Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod widar » 27 bře 2012, 09:54

Nebyla by to nuda na našich silnicích? Všechny cesty by najednou byly strašně rovný a krátký :lol:
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod PavelS » 27 bře 2012, 10:13

Ale zase 2x tak víc udrncaný... :D Ale je fakt, že Elise je klenot...tahle první verze se mi líbí nejvíc :)
PavelS

Příspěvekod riderhenry » 27 bře 2012, 23:13

Doufal jsem, ze ty sedacky spis pochvali. Obzvlast, kdyz se na to divala pritelkyne, ktere pak doslo, ze jsou to vlastne stejne sedacky, ktere chci do MX-5 :D Elie nebo Exige je kazdopadne sen, ale zatim docela nedosazitelny. Jinak cetl jsem i porovnani Elise (nebo Exige, nevim jiste), MX-5 a S2000 a bylo to docela prekvapive ve prospech Mazdy.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod widar » 28 bře 2012, 04:54

Tak samozřejmě, protože v Mazdě na rozdíl od těch zbývající dvou převezeš dvě skříňky, kytku, polystyren na zateplení a půlku rodiny v pátek na chalupu :lol:
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Winie » 13 kvě 2012, 22:29

http://www.automotonews.cz/2012/05/11/s ... roce-2014/ tak to vypada na super boj mezi mazdou a toybaru o vyrobeni lepsiho auta a kdo na tom vydela? no prece my! :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 10 črc 2012, 11:44

tak vcera jsem absolvoval projizdku v GT86. a ve strucnosti... musi se mazda hodne snazit aby udelala stejne zabavny auto. Naprosto uzasnej motor s uchvatnym zvukem, auto je krasne citelny a je kladen duraz prave na jizdni vlastnosti a ridice. Takze mx-5 vs GT86 - 0:1 :) Kdyz to totiz porovnam s NCFL ve kterym jsem jel, tak to je takovy vic tezkopadny a ne tak hravy.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 10 črc 2012, 11:47

NC těžkopádný...míň hravý?? Nekecej... :shock: :)
PavelS

Příspěvekod IvanGS » 10 črc 2012, 13:10

MX-5 zatím nemám ani v ní nejel a nemohu ji z vlastní zkušenosti s ničím srovnat. Na druhou stranu jsem četl že je to nejprodávanější sportovní auto na světě nebo že se může klidně zařadit mezi 5 nejlepších a nejzábavnějších sporťáků včetně značek jako Porsche, Lamborghini nebo Ferrari a to už jsou dost silná slova. Nemyslím, že by nová auta byla lepší, právě naopak. Testy se sice předhánějí v tom jak je to které auto komunikativní, což jsem dlouho nechápal, protože veškerá serva a stabilizace jdou proti komunikaci. Až někdo přiznal, že to srovnávají s dalšími, ještě méně komunikativními moderními auty, prostě jednooký mezi slepými králem. Skutečná komunikace v tom původím smyslu slova už je dnes vzácná, u moderních "normálních" aut je ještě ve hře Porsche ale především věci jako Caterham, KTM X-bow a podobné motokáry. Donedávna jsem měl Porsche 928S z roku 1981 a bylo mnohem zábavnější než 911 Turbo z roku 2003 nebo Aston Martin DB9 z roku 2008, kterážto auta si občas také zařídím. Ale úžasný je i takovýto klasik Morgan, kterého si koupil kamarád, jel jsem mu s koupí pomoci do Německa a už jsem v tom také něco najel. Rok 1994, zadokolka, ocelový podvozek, na něm dřevěný rám, ručně klepaná karoserie, absurdní zavěšení předních kol ala hadrák, dvoulitr Ford 150 koní, hmotnost cca 900 kg, žádné místo uvnitř (s nataženou střechou se dovnitř leze otvorem o velikosti víka kanálu), kufr MX-5 je proti Morganu obrovský, žádné pohodlí, vibrace, vichr a turbulence, randál a na nerovné silnici poskakování které by člověk dlouho bez zdravotní újmy nevydržel. Ale taky úžasná komunikace a na rovné silnici s koženou kuklou a brýlemi skvělá zábava :D .
Přílohy
volant.jpg
morgan.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod PavelS » 10 črc 2012, 14:34

Ad Morgan, nikdy sem v tom nejel, ale k čemu ti je komunikace ve volantu, když auto poskakuje (jak píšeš) na silnici? :P To je právě na MX-5 to fajn - nejenom že je úžasná v ruce, ale ještě to není na úkor pohodlí/schopností na rozbitý silnici...

Ad Porsche - mám kamaráda který miluje Porsche a po krátké epizodě s MX-5 (NA) si pořídil 944ku v nádherným stavu...jaké bylo překvapení, když zjistil, že to auto je vlastně jenom relativně slabý gt... Kousavej zadek (hmotnost), nevýkonnej (váha) a nijak charakterní motor (bavíme se o Porsche :) )... Nevim jak je proti tomu 928, ale tipuju, že po prvním svezení s mechanicky ok MX-5 budeš nadšenej ;)

O 86 se asi nemá cenu vyjadřovat dokud v ní člověk nejel - japonci uměj udělat pořádný auto 8-) Kdyby nebylo toho pro mě nezkousnutelnýho vzhledu ala Hyundai, tak je to pro mě motoristická touha č. 2 (po mazdě) :)
PavelS

Příspěvekod IvanGS » 10 črc 2012, 15:53

Možná jsem se nevyjádřil přesně - Morgana bych nechtěl právě pro ten podvozek, který je na českých silnicích k ničemu. Ale je to lehká zadokolka bez střechy s motorem vpředu, tedy koncepce MX-5 a dal jsem ho jako příklad úžasně zábavného a jednoduchého auta, byť jen na hezké silnici. Je pro fanatiky do britské klasiky, MX-5 je za zlomek ceny a doufám že lepší.

Porsche - 928 jsem nesrovnával s MX-5 ale s novým 911 a chtěl jsem říct, že stará, jednoduchá auta bez pádel pod volantem a čudlíků stabilizace jsou pro zábavu lepší než ta moderní. Bylo s ním krásné poježdění, jako bonus skvělý výkon (300k), krouťák (385Nm) a zvuk (V8, 4,7 litru), ale věřím že s MX-5 je větší radost.

Uměl by někdo porovnat MX-5 a např. BMW Z3 nebo Z4, Audi TT apod.?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...