Tak jsem včera v mýtě trošku poléčil plot
Stát se to může a myslím že s tím tak trošku každej počítá když se vydá na takovou akci že se něco může stát. No probíhalo to asi tak, že jsem si odjel první deseti minutovku a dobrý - relativně protože ty civilní hankooky nic moc, jak se zahřáli tak začali krapet plavat a celý se to tak trošku hrnulo. No druhou deseti minutovku jsem objel tři kola a v poslední zatáčce na cílovku jsem udělal tu chybu. Mezi tou pvní a druhou desetiminutovkou jsem se dívál z tribuny na kluky jak projíždí přávě tuto zatáčku protože jsem se svým průjezdem nebyl moc spokonej, a vypozoroval jsem že já ji moc zavírám a musím se nechat víc vynést. Tak jsem se nechal vynést
adheze pneu tak už ale nebyla, tak jsem se lehce sklouzl ale pak se to stalo. Nejhorší na tom je, že nevím kde byla ta příčina protože Gopro bylo místo nahrávání v řežímu fotek tak mám pěknou fotku jak zavírám dveře místo toho abych měl záznam
No ale každopádně mám dvě verze. Jedna je ta že nastal jakoby feint, setrvačností se mi to rozhodilo na druhou stranu, ale to mi přijde míň pravděpodobný protože výjezdy mám plynulý, a doufám že se někde objeví i toto a ne jen miata v příkopu
a druhá varianta a ta pravděpodobnější je ta, že jak mě ten skluz trošku překvapil, protože dvě kola před tím jsem se snažil víc stopu relatině to drželo i když jsem musel hodně brzdit a plynule se rozjíždět (to předchozí desetiminutovku jsem blbnul) tak jsem vrátil se setrvačnosti o jednu otočku navíc, no každopádně času na vyrovnání tam asi ještě bylo ale i když jsem se snažil tak jsem úplně ztratil adhezi a ne a ne se to chytit. Prostě jsem udělal chybu a za to se bohužel platí. takže chyba byla každopádně na mé straně, a to že jsem se zaprvé vykašlal na obutí a za druhé chyba v řízení. Náraz tam naštěstí žádnej nebyl ten jsem do poslední chvíle čekal a nic nepřislo takže jsme se víceméně sklouzli do příkopy s tím traťovým vakem. Měli jsme štěstí, těsně jsme minuly stromeček který nám vlastně líznul ten přední blatník a jeho kořen promáčkl ten prah a dostali šupu ty kola. Těch kol se bojím nejvíc, protože ta geometrie u miaty je docela složitá tak doufám že se nepoškodilo nic zásadního. Jak jsem psal do chatu dojel jsem po svých a nic je za jízdy neprojevovalo, že by to někam táhlo a podobně.
Musím vyzvednout organizátory, kteří ihned zajistili vytažení z příkopy a hned jsme začali hledat řešení jak napravit škodu způsobenou autodromu. Jednatel autodromu byl tak neochotnej a nepříjemnej člověk že to ani víc nejde ještě že už nevím jeho jméno, zašli jsme slušně za ním s tím jak to dáme dohromady, a on že za 8 metrů drátěnýho plotu a jeden ten balík naplněnejk polystyrenem 20 tisíc
tak to mě rozesmálo a poslal jsem ho někam, nakonec se podařilo sehnat místního kterej opraví plot a ten balík je stále v řešení, každopádně ten člověk tvrdil že ten balík 5 tisíc, na co jsme se hned podívali na net na firmu které to šije a ten materiál z kterýho to bylo byl všeho všudy za litr. JInak otec ochotných kamarádů tady od nás co šil několik let v gale tak by to dokázal dát dohromady, protože to víceméně prasklo jen ve švech. No jsem zvědavej jak to ještě dopadne a kolik mě to bude ve finále stát. Víc mě nakonec sere ten plot a ten balík než to auto.