Geocaching s MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Hledat "mx-5 kešky" nebo jen lovit "foto záběry", co je vám bližší?

Hledání tématických "mx-5 keší" spojené s poznáním daného místa a získáním nějaké trofeje, by mě bavilo.
11
61%
Nové informace o hezkých koutech pro vyjížďku s MX-5 uvítám, ale nic nikde "lovit" nechci.
7
39%
O podobné nápady se vůbec nezajímám.
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 18

Re: Geocaching s MX5

Příspěvekod Andre_fux » 08 bře 2012, 20:41

Raduna MX5 píše:A tu kesku mate kde? Jinak jen suplujeme existujici vlakno o hezkych silnicich...

Kešby by mohli být nahrazeny vyfocením auta na místě jako by tomu bylo v případě toho kdo založil tu cestu. Příklad: Je dána cesta z do viz třeba tu co jsem sem dával já. A někde na parkovišti odfotím auto a přidám ho sem. Ale neřeknu kde přesně bylo foceno. Jen řeknu to, že bylo na té dané silnici. Fotka auta by měla být udělána, tak aby to místo bylo snadno najítelné. Typicky nějaké odpočivadlo, hospoda, či něco podobného... Lidi co by se to místo snažili odlovit by sem přidali svou fotku případně s komentářem.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod petr007 » 08 bře 2012, 20:48

Já myslím, že by stačil ten komentář, popř. přidávat body nebo hvězdičky. Představuji si pojedu pěknou silnící, tak si jí chci užít a né hledat místo, kde si někdo přede mnou vyfotil auto. To hodnocení by dávalo objetivnější názor.

Andre_fux : nevím jak ty, ale potom co jsi najezdil v Alpách ti musí ježdění v ČR připadat o ničem. Já osobně hodnotím jako nej ježdění Korsiku, ale Alpy jsou taky super.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod Andre_fux » 08 bře 2012, 20:57

petr007: Ani si nedovedeš představit jak mi ty kopečky chybí. :cry: Zatím jsem na Moravě nenašel nic co by mě oslnilo. Viz ta trasa co jsem sem dával, před Alpama, úplně super. Po Alpách naprosto o ničem. Na Korsiku bych měl taky zálusk. Co jsem se díval na mapu, tak oni tam snad ani nemají rovné cesty ;) Horší to ale asi bude s povrchem dle street view.
Ještě je hodně míst v Alpách kam bych se rád podíval, tak uvidíme kam si letos naplánuju výlety.
Andre_fux

Příspěvekod petr007 » 08 bře 2012, 21:07

KOrsika většinou silnice dobré, byly i úseky horší až hrozné popř. šotolina. Ale kdybych mohl hned bych jel znovu :lol: . Taky přemýšlím, kam letos vyrazíme, ale Alpy jsou jasná volba. Chtel bych zkusit okolí Villachu a okruh okolo Triglavu. A také mi leží v hlavě okolí Mariazellu, je to kousek od nás a dle motorkářů super ježdění (např. okruh okolo hory Otscheru).
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod Tomik » 08 bře 2012, 21:15

Na hledání čehokoliv bych se vykašlal. Jestli už někam jedu, tak si chci užít cestu a ne čumět kolem sebe kde mám co vyfotit.
Jestli už, tak určit jedno místo kde každý vyfotí auto tak aby ty fotky byly aspoň trochu podobné a pošle to sem.
Hlavní je mít tu mapu kde se dají ty cesty lehce najít.
Vlákno o cestách je sice super, ale pro někoho kdo to nečte od začátku to je naprosto nepoužitelné a nepřehledné.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod Andre_fux » 08 bře 2012, 21:22

Tomik: Taky bych se na to hledání vykašlal. Ale otázkou je jak to přijmou ostatní. Mě se líbí ten způsob jak to mají němci. Je to přehledně rozdělené do regionů, ke každé trase je mapka a jsou tam i další informace o tom jak to je zábavné, co se tam dá vidět, kde se dá třeba ubytovat, najíst... Případně z které strany je lepší se vydat na tu cestu. Prostě takového průvodce po zajímavých moravských, slezských a českých cestách.

petr007: Já si zamiloval Tyrolsko. Ale i ty tvé lokality se zdají byt zajímavé
Andre_fux

Příspěvekod petr007 » 08 bře 2012, 21:43

Bude to chtít prozkoumat :lol:
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod PavelS » 15 bře 2012, 10:30

Tak jste krásně na šesti stránkách došli od Radkem navrhovaných "kešek" po návrat k již zavedenému threadu o silnicích... :D Každej tu chce jen jezdit, ale vytáhnout p.del z auta už ne - nechápu :) Když vám vadí, že je původní téma nepřehledný, tak proč si nedáte práci a nevkládáte obrázky do toho tématu? Myslím obr. s mapkou - pak by čtenář co chce někam vyrazit mohl jen koukat na obrázky a hned by bylo přehlednější... :)

Taky ho můžeme udělat přehlednější tak, že promažem všechny příspěvky kromě těch s linkem/obrázkem...to by taky stálo za úvahu...
PavelS

Příspěvekod Vavris » 15 bře 2012, 10:34

Mi se v konečném důsledku pořád víc líbí původní radkův návrh a pořád mám chuť do toho jít...

Ono vytáhnout propocenou prdel ze sedačky není občas od věci :D
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod PavelS » 15 bře 2012, 10:42

Ja voll! :)

Není přece problém založit si svojí "kešku" někde, napsat její lokaci - u nějaký super silnice která bude popsaná a s obrázkem na mapě - a téma udělat neviditelný aby to někdo neukradnul apod... Nemusí to bejt v rámci GC, ale mělo by se to dělat s ohledem na GC pravidla...

Ty výhody co popsal Radek jsou pro mě dostatečný důvod pro investici do jedný dvou krabiček co bych založil... 8-)
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...