závady NC

Re: závady NC

Příspěvekod Sonic » 22 úno 2012, 22:38

No právě že jsem to slyšel něco málo viděl ale samozdřejmě nevim jak moc to bylo údržbou případně havarii...
Sonic

Příspěvekod jardaj. » 22 úno 2012, 22:52

Já jsem teda s autama žádný problemy neměl, ale je to asi dost tím že jsem pečlivka a vlastně jsem tou péčí problemům předcházel. To je těžký, tady jsou většinou fanouši kteří to hýčkají - včetně mě a moc jich celoročně asi nejezdí. J.
jardaj.

Příspěvekod jardaj. » 22 úno 2012, 23:24

Jo ještě jse si vzpoměl na důležitou věc a tak jsem se podíval do servisní knížky. Záruka na prorezivění karoserie je 12 roků. Samozřejmě jsou tam stanovené podmínky. Já jsem ji kupoval v Praze na Spořilově v Autopalace (jsem Brňan, ale tam měli tu jakou jsem chtěl). Vyřizoval jsem koupi s takovou mladou dívkou která byla velice ochotná. Zeťák mě tam přesvědčoval na RX8, ale mám určité výhrady k rotačnímu pístu. Ta dívka mi řekla že pokud si chci vybrat mezi RX8 a MX5 tak jednoznačně doporučuje MX5. Všechno je popsáno v garanční knížce. Myslím že bys měl nejlepší v prodejně Mazda na toto tema podiskutovat a do garanční knížky s dovolením nakouknout. Kdybych to všechno vypisoval tak bych potřeboval moc prostoru. Abych to nějak ukončil tak si myslím že MX5 je srovnatelná co se týká koroze s jinými značkami v tomto segmentu. Styling je hezký, motor má proměnnou délku sání a proměnné časování ventilů. Spotřeba záleží na noze, ale je příznivá. Víc asi nemůžu dodat. Přeji šťastnou volbu ! Jarda
jardaj.

Příspěvekod Sonic » 23 úno 2012, 22:20

Díky za odpověď. No u mě bude mít auto stoprocentní péči ale jelikož ho chci používat celoročne tak mě tohle zajímalo. Jinak si myslim že mx5 je na dnešní dobu úžasně jednoduchý auto a slovy klasika kde nic neni tam se nemá co po.... ještě mě napadá jedna otázka pač jsem se to nikde nedočetl mx5 když má xenony tak je to bixenon nebo jen xenon?
Sonic

Příspěvekod jardaj. » 24 úno 2012, 08:43

Já mám bixenonové. Jak píšeš že mazdě bude zajištěná péče tak není co řešit a koupit. Jak jsem četl na foru Mazdaclubu tak některý motory mají ohromnou životnost. Je to asi jednak péčí a přeci jenom jsou dnes kvalitnější oleje. Psal tam někdo že už motor moc netáhl a měl najeto 650tis. Když motor rozdělali tak zjistili že jeden píst byl skoro rospadený a s tím kdoví jak dlouho jezdil. Přeji spokojenost !!!!!!!! Jarda
jardaj.

Příspěvekod PavelS » 04 bře 2012, 21:24

Stačí si projít fóra a narazíš na to - občas bývají problémy s ložisky, ale jinak bez problémový auto... ;)
PavelS

Příspěvekod PavelS » 04 bře 2012, 21:27

jardaj. píše:Já mám bixenonové.

Jardo, bixenony se nedělaly ani do jedný MX-5 - dotaz zněl co se dávalo původně ;)

NCčko má normální xenony - čili jen potkávací jsou s výbojkou...
PavelS

Příspěvekod Sonic » 07 bře 2012, 11:57

Jasně jen na tlumený je výbojka. Mě zajímá jestli je tam použitej klasickej bixenon tudíž když zapneš trvale dálkový jestli se nadzvedne clonka na tom xenonu kromě toho že se rozsvítí žárovka dálkový tak jak to má např. moje BMW. Nebo se jen prostě rozvítí žárovka a xenon zůstává pořád jako tlumený...
Sonic

Příspěvekod jardaj. » 07 bře 2012, 14:08

Možná že došlo k neporozumění z mé strany. Šel jsem se podívat do garáže a prakticky to prověřil. Potkávací a dálková žárovka je každá zvlášť. Teď údaj z "chytré knížky". Dálková světla 65W žárovka H9, potkávací halogenová 55W H7, xenonová 35W D2S, parkovací 5W W5W. Stačí? Jarda
jardaj.

Příspěvekod PavelS » 07 bře 2012, 14:10

Přesně jak jsem psal - jen tlumený jsou s výbojkou - na dálkový je tam zvlášť parabola s klasickou žárovkou...
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5