Prosím poraďte, chci si koupit MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Prosím poraďte, chci si koupit NA 1.6

Příspěvekod bmxdave » 24 úno 2012, 12:50

Jo mrkačky a kliky jsou stylové no 8-) a hlavně ta námořnická modrá :) ale zajedu se i tak podívat na tu černou, jsem zvědavý v jakém je stavu.
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 24 úno 2012, 16:56

Tak jsem se akorát dozvěděl, že kamarád co ode mě kdysi kupoval moje NA jí bude prodávat - mohl bys jí zahrnout do potencionálních kandidátek :)

Ve stručnosti: Je to ´95, 1.6 (66kW :D ),najeto 210tkm, má HT, alcantarový sedáky, momentálně jsou namontovaný z Camel NBFL - majitel má i původní, před pěti (asi) lety novej lak s vyvařením (výlet do pole), Mongoose nerezovej vejfuk, 16" kola s Kumho zánovníma gumama... Sice má bohatou historii, ale je servisovaná (majitel je automechanik, kterej mi na ní dělal už kdysi a pak jí ode mě koupil)... Podrobnější info pokud tě bude zajímat po SZ, nebo osobně. Cena asi 69.000,-

Obrázek, víc nafotíme o víkendu a uděláme inzerát:
3.jpg

Tady o nás psali:
http://www.driversweb.cz/clanky/Testy/M ... rad_stejne
PavelS

Příspěvekod PavelS » 24 úno 2012, 17:17

Ještě doplním - střechu má z NB (čili sklo vzadu), má opravenou jednu prasklinku, ale jinak je pěkná...
PavelS

Příspěvekod Edis » 24 úno 2012, 18:56

Dám ti jednu radu,určitě si nech od zkušenějších poradit,ale v žádném případě nekupuj auto u kterého ti něco vadí a nezdá se ti ok.
V tý MX 5 budeš jezdit ty a nikdo jinej jsou to tvoje peníze ! Děláš to dobře,pokud chceš dokanalou MX 5,tak v klidu hledej a čekej.Já si myslím,že do 90tis.kč se nějakej fajn kus najde. Samozřejmě musíš počítat s tím,že je to min.15let staré auto,ale nekupuj žádnej střep jen kvůli ceně.Pozor,tím nehodnotím tu modrou NA ! Ještě máš čas,tak v klidu hledej a nenech se ovlivnit ostatníma i když to myslí třeba dobře.Ale mám pocit,že si sami naběhli a vlastně to berou jako normál.
Edis

Obrázky: 0

Příspěvekod Miata » 24 úno 2012, 19:31

Tak přihodím také svůj názor. Podle mě se nedá koupit NA v supr stavu pod 110-120 tis vše co je levnější není 100%. Toť hold můj názor :D
A koupit NA v TOP stavu u nás, to je podle mě naprosto nereálné. Pár jsem jich loni obhlídl a dokonce i to co stálo 112, no hrůza, raději nevzpomínat...

NA je dle mě nejhezčí, prostě mrkačka, ale je to už 15-20let staré auto, takže buďto střep anebo zachovalé, udržované, ale za hodně peněz (s dobrým potenciálem do budoucna, pokud to je pro majitele srdcovka). Já osobně své NAčko NIKDY neprodám, tím jsem si na 99.9% jistý. Nechávám jej pro vnuky či vnučky, aby věděli co to bývalo řízení Auta a z něj plynoucí Radost. A proto bych neváhal (kdybych na to teď měl) koupit ještě jedno NA manželce, která ji také miluje v takovém stavu jako mám, klidně i za 150tis. To auto totiž není o ceně...

Tý vole, jsem se nechal trochu unést :oops:
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Příspěvekod Lukáš MX » 24 úno 2012, 19:55

jasně že hledej řikám auto si viděl když budeš chtít tak dej vědět zatim s nim budu jezdit :)
Obrázek
Lukáš MX

Příspěvekod jiri.l » 24 úno 2012, 20:02

Nevim jak se k tomu stavis, ale jestli to beres jako vetsina z nas, tak by sis na aute chtel delat co nejvice veci sam. Je u toho dost srandy (a nadavek) a prece jen se clovek hodne nauci.

Jestli ma ta modra praskle svody a dirky ve strese a to je opravdu jedine, co te na ni stve, tak bych do toho sel. Pokud si nevis rady jak vymenit svody, tak se staci poptat tady na foru a urcite Ti vsichni moc radi poradi! (je to opravdu hrozne jednoduche) A co se svodu jako takovych tyce, tak Ti muzu poslat odkaz na uk mx forum, kde se bezne nekolik aftermarket kusu toci a bezne to byva 4-2-1 kolem 100 liber a 4-1 kolem 180 liber plus nejaka posta, jen je treba davat pozor, aby sedely na LHD auta.

Platno strechy jsem nikdy nemenil, ale kluci tady na foru to delali (nebo nekteri zrovna delaji) a na internetu jsou navody jak na to.

Naradi clovek taky moc nepotrebuje, staci mini zvedak, sroubovaky, klice, racnu s orechama a sikovky. Garaz na to taky nepotrebujes - ja delam na aute na parkovisti pred barakem :D (nevyhoda je samozrejme pripadny snih ci dest, ale na to zase staci termopradlo, aby clovek nenastydl).

Jedine, co se cloveku dela fakt hodne spatne bez poradneho vybaveni je boj proti korozi/ lakovani. A jestli je ta modra hezky vyvarena a lak decentni, tak nevidim problem :mrgreen:

Ale to je muj nazor, jak rika Edis, vybirej tak, aby jsi mel z toho radost a byl jsi spokojeny!
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Obrázky: 3

Příspěvekod PavelS » 24 úno 2012, 20:50

Jirko co děláš na ulici prosimtě? Nepleteš si tátovu dílnu s ulicí, že ne? :D :D ;)

Btw, správně řečeno - TOP stav NA tady moc neseženeš, i když krásný auta tu jsou.. Otázka je, jestli potřebuješ ve svých 19 top stav - nebál bych se koupit i nějakou "horší" - NAčka nebyly nacpaný elektrikou apod s čím by si člověk nevěděl rady - malá šance, že by tě nechala na holičkách... Mě za deset let a 80-200tkm nenechala ani jednou...
PavelS

Příspěvekod bmxdave » 24 úno 2012, 22:25

Děkuju za vaše názory, rady a tipy. Prostě stručně řečeno hledám NA nebo i NB v originálu a v pěkném stavu. Už zítra odpoledne bych se měl sejít s majitelem té černé NB, ale potvrdí mi to až ráno nebo dopoledne.Dnes koupil novou baterku protože přes zimu nejezdí. Ještě se chci naposled zeptat, u výběru NBčka je to to samé jako NA že si mám dát pozor na hustý bíly dým z výfuku,koroze - prahy,kufr... a ty další věci ?
bmxdave

Příspěvekod bmxdave » 24 úno 2012, 22:26

PavelS píše:Tak jsem se akorát dozvěděl, že kamarád co ode mě kdysi kupoval moje NA jí bude prodávat - mohl bys jí zahrnout do potencionálních kandidátek :)

Ve stručnosti: Je to ´95, 1.6 (66kW :D ),najeto 210tkm, má HT, alcantarový sedáky, momentálně jsou namontovaný z Camel NBFL - majitel má i původní, před pěti (asi) lety novej lak s vyvařením (výlet do pole), Mongoose nerezovej vejfuk, 16" kola s Kumho zánovníma gumama... Sice má bohatou historii, ale je servisovaná (majitel je automechanik, kterej mi na ní dělal už kdysi a pak jí ode mě koupil)... Podrobnější info pokud tě bude zajímat po SZ, nebo osobně. Cena asi 69.000,-

Obrázek, víc nafotíme o víkendu a uděláme inzerát:
3.jpg

Tady o nás psali:
http://www.driversweb.cz/clanky/Testy/M ... rad_stejne

Jé, ta je pěkná a dost v originálu, když mi to nevyjde s NBčkem tak určitě budu mít zájem!!! Díky moc za info!
bmxdave

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...