Geocaching s MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Hledat "mx-5 kešky" nebo jen lovit "foto záběry", co je vám bližší?

Hledání tématických "mx-5 keší" spojené s poznáním daného místa a získáním nějaké trofeje, by mě bavilo.
11
61%
Nové informace o hezkých koutech pro vyjížďku s MX-5 uvítám, ale nic nikde "lovit" nechci.
7
39%
O podobné nápady se vůbec nezajímám.
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 18

Re: Geocaching s MX5

Příspěvekod Tomik » 06 bře 2012, 14:50

mtresnak píše:
Raduna MX5 píše:
Vavris píše:Tak jasně že schovat, ale ne někam 2 km do lesa od cesty, ale spíše někde na "rozumně" odhalitelném místě.

A náhodou by pak po letech bylo fajn najít seznam členů, kteří danou cestu pokřtili...

Přesně .... hlavní cíl bylo vyvolat diskuzi na dané téma a zda se tu najde cca 5 dobrovolníků / zakladatelů, kteří na vlastní náklady vytvoří a uloží první kešku ;) .
Do ní umístíme jednotně "něco", třeba nechám vytisknout nějaké samolepky nebo co já vim . a taky heslo k dalším keškám ... a fantazii se meze nekladou. A bude to takový, jak bude chtít vy, členové zdejšího fora :!:

Keší je dnes tolik, že je problém najít volné místo. Pokud byste plánovali uložení, je třeba počítat se vzdáleností minimálně 162m mezi kešemi. Takže na tom pěkném místě kde stavíte na kafe už možná něco bude uložené.

162m?? WTF! proč zrovna tolik?
Nicméně co jsem to pochopil, tak to bude jen pro nás.
Vůbec bych do toho nemotal nějaké jiné kešky. Proste jen MX5
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod PavelS » 06 bře 2012, 17:30

TTeam: 2090?? Tý brďo, my jsme amatéři proti tobě (44) :D

Každopádně se rád přidám, ale pravidla bysme dodržovat měli - pokud to neuděláme úplně separátně (což by taky šlo) od www.geocaching.com
PavelS

Příspěvekod Winie » 06 bře 2012, 22:10

Šlo by udělat spíš mx5 multikes po zajímavejch silnicích. Par kesek už mám odloveno tak až bude čas tak něco vymyslim
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 07 bře 2012, 11:38

Já bych to udělal úplně separátně :)
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod widar » 07 bře 2012, 13:22

Pokud to chcete udělat separátně, tak proč to neudělat trochu jednodušeji?
Místo založení klasické kešky dané místo vyfotíte (ideálně na daném místě vyfotíte své auto) a na fóru založíte vlákno kam dáte fotku a souřadnice (buď přímo fotky, nebo nějaké startovní souřadnice + instrukce jak dané místo najít). Každý kdo pak bude chtít tuhle "naši speciální mx5 kešku" ulovit bude muset dané místo najít a vyfotit na něm své auto jako důkaz (tak aby bylo poznat, že je to ze stejného místa). Fotku pak nahraje do příslušného vlákna. "Zakladatel" pak může ještě fotku uznat, že byla vytvořena na správném místě.
Odpadly by tak problémy se zakládáním a udržováním kešek (Kdysi jsem taky uvažoval o založení, ale po přečtení pravidel pro založení a udržování mě to celkem rychle přešlo. Navíc jich je opravdu hodně a na těch zajímavých místech už většinou jsou.)
Nevím jaké jsou možnosti fóra a jak moc to chcete exkluzivní, jestli třeba udělat jedno vlákno s "mx5 keškama" přístupné pouze členům s autem v galerii a přístup do vlákna "ulovená keš" na základě hesla nebo odpovědi nalezené na místě (například číslo prvního patníku v poslední zatáčce :lol: ). Ale vzhledem k tomu kolik nás je bych to zase moc neomezoval, aby pak "keška" po třech letech neměla dva "odlovy". Stejně tak s "inicializační keškou" bych to nekomplikoval, aby kluci z Moravy nebo ze Slovenska nemuseli jezdit až do Karlštejna jen proto aby mohli odlovit tři "kešky" co mají za domem.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Tomik » 07 bře 2012, 14:18

To je taky možnost, aspoň tady bude více fotek.
Akorát by to chtělo udělat nějak jinak než to sypat do jednoho vlákna.
Za chvíli to bude naprosto nepřehledné.
Tomik

Příspěvekod widar » 07 bře 2012, 15:01

Nemyslel jsem všechno do jednoho vlákna. Myslel jsem, že by měla každá "keška" svoje vlákno, to by ideálně umožňovalo pouze vkládání "odlovů" nebo by měli moderátoři/administrátoři víc práce s promazáváním. Nebo pokud by šlo předat administrátorská práva na zakladatele kešky/vlákna a na něm by bylo jak moc bude vlákno čisté. Případně "odlovy" vkládat editem do prvního příspěvku a pod tím by následovala diskuse, aby se odlovy neztratily v závalu komentářů.
To s tím jedním vláknem jsem myslel, že by bylo jedno vlákno pouze jako seznam kešek, tedy název (pro orientaci), souřadnice, vzorová fotka, instrukce,... toť vše, žádné komentáře, žádná diskuze, to by bylo až ve vlákně věnovaném přímo dané kešce a přístupné pod heslem získaným na daném místě například.
Ale chce to nastavit a udělat tak aby to vyžadovalo co nejmenší interaktvivitu "zakladatelů"/moderátorů/administrátorů/... , viz problémy s kalendářem (nic proti Winiemu!) ;)
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Příspěvekod mtresnak » 07 bře 2012, 15:51

Vavris píše:Já bych to udělal úplně separátně :)

Myslím, že to trochu zrácí smysl. Pak stačí opravdu mapa pěkných míst třeba na Google Maps. Keše které ulovím chci vidět na celosvětovém serveru, aby se mi počítaly do statistiky.
mtresnak

Příspěvekod Tomik » 07 bře 2012, 16:12

mtresnak píše:

Myslím, že to trochu zrácí smysl. Pak stačí opravdu mapa pěkných míst třeba na Google Maps. Keše které ulovím chci vidět na celosvětovém serveru, aby se mi počítaly do statistiky.

Co takhle udělat hlasování jestli to udělat zvlášť jen pro nás, nebo se připojit k již existujícímu programu?
Tomik

Příspěvekod widar » 07 bře 2012, 16:55

mtresnak píše:

Já si taky nejdřív říkal, že to je zbytečná komplikace přes kešky, že by stačila mapa nebo souřadnice pěkných cest. Ostatně téma už je tady viewtopic.php?f=3&t=45&start=0&hilit=cest , nicméně smysl podle mě vystihl Vavris
Vavris píše:... A náhodou by pak po letech bylo fajn najít seznam členů, kteří danou cestu pokřtili...

Další věc je, že pokud se přidáme k existujícímu systému, tak myslím můžete zapomenout na exkluzivitu, kešky budou lovit minimálně desítky jiných ne-mx5 kačerů.
Taky se teď objevují výkřiky jak někteří založí minimálně dvě, ale myslím, že po přečtení pravidel pro založení (např zde http://wiki.geocaching.cz/wiki/Jak_zalo%C5%BEit_cache ) to většina vzdá už v půlce toho článku :( ...ale hlasování klidně může být ;)
Obrázek
widar

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...