Prosím poraďte, chci si koupit MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Prosím poraďte, chci si koupit NA 1.6

Příspěvekod kousmen » 23 úno 2012, 20:55

No já nejsem dobrej příklad, protože jsem koupil nový 4-2-1 svody z nerez oceli. Sváření v mým případě nevyšlo, protože byly prasklý na blbým místě - přímo uprostřed ve spoji všech čtyř větví... Chtěl jsem hlavně podotknout, že při té ceně je dobrý čekat horší kousek i když to třeba majitel neuvede(jsme v čr, tady se uvádí jen to dobrý). Já ji měl za ty samý peníze, ale už tam víceméně všechno odcházelo a plechařina je samej důlek a škrábanec. S tím vším jsem počítal a za ty peníze to vzal. Pokud ale nechceš zachraňovat auto, tak si radši připlať za kousek v lepším stavu, protože do toho levnějšího bys peníze stejně taky sypal dál...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod bmxdave » 23 úno 2012, 20:57

Rikal mi ze svody se snazil uz opravit ale nepomohlo to. musi se vymenit, rikal jeste ze se daji sehnat bud original nebo nejake lepsi ktere zvysi i nejaky vykon. kde sehnat svody?
bmxdave

Příspěvekod Pavel260 » 23 úno 2012, 21:07

treba mx5.cz maji eshop a nepochybuji o tom že sezenes jete originaly... sousta lidi ladi a upravuje ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 23 úno 2012, 21:10

1. 65.000 je super cena v daném stavu - jestli ji nic jiného není.

2. svody jsou otátkou pár peněz jak říkají kluci a aspoň je to důvod hned Mazdě trochu pomoct s výkonem.

Tihle: http://www.a-m-a.sk/ jsou dražší, ale mají výborné reference!
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod kousmen » 23 úno 2012, 21:16

Originály nevím kde sehnat, po těch jsem se ani nepídil, ale řekl bych, že s cenou budou blízko těm laděným svodům nižší cenové kategorie. Já jsem bral tuším že za 7000,- nový Raceland. Za stejnou cenu se ale dají sehnat z anglie použitý svody daleko prestižnějších značek. Pak je možnost vzít od někoho tady jetý originály nebo si nechat svařit u nějaké firmy. Může se to zdát jako vysoká částka, ale prý to jednou potká každou druhou mazdu co jsem kdesi četl...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod bmxdave » 23 úno 2012, 21:22

rikal jeste ze s tim moc nespecha a ze zatim jsem prvni zajemce takze mozna jeste prijedu pozdeji a koupim ji, rozmyslim si to. Dale mam rozjednane trochu prohlidku teto NBčka , mozna je lepsi si aj priplatit a koupim novejsi a zachovaly kousek.

http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/mx/9687317
bmxdave

Příspěvekod Vavris » 23 úno 2012, 21:37

Pokud můžu mluvit za sebe, já bych koupil tu NA (pokud je jinak v solidnním stavu) a za ušetřené peníze bych jí zkoušel dovést blíže k dokonalosti. Máš tam rozdíl 30.000 - a třeba laděné svody jsou imho docela rozumně utracené peníze.

Kdybych kupoval MX znovu, už bych nebazíroval na 10AE a nějakých podivných podmínkách, které jsem si dával (6ti kvalt, sportive verze), ale koupil první levnou NB/NA 1.8 v použitelném stavu a za zbytek peněz jí doladil k obrazu svému
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Winie » 23 úno 2012, 23:11

ty ses fakt blazen.... bud o autech vubec nic nevis, nebo ses strasnej kolenovrt. kde mas proboha napsano, ze novejsi NB bude v lepsim stavu nez NA? jak tak koukam, tak si kup radsi nejakej koncern a bud rad ze ses rad. zacinam si myslet ze mx5 neni auto pro tebe. jestli resis u auta za 65tisic ze ma dve chyby, tak to auto proste nechces.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Pochtli » 23 úno 2012, 23:30

Buď rád, že ti řekl na férovku, co je potřeba udělat. Může se ti stát, že jiný auto bude vypadat super, koupíš jí o x desítek tisíc dráž a pak zjistíš, že do toho musíš stejně narvat dalších dvacet, protože minulý majitel ti neřekl o tom či tamtom..

A hodně si ujasni, co vlastně chceš, doporučuju se svézt v NA i NB, upřesnit si, co z toho vlastně opravdu chceš a pak teprv hledej. Takhle mi to přijde, že hledáš mx "za každou cenu hned teď a nejlépe sjíždějící nová z výrobního pásu" :D Ojetý auto, zvlášť takhle starý, se kupuje s finanční rezervou aspoň 1/5 (spíš víc) pořizovací ceny na základní opravy a výměny.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Andy4 » 23 úno 2012, 23:51

Ja som kuupil pred mesiacom najlacnejšie použiteľné NBčko na trhu za 3300€. Ešte nevyšlo poriadne z garáže a základ. ABC servis zhltol 500€, new pneu 200€, plus treba mi ešte brzdy a spojkový valček za ďalších cca 300€. Všetko veci o ktorých som vedel že sú potreba. Dnes STK plus EK (plus 100€). MX v mojom prípade je len víkendovka a relax, nie DAILY. Teda ďalších tridsať percent z kúpnej ceny som preinvestoval na základný servis. Auto chcem znížiť, rád by som nainštaloval pekný predný LIP, rád by som ho obul do pekných dobových kolies.... teda plus minimálne 1000€.

15 ročné auto by som určite nekupoval na doraz (finančný) a potom ho používal na denné vozenie. Ono to denné vozenie je úplne OK, ale predpokladám, že začne čoskoro korordovať. Investícia ´dalších minimálne 1000€. Teda za cca 6-7 tis € môžeš mať cukríkové auto na denné vozenie. Ak by si ju potom chcel predať, koľko by si za ňu pýtal ??? 2-3 tis€

NA za 3-4tis € je si myslím veľmi dobrý kauf. Za 25OO€ preto treba rátať s tým, že budú nutné aj iné investície.
fully restored NB '98 1.6 LSD
Andy4

Obrázky: 2

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...