od widar » 25 úno 2012, 12:14
Taky bych tenkrát raději ušetřil a jel si pro něj sám, ale když umíš německy akorát "Gutentág", tak je to těžké. A mít s sebou někoho kdo umí německy a ještě se vyzná v autech a bude mít zrovna čas a chuť s tebou cestovat...
Já se jel na auto s panem Pipkem podívat (strávili jsme na cestě přes 20 hodin, protože jsem pro tu moji jeli až do Kolína nad Rýnem, takže jsme dost pokecali). Měli jsme štěstí a vzal jsem první auto pro které jsme jeli (předtím jsem po telefonických konzultacích tři auta vyřadili), takže můžu vycházet jen z toho co má na stránkách a z toho co mi říkal, nicméně nemám důvod tomu nevěřit. Nepočítá kilometry ale bere paušální platbu za výjezd pro auto, přičemž zaplatit chce pouze poprvé a když auto nepřiveze, bere to jako své riziko podnikání. Proto vždy jezdí pro 2-3 auta najednou (aby se mu to vyplatilo) a dává si pozor kam jede (vyhýbá se pochybným bazarům, turkům, polákům,...). Říkal, že vetšinou přiveze 1. nebo 2. auto (jak jsem psal má raději, když jede kupec s ním aby auto viděl, pokud jede sám tak po telefonu s kupcem konzultuje každý škrábanec), ale už měl párkrát smůlu a nepřivezl auto ani na počtvrté, ale kupec vždy platil jen za první cestu.
Uznávám, že to není levná sranda, v podstatě mi to dorovnalo cenu v ČR, ale zase to mělo určité jistoty dovozu ze zahraničí (ale to už je na jiné téma), vyřídil mi technickou a auto jsme přivezli na odtahovce, takže nebylo potřeba šaškovat na německých úřadech kvůli převozkám a pojištění, které by bylo jinak potřeba na převoz (a taky to něco stojí).
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW,
Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein