Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod dopr » 04 pro 2011, 23:47

Ja myslim, ze zrovna ty Bridge jsou dobra volba v pomeru lepivosti a vydrze ;)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Henges » 10 led 2012, 02:24

Nevím jestli tu je téma kol (nenašel jsem,spíš blbě hledám :-) ) tak to vrznu sem. Říká vám něco značka 3SDM? Nejsou to kopie XXR?

http://www.3sdm.co.uk/

.
Přílohy
3sdm mx5.jpg
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod George » 10 led 2012, 02:30

značku neznám, ale u kol bych se radši držel ověřených značek(tim myslim i ROTA/XXR/DRAG nehledě na to, že to jsou kopie) Co se týká XXR, tak nemají snad ani jeden vlastní design, všechno to jsou kopie kol různých jiných zavedených značek (WORK, RS Watanabe, CCW, BBS atd), takže to jsou v podstatě jen další kopie těch stejných kol...

konkrétně tyhle které jsi sem dal na NB jsou kopie Watanabe z 80. let

EDIT: ale jak tak koukám, výběr názvů kol je hodně blízko XXR, takže nějaká inspirace tam bude no :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Henges » 10 led 2012, 02:36

Aha :-D díky za objanění ;) Hledím na to jak vejr a ony to jsou kopie kopii :-D
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod Vavris » 24 úno 2012, 12:03

Su v koncích :-D

Vybírám pneu na sezonu na MX-5, vzhldem k tomu, že chci objezdit i nějaké slalomy a miataCup, zvažuju na co ji postavit. Priority - rozumný grip na suchu, pevná bočnice (pneu s měkkou bočnicí, které se žvýkají, mě vytáčejí do ruda), na mokru to nijak excelentní být nemusí, neb tam MX-5 stejně beznadějně klouže. Problém je, že v rozměru 195/50 R15 spoustu UHP gum neseženu :(

Můj výběr.

1. Toyo R1R - etalon, všemi doporučovaná, ale sada vychází na 8.600+, což je v daném rozměru velmi dost. Tudíž hledám alternativy...

2. Hankook RS-2 - něco mezi UHP a semi-slickem, kamarád na CTR 7G s ním nebyl příliš spokojen, ale sada by vyšla na cca 6.200, pokud by byla ještě dostupná - pneu už se doprodává.

3. Michelin Pilot Exalto PE2 - velká neznámá, mám jedno doporučení, ale hierarchicky je to u Michelinu pod řadou Pilot Sport, což mě odrazuje. Sada okolo 6.000,-

4. ???? doporučte....
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Ondrej » 24 úno 2012, 12:25

Laboruju presne nad tim samym problemem...Pro me by to byla sada ciste na okruh/slalom, takze by me nevadila smes, ktera se rychleji sjizdi za cenu lepsiho gripu a predvidatelnosti na limitu.

Hankooky RS-2 jsem mel na bavu, bohuzel v jinem rozmeru (vetsi sirka, nizsi profil, vetsi prumer), takze tezko rict, jak moc je tahle zkusenost relevantni... Celkove sem s nima byl hodne spokojenej, bocnice byla dostatecne tvrda a kdyz uz ztratila grip, tak nezaludne a predvidatelne... Ridehenry koupil nedavno Kukacky RS-2 v nasem rozmeru. Predpokladam, ze je jeste poradne nezajel?

Co Yokohamy Parada? Vychazeji celkem rozumne (+/- 7tisic za sadu) Zatim jsem na ne slysel jen chvalu, a vzhledem k cene A048 by to mohla byt varianta na vyzkouseni...
"Live and Let Drive"
Ondrej

Obrázky: 1

Příspěvekod Tomik » 24 úno 2012, 12:29

Já jdu letos do kukaček, čet jsem na ně dost pozitivní ohlasy (až na větší hluk) a co se dívám po fotkách tak je hodně lidí jezdí.
Teda abych byl konkrétní tak Kumho KU31 195/50

Plánuji letos miata cup 2-3x a auto mám pro zábavu, takže většinou dostává kouř.
Zatím ty gumy hodnotit nemůžu, ale doufám, že to není cesta špatným směrem.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod Vavris » 24 úno 2012, 13:33

Nad těma RS-2 furt velmi uvažuju, říkám si, že za tu cenu to asi nebude zlé. RiderHenry mě asi zabije - původně mě přemlouval, ať si to koupím soplečně s ním, ale já furt vymýšlel jinší opičárny :-D Navíc si nejsem jistý dostupností těch Hankooků

Pak mě ještě hodně zaujal Regal Racer - ale všichni si u něj stěžují na měkkou bočnici, která se žvýká. Jinak prý skvělý grip a cena směšná.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod radep » 24 úno 2012, 13:43

Za sebe bych šel do Yokohama Parada (sada se dá u nás sehnat za cca 6k)... problém je v tom že asi moc nejsou k sehnání a slyšel jsem že se přestávají vyrábět. Takže jestli neseženu tak možná vyzkouším i ty Regal Racery :-) měly by mít dobrý grid, krom té bočnice jsem na ně nikde nečetl nic špatného... navíc ta cena - proč je na sezónu nevyzkoušet... stejně budu zajíždět motor :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Vavris » 24 úno 2012, 13:46

Parada je spíše cestovně sportovní, než sportovní. Yokohama má jako UHP ad08 a jako semislick ad048
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie