálně zručný tak bych Ti řekl co a jak připravit a já bych příslušnou věc zavařil. To víš důchodce kterýho nebaví z toho důchodu kupovat rohlíky a krmit na lavičce holuby, na druhou stranu ale chci mít i nějaké volno. Čau Jara
jardaj.

Příspěvekod kousmen » 23 dub 2012, 19:25

Jo jo, v pohodě, do ničeho tě neženu. Možná se ještě nějak domluvíme, já se zatím spíš informuju abych pak znal svý možnosti. Takže díky a možná se teda ozvu. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod jardaj. » 23 dub 2012, 19:31

Pochtli to rád slyším a věřím že jsi šikovnej. Koupíš si 2litry Resistinu ML na dutiny. Na ředění 2litry petrolej, na spodek tak 3 kg Tlumex plast a 3 litry olejosyntetického ředidla. Spodek se může umýt u benzinky asi 500m Wapkou. Dutiny je nejlepší dělat pokud se tam lze dostat tak odstrojit dveře a zaručeně dobře se to nanese. Kam to nejde tak se provrtají v intervalech dírky 7mm a vystříká. O práci se podělíme a počítej tak 70 Kč/hod. Za 8 hodin by to mělo být v pohodě hotové. Lepší by bylo aby spodek byl ostříkaný předem to bylo bezvadně suché a aby bylo venku teplo tak 20 st. aby to dobře vzlínalo a schnulo. Pokud máš nějaké jiné přípravky tak je možno i jiné. Jo a ještě základovku. Mám dobrý zkušenosti s Antirezinem kdyby někde byl holý plech.
jardaj.

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...