daily car

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

daily car

Příspěvekod Winie » 13 úno 2012, 10:51

Jiste si vetsina z vas vsimla ze prodavam svojeho zlutyho civica. a ted uvazuju jaky auto zvolit jako daily car. chtel bych neco co moc nezere. nejspis hatchback a rok 2004+. urcite nechci nic francouzkyho a ani italskyho. cena tak do 125000
zatim vybiram mezi: fabii RS, hondou civic EP4 v nafte, audi A3 a VW golf V
kdyz opustim nektera kriteria, tak mam jeste v hlave: BMW 320D combi (E46), passat 4motion B5,5 1,9 TDi, mazdu 6 2,0D, volvo V50 2,0D
jeste dodam, ze mam rad auta ktera maji nejake charisma a dusi. ale z tech mojich vybranych tohle cejtim jen u ty hondy
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Re: daily car

Příspěvekod Pavel260 » 13 úno 2012, 11:47

spis nez v50 bych volil v70 ''mame'' xc70 to je korab jako krava a rozdil v tom je jen vyska.. To k volvu.
1.9tdi jezdi za 5 kdyz se nesnazis kdyz se snazis tak 4 proti nafte v druhem aute nemam vubec nic proti.
Z duvodu dostupnosti dilu bych JA volivl koncern
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Zed » 13 úno 2012, 11:48

Co Focus/Mondeo? Celkem mě ty auta baví..Mondeo je v podstatě stejný jak Mazda6 a Focus bych radši než Golf V/Audi A3.
Volvo beru v tom výběru spíš jako omyl ne? Petrolhead ve Volvu ... :) Jinak výběr rozmanitej, volba z tolika modelů bude spíš o pocitu z jízdy.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod Winie » 13 úno 2012, 11:59

pavle V70 je pro me zbytecne veliky. stejnej duvod proc bych nechtel octavii a proc nejspis nezvolim ani passata.
Zed: k fordum nejak nemam duveru. navic se mi moc nelibej.
asi nejvic se rozhoduju mezi fabii RS a tou hondou. rekl bych to asi tak. srdce vola po honde a mozek spis vysila signal smerem k RS.
kdyz sem si psal pro a proti, tak u fabie mam proti: kvalitne vyrobeny nekvalitni auto. Materialy vnitrku jsou priserny, velka vaha a udajne se meni castejc brzdy nez gumy, a na to jaky to je auto, tak porad stoji vic, nez jsem ochoten za nej dat. Pro: vydrz motoru, dostupny dily, relativne slusnej vykon dobra spotreba.
proti honde mluvi zase: vyroba v anglii, kdyz uz japonsky auto, tak z japonska, ne? usporadani palubni desky, blok motoru od opelu u me taky nevzbuzuje zrovna nadseni a horsi dostupnost dilu. Pro: vybornej podvozek, brzdy, spotreba a vzhled.

BTW: pokud budete mit nekdo nejakej vlastni napad, tak ho rad promyslim :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod Vavris » 13 úno 2012, 12:37

Já bych asi jen doplnil Mazdu 3 1.6D

Potřebuješ fakt nutně naftu? Jestli hledáš charisma a duši, tak diesel to u běžných hatchbacků a tašek s přehledem zabije (a spolu s ním i jízdní vlastnosti). A Civic EP4 v naftě je teda imho bezpohlavní pixla jak z učebnice, tak mi tam nějak to charisma a duše nesedí.

Pokud bys ubral s nároků na 2004+, tak bych zvážil tu 320d - auto, které by se mi na běžné ježdění vážně moc líbilo, kdybych ovšem neprovozoval krátké pojížďky do 20km, kdy se ten diesel ani pořádně nezahřeje...

EDIT: tahle vypadá celkem vkusně a je jen malinko přes limit :) http://sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-3/9684133
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Winie » 13 úno 2012, 13:19

u toho BMW je priserne drahej servis :x to je jedna z veci ktery mluvi silne proti nemu.
jinak to charisma a osobnost musi mit to auto pro me. nejaky globalni vnimani je mi celkem ukradeny. musim se v tom aute projet a musim cejtit takovy to buseni srdce nekde dole v zaludku. u fabie jsem to nemel. z toho auta je hrozne cejtit jak je laciny. ale priznavam ze u ty hondy jsem to mel.
co se tyka potreby a nepotreby nafty. tak potrebuju jezdit za 4-6 litrů.
ta trojka je pekna, ale zas v ty 1,6 D jich moc neni
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod Andy4 » 13 úno 2012, 13:38

Winie, aký máš profil jázd. Čo takto benzín dopovaný LPG ? Či si zascätený odporca plynu?
fully restored NB '98 1.6 LSD
Andy4

Obrázky: 2

Příspěvekod Winie » 13 úno 2012, 13:54

odpurce :) kdyz uz, tak bych si auto predelal na bioethanol, ale nemame tu v okoli pumpu, ktera by ho prodavala. najedu denne kolem 100km
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod riderhenry » 13 úno 2012, 15:28

BMW ma drahej servis? Myslis jako autorizovany? To pak mozna jo, ale nejak se mi nechce verit, ze bys jezdil do autorizovaneho servisu. Dost mi chybi planovany rocni najezd (ktery uz jsi ted koukam doplnil :) ) - bez toho tezko vybirat motorizaci. Ale jestli mas najezd pres 30 000 km, tak uz je nafta asi idealni. Volvo bych obesel velkym obloukem - nikdy ti nenabidne radost z jizdy, ani naznakem. Audi, VW a Skodovku bych vyradil stejne tak, navic si u nas drzi docela dobre ceny. Z tech tebou zminenych aut se mi nejvic libi Mazda 6 (i kdyz to je zase uz velke auto - nebyla by lepsi Mazda 3?) a BMW, i kdyz tam by bylo zase dvojnasob skoda kupovat diesl :) Jeste mozna Honda Accord.

I kdyz jsou to italove, tak se mi dost libi Alfa Romeo 147 (nebo treba i 156). Ze se se*e nemusi byt vubec pravda, je to auto jako kazde jine a zrovna diesly maji vybornou povest. Ze to ma vyborny podvozek asi rikat nemusim a ceny jsou oproti nejake Audi A3 polovicni. ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod willy2.0 » 13 úno 2012, 15:52

BMW v D" a ve slušným stavu za tyhle peníze nekoupíš (to jsou motory před s mrtí často za tuhle prize)...Když BMW v D" chce to mít tak 200tisíc a výše, nekoupit střep žádnej...(taky jsem na ně koukal). Já sem zvolil Fabinu a až na tvrdší podvozek jsem spokojenej...Jezdím běžně za 5,5l tak a to se neloudám nějak...A když někam pospíchám po okrsce a i řadím teda častěji, ale převážně jedu teda na 5tku-6ku ..100-120,tak to jedu furt okolo 6-7l max....Ta 6ka je tam super. Najedu toho hodně, takže spokojenost. Ale mám to v plánu vyměnit za Octu 2RS Tdi...Je to větší, měkčí, svižný, pořád super spotřeba a výbava a pořád to reprezentuje to, že tíhnu ke sport.autům (to je úděl RS Škodovek hlavní, ne sport.jízda) a co je další přidanou hodnotou u RS Š", že si držej cenu...Bohužel se z těchto důvodů teda taky hodně kradou (mám to komplet pojištěné). Chtěl jsem daily do 150tis.kč a fakt nevím co jiného koupit, co by nežralo, jelo slušně a mělo takovou výbavu, drželo si cenu...Není toho moc na výběr v té cenové relaci.

..Mám rád Baworáky, ale líbí se mi až poslední 3jková řada od 06 nahoru...ale to co bych chtěl, stojí nad 300tis lehce zatím...A já v životě víc jak 300tis.za auto nedám, pořád je to investice jen do plechu pro mě, to se radši pojedu opálit do Thajska.....Ale počkám si tak rok ještě a možná, že ho nasaju... Přeci jen to má ten správnej pohon a daily nemusí být pokaždý nudný auto...

Jinak tu Fabku okolo 125tis.kč to bude těžší hledání, ale když se smíříš s tím, že to nebude vyloženě vonavka tak se asi dá...Pokud nenajedeš 20tis.km a výše ročně (aby se to fakt nějak vyplatilo), tak se dá koupit i Civic 7g ve sportpacketu...to má otec, taky dobrý auto...Akorát to nemá takovou výbavu a takovou pružnost"(ta 1.6 prostě nejede ........a ty 2.0 jsou dražší..).

Mimo mísu: Líbila by se mě ještě na daily ta posled.Impreza v D" 4x4...podle mě super auto ! (kort v zimě, na sněhu... svezeš se s tím , když na to přijde jako s Sti, Evem přitom za směšný náklady). A kdyby ještě měla odpojitelnej přední pohon...tak to může bejt celkově sem tam sranda a přitom tě to odveze za pár Kč...Mělo by bejt víc těhlech aut. Diesel má určitě smysl v téhle době a hlavně díky pružnosti se s tím ve městě jezdí prostě perfektně a za málo..(na Jižní spojce, když pospíchám ... to je kočka myš:-)...Ale dlouho jsem si zvykal, než jsem se naučil řadit ve 3tis................. :lol:...

Fandím autům v dieselu, když to má šikovnej sporpacket, když jsou nějakým způsobem dotažený...Octa RS Tdi, Fabie RS, 120d v Mpacketu, nebo třeba ta Reza...Ty auta dávaj velkej smysl si myslím a pořád se odlišuješ trošku taky...
Naposledy upravil willy2.0 dne 13 úno 2012, 16:28, celkově upraveno 6
Maximum Atack"
willy2.0

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...