Geocaching s MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Hledat "mx-5 kešky" nebo jen lovit "foto záběry", co je vám bližší?

Hledání tématických "mx-5 keší" spojené s poznáním daného místa a získáním nějaké trofeje, by mě bavilo.
11
61%
Nové informace o hezkých koutech pro vyjížďku s MX-5 uvítám, ale nic nikde "lovit" nechci.
7
39%
O podobné nápady se vůbec nezajímám.
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 18

Geocaching s MX5

Příspěvekod Raduna MX5 » 04 bře 2012, 17:17

Zdarec,
už nějako dobu si pohrávám s myšlenkou něčeho jako "Geocaching s MX5". Sám vyznavačem geocachingu zatím nejsem, ale trochu mě inspirovalo vlákno "kdo kdy někoho potkal ..." a vlastně toho po republice a i po Evropě najezdíme každej sám daleko víc, než v nějaký partě nebo na nějakém srazu. Ale často frčíme po stejnejch trasách, ty parádní silničky jsou dostatečně známé a každej stejně nejvíc zná své okolí do 50km, kam prostě můžete kdykoli vyrazit jen tak před západem slunce si nechat trochu vyvětrat hlavu. A v tomhle okolí by mohl založit speciální "mx5 kešku", a když někdo pojede kolem, třeba ho to donutí se na chvili zastavit, sjet z hlavni trasy a poznat něco, co by mu zůstalo utajeno ....
Od nápadu k realizaci dlouhá cesta jest a .... dál je to i na vás, zda to nějak rozvinete, nebo to zapadne v někde v listingu témat.
Njn, venku to pálí a já mám ještě spz v depu, ale nohy a ruce mě svrběj a neni to ekzém :lol:
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Re: Geocaching s MX5

Příspěvekod Henges » 04 bře 2012, 17:31

Nápad to není špatný :) Nikdy jsem to teda neměl nějak v plánu začít dělat, ale takhle by to bylo zajímavé :-) Jak že to přesně je? Někdo něco někam dá, dá souřednice a hádanku kde to je, dá tam nějakou věc a kdo to najde si ji veme a da tam svoji nebo jak? :P
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod Raduna MX5 » 04 bře 2012, 17:56

No myslim si, že jak si to uděláme a nastavíme pravidla, je na nás, neb bychom si založili vlastní síť, neveřejnou, jen pro registrované "mx5 hledače pokladů", což by byla uzavřená podsekce zdejšího fora. Do ní by měli přístup jen ti, kteří najdou inicializační kešku atd atd.....to se dá rozpracovat.
Na netu je toho mraky...jen pro inspiraci, co jsem si sám přečetl
http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... wp=GC2PKKA
http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/g ... -a-1312930
http://www.npsumava.cz/gallery/7/2261-g ... acka_7.pdf

No a protože někdy třebas vemete na výlet "v plechovce" i rodinu a děti, mohlo by to pobavit i je :mrgreen:
A GPS už má asi každej buď v telefonu nebo navigaci....
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod Tomik » 04 bře 2012, 18:31

To zní celkem dobře, jsem zvědavý jestli se to ujme a jak to bude ve výsledku vypadat.
Já sice GPS nemám, ale to by neměl být zas takový problém.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod Raduna MX5 » 04 bře 2012, 18:52

Tomik píše:To zní celkem dobře, jsem zvědavý jestli se to ujme a jak to bude ve výsledku vypadat.
Já sice GPS nemám, ale to by neměl být zas takový problém.

Jasně že ne, keška bude někde kousek od pakovišti nebo odpočívadla, kam se dostaneš nějakou pěknou klikatou silničkou, aby sis užil tu cestu ... a přípravu si holt vyjedeš doma na http://maps.google.cz/
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod petr007 » 04 bře 2012, 20:15

Henges píše:Nápad to není špatný :) Nikdy jsem to teda neměl nějak v plánu začít dělat, ale takhle by to bylo zajímavé :-) Jak že to přesně je? Někdo něco někam dá, dá souřednice a hádanku kde to je, dá tam nějakou věc a kdo to najde si ji veme a da tam svoji nebo jak? :P

Přesně, tak podle souřadnic vyrazíš do oblasti, kde hladáš schránku, kde jsou drobnosti, když najdeš jednu si vezmeš a zase tam něco dáš (přívěšek, odznak, neplatné mince .....atd.)
Já to jednou zkoušel pro své větší dcery (v tu dobu asi 10 let), myslel jsem si, že by je to mohlo bavit. Jednu sobotu jsme se tomu věnovali, ze tří chránek jsme objevili jednu, ale byla to dobrá aktivita-běhání po lese. Dcery to vůbec nechytlo, tak to u nás upadlo v zapomění. :lol:
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 05 bře 2012, 13:36

Super nápad

Kombinace geo cachingu s nějakými zajímavými silnicemi by byla super :D Ale moc bych kešky neschovával, spíš by to mělo sloužit jen jako navedení na nějaký zajímavý úsek silnice.
Už mě napadlo x míst, kde bych něco schoval...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Tomik » 05 bře 2012, 14:01

Taky bych to viděl spíš na ty silnice a kešky moc neschovával.
Pokud by mi během hledání nějaký dobrák vybral auto, tak bych byl asi nepříčetný. :evil:
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod dopr » 05 bře 2012, 14:10

ja myslim kluci, ze Raduna to tak nejak puvodne i myslel :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod petr007 » 05 bře 2012, 14:57

Když je neschováte, tak je zase někdo sebere :? Myslím, že v tom hledání je smysl geocachingu.
Já bych se na to vykašlal. To mě víc dá, když tady někdo popíše super silnici, popř. nějáké zajímavosti v okolí, než běhat po parkovišti a hledat v kopřivách schránku s poklady :D Sorry, toť můj názor.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...