Prosím poraďte, chci si koupit MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Prosím poraďte, chci si koupit NA 1.6

Příspěvekod bmxdave » 24 úno 2012, 22:40

Přesně nějakou takovou hledám. Kdyby byla v česku tak do 80tis. tak ji beru hned :lol:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 25 úno 2012, 08:32

Tak si ji nech přivézt přes pana Pipka http://www.autanazakazku.cz/ . Mám s ním dobrou zkušenost a minimálně 2-3 další lidi tady na fóru mají Mazdu přivezenou přes něj.
Minimálně bych na jejich kontakt napsal email s odkazem na ten inzerát (nebo rovnou zavolej), že máš zájem o to auto a že by sis ho přes ně rád nechal přivézt. Oni ti tam zavolají, zjistí jestli je auto ještě k dispozici, v jakém je stavu a jestli má smysl pro něj jet. Pak ti dají vědět a ty se rozhodneš a případně se s něma domluvíš jestli pro něj mají jet (výhoda, dokonce to uvítají, můžeš jet s něma a prohlídnout si ho před koupí). Platíš až ve chvíli kdy se pro auto vyjede... ale to už si raději přečti v podmínkách, pokud bys měl zájem ;) (Nebo mi pošli SZ)
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod petr007 » 25 úno 2012, 11:26

Já jsem měl auto koupené, taky přes firmu na dovoz a už bych to znovu neudělal. Zaplatíš hodně za odtah do ČR a cena odtahu tě nutí už něco koupit. Ber to pojedeš na určité auto a nebude se ti líbit, můžeš mít dvě v záloze, ale km navíc ...atd. Já osobně bych si pro auto jel sám. Jedině by to chtělo někoho kdo umí německy na vyřízení telefonů.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod widar » 25 úno 2012, 12:14

Taky bych tenkrát raději ušetřil a jel si pro něj sám, ale když umíš německy akorát "Gutentág", tak je to těžké. A mít s sebou někoho kdo umí německy a ještě se vyzná v autech a bude mít zrovna čas a chuť s tebou cestovat...
Já se jel na auto s panem Pipkem podívat (strávili jsme na cestě přes 20 hodin, protože jsem pro tu moji jeli až do Kolína nad Rýnem, takže jsme dost pokecali). Měli jsme štěstí a vzal jsem první auto pro které jsme jeli (předtím jsem po telefonických konzultacích tři auta vyřadili), takže můžu vycházet jen z toho co má na stránkách a z toho co mi říkal, nicméně nemám důvod tomu nevěřit. Nepočítá kilometry ale bere paušální platbu za výjezd pro auto, přičemž zaplatit chce pouze poprvé a když auto nepřiveze, bere to jako své riziko podnikání. Proto vždy jezdí pro 2-3 auta najednou (aby se mu to vyplatilo) a dává si pozor kam jede (vyhýbá se pochybným bazarům, turkům, polákům,...). Říkal, že vetšinou přiveze 1. nebo 2. auto (jak jsem psal má raději, když jede kupec s ním aby auto viděl, pokud jede sám tak po telefonu s kupcem konzultuje každý škrábanec), ale už měl párkrát smůlu a nepřivezl auto ani na počtvrté, ale kupec vždy platil jen za první cestu.
Uznávám, že to není levná sranda, v podstatě mi to dorovnalo cenu v ČR, ale zase to mělo určité jistoty dovozu ze zahraničí (ale to už je na jiné téma), vyřídil mi technickou a auto jsme přivezli na odtahovce, takže nebylo potřeba šaškovat na německých úřadech kvůli převozkám a pojištění, které by bylo jinak potřeba na převoz (a taky to něco stojí).
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod jiri.l » 25 úno 2012, 12:16

PavelS píše:Jirko co děláš na ulici prosimtě? Nepleteš si tátovu dílnu s ulicí, že ne? :D :D ;)

Btw, správně řečeno - TOP stav NA tady moc neseženeš, i když krásný auta tu jsou.. Otázka je, jestli potřebuješ ve svých 19 top stav - nebál bych se koupit i nějakou "horší" - NAčka nebyly nacpaný elektrikou apod s čím by si člověk nevěděl rady - malá šance, že by tě nechala na holičkách... Mě za deset let a 80-200tkm nenechala ani jednou...

Prece jen v Aberdeenu tatovu dilnu nemam :D

Tak hodne stesti pri vybirani :)
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 25 úno 2012, 18:13

Náhled před inzrátem... Nemůcky budou až v inzerátu :D
Přílohy
P1090113.jpg
P1090114.jpg
P1090122.jpg
P1090133.jpg
PavelS

Příspěvekod petr007 » 25 úno 2012, 20:33

PavelS : vidím, že pořád dohlížíš na osud své první Mazdy, tak ať brzy najdete toho správného majitele, který jí nebude ubližovat :lol:
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod bmxdave » 25 úno 2012, 21:40

Tak dneska jsem se byl podívat na to černé NBčko a jsme domluveni s majitelem, zítra ji vezmu. Jede v pohodě, motor,podvozek,spojka ok. Doufám že už to bude ten pravý kousek :lol:
bmxdave

Příspěvekod petr007 » 25 úno 2012, 21:54

Přeji dobrý kup, na fotkách vypadá dobře.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod PavelS » 25 úno 2012, 22:56

WOW, gratulace...byl tam s tebou někdo?

Petr: To byla podpásovka! :D Trošku jsme točili zvuk Mongoose výfuku :)
http://www.youtube.com/watch?v=djScjLeTD_c
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...