Borgi 1.8 NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Borgi 1.8 Squirted NB GT28R Turbo

Příspěvekod Borgi » 13 dub 2012, 20:14

Jako ono tak první dvě kola to bylo docela dobrý, ale potom se to postupně zhoršovalo jak se to zahrívalo. Jinak ve předu Hankook Ventus prime a vzadu michelin pilot exalto. Jako normál ježdění na ty hankooky nedám do pustit ale na okruh to nedávájí, a vlastn to ani výrobce nechce. Jám mám jasno - Advan AD08

Frankie Sporty: Dáváš plyn moc brzo pokud chceš powerslide když se ti to hrne předkem, chvilku si počkej až přední kola doopravdy zatočí a potom podlahu ;-) půjde to i bez podvozku, blbnul jsem tak teď před týdnem dokud jsem měl atmosféru a je to ještě vetší sranda než s turbem, hlavně se to přesněji dávkuje, ale pokud chceš dát celej kruháč tak musíš jet dost rychle ;-)
Borgi

Příspěvekod Frankie Sporty » 13 dub 2012, 20:30

Určitě zkusím někde lehce potrénovat časování a rozhození.. Čekám nový pneu a geošku, teď mám předek jak naolejovaný, takže jsem rád, že vůbec zatáčím.. A nemám ambice gumovat kruháky, s tou 1,6 bez diffu.. Ale sem tam nechat ujet zadek a vědět, že je v tom jistota, to by určitě potěšilo..

A kolik turbařů se tu vůbec pohybuje?? Vím že zaplik to snad fouká a někdo tu vlastní kompresor.. Kolik muziky za kolik peněz tím získáš?? Jen hrubě klidně, dřív jsem četl, že občas někdo dává šneka i do 1,6, tak co z toho lze dostat, při zachování nějaký životnosti.. Tohle je plán tak příští léto :) teď zkouším peníze do spodku.. V léťě nějaký blbosti, aby to slušelo a pak si k Vánocům dám prostě kdyžtak nějaký ty koníky.. pořád lepší, než kupovat živýho hřebce..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Henges » 13 dub 2012, 20:57

To točil Filda? Ten konec je krutej :D
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod widar » 13 dub 2012, 21:16

Jestli do toho můžu se svou neznalostí a mizernýma zkušenostma trochu OT, tak mx-5 by měla být v sérii nastavená spíš na nedotáčivost (což teda asi neplatí pro neseriové podovozky, ale kdo ví). Taky nemá výkon na to sklouznout se čistě plynem, ale jak jsem kdysi četl v jednom článku o ní, je úžasná na haní si s přenosem váhy... prostě těsně před zatáčkou ubereš plyn (nebo si ťukneš do brzdy), váha se ti přesune na předek, zatočíš a "odstředivá" síla ti zadek pošle do skluzu, když pak zase přidáš plyn, tak se ti váha přenese dozadu, zadní kola se chytnou a auto se srovná.... a takhle si s tím můžeš hrát.
Já jsem jelito, takže zatím skoro vždycky, když jsem se chtěl sklouznout (1.6 a otevřený diff), tak to dopadlo špatně. Měl jsem malou nájezdovou rychlost a přidal jsem hodně brzo plyn, takže jsem šel buď rovnou čumákem po tečně ven nebo se chvilku nedělo nic a najednou koukám, že jedu v protisměru :oops:
Jinak to video jsem taky nepochopil...jedeš v podstatě rovně a najednou se to stočí a hurá ven :?: :?: :?:
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod riderhenry » 14 dub 2012, 01:20

Ona ta nedotacivost je hodne zpusobena i seriovou geometrii, ktera je nastavena "blbuvzdorne". Nejvic to jde poznat, kdyz pak clovek jede rychleji treba za mokra. Ja osobne nedotacivost nemam rad, vetsinou me prekvapi.

Na to video jsem taky docela koukal, necist komentare, tak si mylsim, ze praskla guma, nebo neco takoveho :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Vavris » 14 dub 2012, 11:14

Frankie Sporty píše:Jinak ty průjezdy většinou fakt v pohodě, mě se právě většinou stává, že jsem spíš neutrální či nedotáčivý, než přetáčivý.. Zatím dávám vinu slabší verzi motoru, že by to bylo řidičem nepřipouštím :twisted: ikdyž je mi to jasný.. Koukal jsem na videa i Vavrise a nepřijde mi, že byste to výrazně rozhodili před zatáčkou, spíš v průběhu to tak hezky polochtáte plynem a ono se to zklouzne.. Když to podobně zkouším já, tak se spíš začnu hrnout přes přední kolo ven ze zatáčky, tak se chci právě zeptat, co je špatně :) Na auto půjde nový spodek atd. tak doufám, že se to zlepší, ale kdyby ne, tak bych asi potřeboval nějakou radu.. 8-)

* jak už zmínil riderhenry - geometrie!
* na videu od Zeda mám už lehce přehřáté zadní gumy - upouštěl jsem vzduch jen jednou - to udělá taky dost.
* obecně bych řekl, že driftit za pomocí plynu může leda tak Borgi a Zaplik :mrgreen: Pro nás, sériové sráče, je nutné auto "předpřipravit" už na vjezdu. Na videu to není utržené plynem, ale brzdama do zatáčky a pak jen plynem korigované a ta 90°levá podřazením na dvojku bez meziplynu. Trhat to v zatáčce plynem u atmosférické MX většinou skončí tou nedotáčivostí.

Borgi: Jak to tak pozoruju, tak na 95% to přisuzuju těm gumám. Hlavně po incidentu byli všichni přihlížející chytří, a prý že tě to koplo, neustál jsi to a kdesi cosi - píšem teď report na autíčkáře, tak tam napíšu, že navzdory oecnému mínění mudrlantů byla pravda jinde :lol:
Co vůbec ten práh? Půjde to nějak rozumně opravit? To mi přijde jako největší škoda, ten zbytek se mi jevil jako docela levně odstranitelné bolístky...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Borgi » 14 dub 2012, 20:36

Tak dneska jsem se konečně dostal k tomu se na mazďáka podívat, geoška je rozhozená, ale vypadá to, že to uhnulo jen v těch excentrech, protože to bylo v docela nesmyslným nastavení a dalo se to ,,od oka,, srovnat. No uvidím až co na laseru, jinak spodku po zvednutí nic není, a ten prah je skutečně jenou promáčklej v tom ohybu zvenku, rovina nad ním a pod ním zůstala neporušená, no a ten přední blatník a nárazník. Doufám že ji dám brzy dokupy ;-) No ať si říká kdo chce co chce ;-) Já o tom vím svoje a nehodlám se nějak obhajovat, je jasný že je to i moje vina, ale jak jsem psal každej s tím musí trošku počítat že k tomu může dojít ;-) Lepší tak něž jezdit jak dědek po okreskách a nikdy ten potenciál toho auta nevyužít. Jsou to jenom plechy, hlavní je že jsme z toho vylezli z úsměvem na tváři a pořádně jsme si to užily ;-)
Borgi

Příspěvekod kousmen » 14 dub 2012, 20:41

Dávám dva bludišťáky za přístup. 8-)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 15 dub 2012, 00:43

Borgi píše:Tak dneska jsem se konečně dostal k tomu se na mazďáka podívat, geoška je rozhozená, ale vypadá to, že to uhnulo jen v těch excentrech, protože to bylo v docela nesmyslným nastavení a dalo se to ,,od oka,, srovnat. No uvidím až co na laseru, jinak spodku po zvednutí nic není, a ten prah je skutečně jenou promáčklej v tom ohybu zvenku, rovina nad ním a pod ním zůstala neporušená, no a ten přední blatník a nárazník. Doufám že ji dám brzy dokupy ;-) No ať si říká kdo chce co chce ;-) Já o tom vím svoje a nehodlám se nějak obhajovat, je jasný že je to i moje vina, ale jak jsem psal každej s tím musí trošku počítat že k tomu může dojít ;-) Lepší tak něž jezdit jak dědek po okreskách a nikdy ten potenciál toho auta nevyužít. Jsou to jenom plechy, hlavní je že jsme z toho vylezli z úsměvem na tváři a pořádně jsme si to užily ;-)

tohle bych dal do hlavicky fora! perfektne napsano!
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod dopr » 15 dub 2012, 16:21

ja tez, az na tu hrubku u posledniho slova :lol:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora