Postup výměny podvozku

Re: Postup výměny podvozku

Příspěvekod George » 22 dub 2012, 20:11

jestli se nepletu a máš NB, tak v tom šroubu, kterej třčí z tyčky stabilizátoru je díra pro imbusovej klíč, kterym si ho zajistíš skrz tu matku aby se neprotáčel... hrozná chujovina
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Winie » 22 dub 2012, 20:11

no pokud ti nepujde sundat to horni rameno, tak je jeste jedna varianta. a to sundani blatniku. hodne si tim zvetsis manevrovaci prostor.
ted sem si jeste vzpomel. u NA sem mel problem u horniho ramene, ze mi prekazel stabilizator pri vyndavani toho sroubu. takze sem musel sundat jeste stablik, ale nevim jestli uz to u NB nevychytali :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Frankie Sporty » 22 dub 2012, 20:12

Tak peníze jedna věc, spíš bych si to rád udělal sám, abych si mohl říct, že jsem to prostě dokázal :) Pak jdu do servisu stejne přezout pneu a udelat geometrii, tak jim i řeknu, ať to doutáhnou po mě, ale většinu si chci zkusit.. prostě dát do toho srdíčko..

A co ten spoj stabilizátoru a spodního ramene?? Mělo by to držet rameno nahoře, tak jsem to chtel odmontovat, ale matka se tak 2mm před koncem šroubu zasekne a točí se i šroub.. to se v tom kloubu pod tou gumou něco uvolní nebo jak to držet, aby se to neprotočilo??
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Frankie Sporty » 22 dub 2012, 20:13

George píše:jestli se nepletu a máš NB, tak v tom šroubu, kterej třčí z tyčky stabilizátoru je díra pro imbusovej klíč, kterym si ho zajistíš skrz tu matku aby se neprotáčel... hrozná chujovina

Diks.. jj, tvářil se tak, ale jak to bylo orezlý, tak mě tohle teda nenapadlo ;) ale určitě zkusím.. :)
Frankie Sporty

Příspěvekod George » 22 dub 2012, 20:21

držim palce, u mě to bylo tak vyhnilý, že se v tom ten imbus po dvou zabrání protočil
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Pavel260 » 22 dub 2012, 20:23

jojo, chce to opatrne, pouzit spravnej imbus, a co nejvic se snazit ocistit ten zavit pred povolovanim
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Frankie Sporty » 22 dub 2012, 20:28

No jdu to zkusit přeprat a uvidíme, co to udělá.. Bylo by dobrý to mít aspon na zítra přichystaný a všechno povolený..
Frankie Sporty

Příspěvekod Vavris » 22 dub 2012, 21:56

zační zadkem - ten je pohodový :mrgreen:

vpředu se muselo povolit spodní rameno, stabík a pak i vyšroubovat čep řízení - až potom tam byla dostatečná vůle, aby šlo tlumič po stlačení spodního ramene vykývat někam bokem...

s výměnou uložení bohužel neporadím...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Pavel260 » 22 dub 2012, 22:08

vavris, to si delal nejak az moc slozite
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Frankie Sporty » 22 dub 2012, 23:10

Upřímně jsem pro dnešek hodil ručník do ringu.. Zkusil jsem odšroubovat matku pomocí toho imbusu, to šlo pak už easy.. Jenže na to horní rameno je asi opravdu potřeba sundat i stabilizátor a do toho se mi už dneska nechtělo.. Zadek může být easy, ale potom co jsem si vyčistil kufr od těch krytů a pod. tak jsem narazil na to, že nejsem schopný povolit ty menší matky v uložení, na každý straně drží jen jedna.. Nevím kdo to čím utahoval, ale v tom prostoru se do toho prostě neopřu a už jsem si jí nažvejk.. Tohle mě sere, že se to brzdí na pi**vinách a stejně když to někomu povezu, tak na tom bude stejně špatně.. nastříkal jsem to tím WDčkem, ale moc tomu nedávám.. Sešrouboval jsem to levý přední zase zpátky a už vidím, jak to kvůli třem matkám, co mě ponížili stejně povezu servisákovi..
Frankie Sporty

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5